agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni301Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2011, 22:38   #841
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2011
@the_mc

Teşekkürler.

Tumbler Çeri'min son hali:

Eklenen Resimler

Özgür20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2011, 14:20   #842
Ağaç Dostu

jokerkan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2010
yeni cherry doamtesler - yardım

arkadaslar balkonuma gecenlerde praktirkerden birkac domates ve biber fidesi aldım, uzun saksılarada ektim, cumartesi gunu birde cherry domates aldım ayrı bir saksıda (resimleri yetiştiremedim) bu domatesin ozel bir yer nem ışık isteği varmı yoksa onuda balkona diğerlerinin yanına koyayım mı?
balkonum dogu cepheli yani güneş alıyor fazlasıyla ama en son kat oldugu için ruzgarda alıyor, ruzgarı bir şekilde kesmelimiyim acaba?

jokerkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2011, 15:01   #843
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jokerkan Mesajı Göster
arkadaslar balkonuma gecenlerde praktirkerden birkac domates ve biber fidesi aldım, uzun saksılarada ektim, cumartesi gunu birde cherry domates aldım ayrı bir saksıda (resimleri yetiştiremedim) bu domatesin ozel bir yer nem ışık isteği varmı yoksa onuda balkona diğerlerinin yanına koyayım mı?
balkonum dogu cepheli yani güneş alıyor fazlasıyla ama en son kat oldugu için ruzgarda alıyor, ruzgarı bir şekilde kesmelimiyim acaba?
Domates güneşi sever, aldığın çeri domatesi de diğerlerinin yanına koyabilirsin.
Fakat rüzgar konusunda önlem alman gerekiyor.Benimde başım rüzgarla dertte, ben saksılara tahta çubuklar dikerek iple fideleri bu çubuklara bağladım.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 11:10   #844
Ağaçsever

_enes_'s Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2009
İyi günler yaklaşık bir,bir buçuk ay kadar önce chery domates fidesi aldım bir tane domates verdi fakat fidemin boyu uzamadı ve dalları çok karmaşık ve birbirine girmiş durumda koltuk alma yapmak istiyorum ancak koltuk alma yapmam gereken dallar gelişmiş durumdalar hatta bazıları çiçek verdiler koltuk alma yapmalımıyım?Ve domatesim uzun süredir büyüme göstermiyor acaba bu sebebtenmidir?Fotoğrafları aşağıdadır yorumlarınızı bekliyorum...

Eklenen Resimler

_enes_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 11:30   #845
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
bitkiniz strese girip bütün gücünü tek bir meyveye vermiş (üreme içgüdüsü). o meyveyi koparın.

dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2011, 18:21   #846
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2011
fide şeklinde 2 sırık domates aldım galiba çeri oluyorlar ilk denemem geniş bir saksıya ektim bir ay olacak ama ikiside hala tek bir çiçek bile vermedi ne yapmam lazım acaba

m.cinar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 09:00   #847
Ağaçsever

ciftcibası's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2010
bunlar da benim cherry domatesler.

Eklenen Resimler

ciftcibası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2011, 14:48   #848
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2011
...masallah...cok guzel bir bahce....mangal yakacak yeri de vardir eminim..

kedicik beğendi.
Basar Bolukbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2011, 20:28   #849
Ağaçsever

lazuribo's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
merhabalar ,domateslerim çiçeklenme aşaması bayağı sıkıntılı,ne zamandır çiçeklenme olmuyor,hobi amaçlı yetiştiriyorum,besin takviyesi olarak ne önerebilirsiniz, sulamayı aşırı yapmıyorum,yarı gölge bir alana aldım.ve beklemeedeyim bir an önce domatesler oluşşsun diye:d cevaplarınızı bekliyorum

lazuribo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:10   #850
Yeni Üye

evren_17's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2011
Name:  ^_^EvReN^_^1135.jpg
Views: 3129
Size:  75.6 KB
benim chery domatesim çok sulamadan kurudu tekrar canlanırmı canlandırmak için ne yapmam gerekli?

evren_17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:37   #851
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evren_17 Mesajı Göster
Eklenti 240626
benim chery domatesim çok sulamadan kurudu tekrar canlanırmı canlandırmak için ne yapmam gerekli?
Name:  IMAG0137 [640x480].jpg
Views: 3117
Size:  50.9 KB

Saksı toprağını bir kenardan açın, köke bakın böyle yumru varsa saçak köklerde kökleyip atın. Nematot dur.

Eğer yoksa;

alttan 4 parmak kadar budayın, dibini eşeleyin ve gübreleyin; solucan, yosun, yarasa v.b kullanın.

Tekrar yeşerecektir.

Kırmızı örümceğe de yakalanmış gibi duruyor.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:44   #852
Yeni Üye

evren_17's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Eklenti 240637

Saksı toprağını bir kenardan açın, köke bakın böyle yumru varsa saçak köklerde kökleyip atın. Nematot dur.

