View Single Post
Eski 12-03-2013, 19:27   #20
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Yanlis bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Yukardaki resimde lejandi keserek vermistim, simdi ekliyorum.

Name:  IMG55_0002.jpg
Views: 22317
Size:  40.8 KB

Lejand cok net okunmuyor olabilir, asagiya ayrica aktarayim:

Lejand basligi: Watermelon seed extraction, fermentation, and cleaning (Karpuz tohumlarinin cikarilmasi, fermentasyonu ve temizlenmesi)

A) Extracting watermelon seed and pulp by hand (karpuz tohumlarinin ve etinin cikarilmasi)
B) The collected mass of seed and pulp (tohumlar ve posa bir arada)
C) Tom Stearns of High Mowing Seeds with containers of FERMENTING watermelon seed (High Mowing Seeds'den Tom Stearns FERMENTE OLAN karpuz tohumlariyla birlikte)
D) Spray-washing watermelon seed over a wire mesh screen (karpuz tohumlari elekte yikanirken)
E) The washed seed drying on the wire screen (yikanmis tohumlar elek ustunde kururken)

C, D ve E asamalarinda belirtilen resimler de asagida:
Name:  IMG_0006.jpg
Views: 22492
Size:  73.4 KB

Bu arada A, B, C, D ve E asamalari tek bir yontemin asamalari, yani birbirinden ayri ayri zamanlarda izlenmis yollar degil. A'dan baslayarak E'ye kadar devam ediliyor. C asamasinda fermente olan tohumlar, daha sonra fermente olduklari kaptan fermentasyon islemi tamamlandiktan sonra cikarilip D asamasinda yikaniyor. Yani tohumlar karpuzun icinden cikarilip direk olarak yikanmiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Sn. birnefestoprak mesele tohum yani doğa büyük şirketlerin hiperoptik basküler dondurucu kullandığını idda etmiyorum

Elbette siz ben nasıl tohum elde ediyorsak şirketler de öyle elde ederler doğal olmak şartı ile aksi söz konusu değil, verdiğiniz resimlerde frementasyon çürütme yok zaten tohumlar yıkanmakta olduğu görünüyor. Bu adamların sırrı stoklamada ambalajı esnasında tohumları havasız ortamda steril bir şekilde saklamaları ile açıklanabilir. Ve siz bu hijyeni evde sağlayamazsınız.

Ben çoğu zaman etrafta bulamayız veya toplarlar yüksek fiyat vermeye kalkarlar hiç uğraşmam sertifikalı tohumlar alır kullanırım ambalajları havasız sterildir alır açarız içerisinde katlama kiti (pasif bakteri kültürü) olan bir ambalaj daha çıkar kullanma talimatına uygun şekilde bakteri kültürünü tohum ile birbirine karıştırır nemlendiririz sizin yaptığınız gibi bu bakteri tohum zarına hücum eder verimi arttırır.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön