![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2011
|
selamlar. ben bu domatesten tohum olarak alıp kendim çimlendirmek istiyorum. bu domatesin cherry haricinde bir adı varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Merak etmeyin gene açacaklardır, koltuk budaması yapmak gerekiyor onu atlamatın, 5 cmden buyuk koltuk olmasın, , ışığada dikkat... cok sulamayın. toprağını nemlendirin bi kere çeksin yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2011
|
Çok teşekkür ederim Sayın Akalay, içim rahatladı. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Tohumdan çimlendirdiğim domateslerim. Saksıya almak için daha vakit var sanırım. Tohumdan yetiştirmek isteyen arkadaşlar için gelişme aşamaları burada. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
|
Sn üzüm teşekkür ederim.Benim öğrenmek istediğim cherry hangi domatese deniyor? Hepsi benim bahçede yetişiyor.yetiştiriyorum ama küçük domates oldumu cherry deniveriyor.Bunların bitki bilimsel bir ismi var mutlaka. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() (Sadece ismine doğru tohumla, döllenme koşullarını kontrol ederek, evladiyelik domateslerin ismini devam ettirebilrsiniz.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
2 ay kadar oldu bu benim ilk denemem Anadolu tohum dan salkım çery domates tohumu aldım 1 karış yüksekliğinde 40-50cm uzunluğunda dikdörgen saksı 10lt si 4 lira olan anadolu torf toprak gübre ve ithal toprak alıp bunları karıştırıp iki saksıya bolca soğanla beraber domates tohumları ektim soğanları sürekli yiyoruz diğer odada olduğu için resimlerini çekemedim soğanların arasından çıkan domates fidesinin birisi çiçek açtı bir sapta (salkımda) 12 adet çiçek saydım diğeri çiçek filizlendi ama akibedi ne olur bilemiyorum Soğanlar arasında tüm domates tohumlarım yeşerdi yaklaşık 10cm olunca fidelerden 4 tanesini iki ayrı saksıda toprak karışımına diktim ikitane bir saksıya iki fide diğer saksıya diktim fotoraflarda ince gibi dursalarda fideler serçe parmağım kalınlığına ulaştı ve boyları 40, 50cm e erişince çiçek filizleri verdiler. Dedimya bu benim ilk denemem ve saatlik takip ediyorum neredeyse heycanlıyım çiçeğe dönüp meyve vermemesinden korkuyorum saksılar cam kenarında cam güney yönünde çok sert güneş almasada güneş alıyor. Ev merkezi ısıtma olduğu için oda sıcaklığının biraz üzerinde. Yaprakla gövde arasından çıkan dalları sürekli koparıyorum ama en üstte çoğu fidemde dal çatallaşmış ve ana dal ile aynı kalınlıkta bu dalı kesersem hava alırda kurur diye korkuyorum ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Yeni Üye
|
Bu tek saksı hali ![]() Uploaded with ImageShack.us Buda çift saksı ![]() Uploaded with ImageShack.us Çiçek sürgüsü ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
saksıda çeri domates olarak tiny tim mi öneriyorsunuz? nerden temin edebiliriz, ben bauhaus ve praktikerde çerş domates çeşitleri arasında Tiny tim goremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Yeni Üye
|
Benim resimlerini gönderdiğim fideler Anadolu SWEET 100 f1 (Kiraz Domates) saksıda gelişeceklermi çok merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
kargo ücreti cok uyguluyorlar bu adreste. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
size birsey demedim zaten , bilgilendirmeleriniz icinde cok cok tesekkur ederim, sadece paylastım sizinle düşüncemi. Amatör hobici ye siparis verdim. dün itibariyle. Düzenleyen Cemil B. : 11-03-2012 saat 19:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar da geçen yılki domateslerin fotoğrafı. ![]() Düzenleyen nikon_ : 14-03-2012 saat 12:12 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Yeni Üye
|