Eğer yoksa;

alttan 4 parmak kadar budayın, dibini eşeleyin ve gübreleyin; solucan, yosun, yarasa v.b kullanın.

Tekrar yeşerecektir.

Saygılar
teşekkür ederim

Eski 15-08-2011, 14:19   #853
Yeni Üye

evren_17's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Eklenti 240637

Eğer yoksa;

Tekrar yeşerecektir.

Saygılar
toprağın içine solucan yosun gibi birşeylermi koyayım ve sulamayı kaç günde bir yapayım?
Saygılar

Eski 15-08-2011, 17:05   #854
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Hayır toprağa solucan,yarasa vb. gübre koyun demek istemiş Halil bey,ayrıca sulamayı yapraklar buruşunca yapın.Bu çeşit fazla su istemiyor.Haftada 2 yeterli diye düşünüyorum.

Ama kırmızı örümceğe yakalandıysa biraz geç kalınmış gibi.Kimyasal ilaç kullanın diyeceğim ama ne kadar faydası olur bundan sonra toparlanması için bilemiyorum.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 14:33   #855
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Merhabalar;
Çeri Domates, Red Robin, Kiraz Domates, Ampul Domates v.s. domates türleri genetiği ile oynanmış domatesler midir? Bunları yetiştirip yemenin bir sakıncası var mıdır? Eğer genetiği ile oynanmış ama zararsız diyorsanız mısır ve soya fasulyesinin günahı nedir? (Günah keçisi ilan edildikleri için soruyorum )

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 01:22   #856
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Merhabalar;
Çeri Domates, Red Robin, Kiraz Domates, Ampul Domates v.s. domates türleri genetiği ile oynanmış domatesler midir? ..
demişsiniz; değildir.

Şu çeri ve kiraz domates dedikleri eskilerden _ sanki dün gibi_ ahır gübrelerinin üzerinde kendiliğinden çıkan domatesten farklı değildir.

Çocukken _ sanki büyümüşüm gibi_ o kadar çoktu ki hem yer hem birbirimize atardık; şimdi annem 'nereden bulduk bu b.k domatesi' diyor.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 08:53   #857
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Cevap için teşekkür ediyorum Sayın Halil Önen,
Çeri domatesi anlatmışsınız, o tamam. Ama diğerleri ? Mesela ben sarı minik domatesi 2 yıl önce gördüm ilk defa. Hatta hemen tohum alıp ekmiştim. Kiraz domates dediklerini daha yeni gördüm, ampul domatesi de öyle. Beyazı var, çizgilisi var. Var da var yani
Biz balkonlarımızda büyüsün, 1 tane de olsa meyvesini görelim derken sevgili anneniz galiba bıktığı için öyle demiş diye düşünüyorum
Herkesin, içinde bir parça çocukluk saklaması dileğiyle...

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2011, 13:31   #858
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-11-2011
eğer elinde fazla domates tohumu olan arkadaşımız varsa banada yollayabilirlermi acaba.
Sizlerin ürettiği domatesleri görmek gerçektende çokgüzel. Ben alışveriş merkezlerinde satılan tohumlardan almak istemiyorum ücreti ne ise öderim sizlerinki gibi sağlıklı domateslerimin olmasını istiyorum.
İlgilenen arkadaşlar bana özelden mesaj atarsa şimdiden teşşekkür ederim

PROGMEMO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2011, 01:52   #859
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2011
Ben yazın sonuna doğru ekip de bir karış büyüttüğüm üzeri çiçek dolu fidelerimi havalar soğuyunca içeri aldım.Bir kaçının üstünde yeşil çeriler vardı.Kızardılar da fakat sonra yapraklar pörsüdü, döküldü ve öldüler.Neden böyle oldu anlamadım.

17mine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2012, 10:01   #860
Ağaç Dostu

jokerkan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2010
Sırık Cherry domates

Arkadaslar anadolu marka sırık cherry domates tohumu aldım haftasonu evde yetiştirmeyi deneyecegim , gelişmelri buradan paylaşmak istiyorum suan nemli bir bezde tohumlar bekliyor sonrasında torf karısımına koyacagım , bakalım neler olacak (deneme amaclı 5 adet tohumla baslıyorum)
resimleride ekleyecegim ilerleyen zamanda

jokerkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2012, 16:34   #861
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
bende ayın 7sinde su içinde 24 saat bekletmeye aldım 8. inde torfa ektim bakalım ne zaman çıkacaklar ilk defa balkon bahçem olacak ve heyecanla toprak üstünde göreceğim küçücük yeşil pıtırcıkları bekliyorum . Siz nasıl bir ortamda çimlendiriyorursunuz