sevgili nikon öncelikle cevap yazdığın için sağol kendimi burada yanlız hissetmiştim doğrusu.. 1 - Domateslerin çiçeklerinin bir kısmı dökülünce altından mercimek kadar domates göründü bir kısmı ise mercimekten daha küçük mercimekten daha küçük olanların sapınında daha ince olması onları kaybedecem diye üzülüyorum çünkü fotoraflarda çokdaha verimli duruyorlardı. Elimden geldiği kadar gübre karışımı değişik iki cins torf toprak karışımı yaptım zannedersem 150TL civarında harcama yaptım şimdiye kadar. Acaba bu küçükleri gelişirmi. 2- Balkonum çok küçük penceremin yüksekliği 1.5 metre kenarında sadece bir karış genişliğinde mermer var ve saksılar bu mermerin üzerinde duruyorlar. Saksıları başka yere taşıma imkanım yok. Açık havaya hiç bir zaman çıkamayacaklar malesef zaten sırık tip olmaları taşımaya engel. Pencere güney cepede evin önünde engel yok fakat güneş sert vurmuyor gelişimlerini negatif etkilermi ? ve boyları pencereyi geçerse ne yapacam dalları sağa sola büküp birbirine bağlayabilirmiyim. ? 3 Bu aşamadan sonra ne tür bir yol izlemeliyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cayhanaydin, açıkcası domates yetiştiriciliğinin teknik bilgilerini ben de çok bilmiyorum. Sizin gibi ben de buradaki engin bilgi hazinesinden yararlanmaya çalışarak balkonumda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ancak, deneyimlerim çerçevesinde şunları söyleyebilirim; domates bitkisi ne kadar ışığı iyi alıyorsa o kadar iyi verim alıyorsunuz. Benim domateslerin bulunduğu balkın özellikle sabah güneşini iyi alan bir konumda ve bu sayede çiçeklenmesi ve meyve tutumu iyi oluyor. Sizin domatesler eğer çok fazla uzarsa, en tepesinden kesip yan dalların gelişmesini ve enerjisini meyvelerine(domateslere) vermesini sağlayabilirsiniz. Ben geçen yıl, çok uzadığı için yana doğru uzatıp iple bağlamıştım bitkiyi. Çiçeklenme döneminde çiçeklerinin dökülme nedenleri ile ilgili forumda oldukça bilgi var. Sizin domateslerin çiçeklerinin dökülmesi, içeride olmaları, yeterince güneş alamamaları, fazla sulanması gibi nedenlere bağlı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
36. günde Tiny Tim Kiraz Domateslerim: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2012
|
Ticari seralarda da bu şekilde midir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
40.gün: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
891 no'lu mesajımda belirttiğim kiraz domatesin tohumlarını bu yıl da ektim ve fideler büyüyüp şaşırtılacak boya geldiler. Bu yıl, bunların dışında iki çeşit daha chery domates tohumu ektim; red robin ve kırcıllı mor kokteyl domates. Onların da fideleri yavaş yavaş büyüyorlar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
çimlendirmede, organik humik asit kullanın, 1 damla humik asitle 500 ml suyu veya daha az suyu karıştırın, içine tohumlarınızı atın 20-30 adete kadar, sonra bunları 1-2 saat oda sıcaklıgında bekletin (daha once 1 gun sadece suda beklemiş tohumlarla daha iyi oluyor) sonra ekin 5-6 gunde çimleniyor ve güneşe koyarsanız günde 1 fısfısla az sularsanız inanılmaz hızlı büyüyorlar. Bunu denemeden 60 günde yaptığım erişkinliğe 20-30 günde ulaşıyorum hemde inorganik bişe yapmadan.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
MErhabalar ben daha bu yılın başında keşfettim bu siteyi.Ben her sene bahçemde domates, salatalık v.s yetiştiriyorum.Fakat her sene fide alıyorum.Bu sene henüz bahçemizi yeni kazdık.Fidelerimi alıcam inşallah.Benim sorum saksıda yetiştirmek için 3 adet sarkan kiraz domates aldım zengardentr.com adlı siteden fidelerimi çok güzel muhafazalı bir şekilde gönderdiler geçen hafta sonu büyük saksılara yerleştirdim ve tutundular üzerinde çiçekler bile oluştu.fakat sarkan domateslerde budama olayı oluyormu nasıl budamalıyım bilemedim.Daha önce hep bahçede yetiştirdiğim için sırık domates dikiyordum ve boyum kadar büyüyolardı bol bol domates alıyordum.Salkım domates nasıl olur acaba daha önce hiç saksıda domates yetiştirmedim.Budama konusunda önerisi olan varmı.Bu arada toprak olarak biraz hazır toprak çok çeşitli karım aldım biraz bahçemdeki topraktan, Birazda koyun gübresi ekledim çok güzel tutundular ve coştular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
Tiny Tim Kiraz Domates kökleri - 60.gün: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|