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 13:59   #862
Yeni Üye

bestebesam's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Merhaba; bu konuda oldukça acemiyim.. ilk defa domates yetiştirmek için bir adım attım; fakat sonuç hüsran oldu...
şu konuda bilgi almak istiyorum; domateslerin çekirdeklerini 24 saat nemli bir bezin arasında beklettikten sonra torflu bir saksıya ekersek olur mu?

bestebesam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 14:54   #863
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bestebesam Mesajı Göster
Merhaba; bu konuda oldukça acemiyim.. ilk defa domates yetiştirmek için bir adım attım; fakat sonuç hüsran oldu...
şu konuda bilgi almak istiyorum; domateslerin çekirdeklerini 24 saat nemli bir bezin arasında beklettikten sonra torflu bir saksıya ekersek olur mu?
Evet, olur.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2012, 15:21   #864
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bestebesam Mesajı Göster
Ben de o kadar acemiyim ki .... aklıma gelen herşeyi soruyorum ama bizde umarım öğreneceğiz

ddmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2012, 21:21   #865
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-12-2011
Şubat ayında çiçek açması normal midir?

Sayın Üyeler,
Aralık ayında "ya tutarsa" ümidiyle ektiğim "tiny tim" cinsi domateslerim, büyüdüler. Hatta fidelerimden biri çiçek bile açmış, size olan sorum şunlar:
1. Çiçek açması normal mi? Bu çiçekleri koparmalı mıyım?
2. Koltuk budaması yapmalı mıyım? (hoş, ben bu budama işini bir türlü anlayamadım ama neyse.. )

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden. İyi çalışmalar hepinize.

Not: Fotograflarda çiçekler görünmüyor.

Eklenen Resimler

gulgurbuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2012, 22:02   #866
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2012
benımde var cherrylerim tohumdan yaptım ama sızınkı kadar daha buyuk değil, tiny timler inanılmaz hızlı boy atıyor

forumu neredeyse tum baslıkları okudum yapmanız gerekenleri paylaşayım

şaşırtmış gibi duruyorar, eğer şaşırtma yamadıysanız en az 25 cm derinlikde fazlası terchdir , bir saksıya şaşırtın, toprak karışımı torf, bahce toprağı, perlit, yanmış hayvan gübresi

- ilk çiçekleri kopardığınızda , 1-2 tane daha hızlı büyüyecek ve daha çok çiçek açacağı hususunda baya bir bilgi var

- bundan sonra çok az sulayın, taki ilk domatesinizi çiçeğin içinde gördüğünüz ana kadar sonrasında 2 günde bir nemlendirin toprağı, az sulamanın mantığı çok şeker domates çiçeklerini açtığında az su alırsa veya almazsa , öleceğini varsayıp soyunu devam ettirmek amacı ile devamlı çiçek veriyor

- Topraga 1-2 damla humik asit vermeniz faydalı bence, ben cok faydasını gördüm

- Koltuk budamaları gelmiş bence, onları steril makasla koparmalısınız

akalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2012, 23:40   #867
Yeni Üye

Sayın Akalay,

Domateslerimi şaşırttım evet, şimdi bir yoğurt kabındalar; çünkü o kadar çok domatesim var ki onlar için saksı bulamadım.

Ankara gibi bir yerde nerede "bahçe toprağı" bulabilirim bilmiyorum, sadece torf kullanıyorum, organik katı gübre aldım biraz ondan karıştırdım, bir de buradan tarifini aldığım gübre (pekmez+su+mutfak artıkları) kullanıyorum. Bu kadar!

İlk çiçekleri koparıyorum o zaman.

Neden susuz bırakmamız konusundaki mantığa epeyce güldüm, çok hoşmuş.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Eski 18-02-2012, 09:36   #868
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-01-2012
Açıkcası benim tiny tim cherrylerim geçen sene sırf torfda büyümüşlerdi, tek bir bitkiden 20-30 tane (3-4 ay boyunca) meyve yedik, güneşi iyiydi sulama fazla yapmadım. AMa eminim az gübre ve bahce toprağınınkiler daha cok verimi olacak

Sizin cok fideniz varsa, ve kabınız yoksa yogurt kaplarıda da olacaktır ama daha az verim alacaksınız belki , yerınız musaitse bitki sayısı bu açığı kapatacaktır Bahsettiğim acemilikle torfa dikilmiş cherrylerim 15 cm kalınlıkda 40-50 cm uzunlukda bir saksıda yanyana dikililerdi Yani küçücük alanda verim aldım, nedeni güneş ve düzenli ama cok olmayan sulamaydı sanırım.

Bu arada pekmez su artık karışımının forum konusunu cok merak ettim link varmı sizde?

akalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 11:54   #869
Yeni Üye

Hemen linkini veriyorum: http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ama/1356-7.htm

Sayın Safranlı' nın 205 numaralı mesajıydı. Yazının içeriğini de vereyim ben size:

sizler ev ortamında elınızdekı mutfak artıklarından en kalıtelı gubreyı yapabılırsınız
kısaca söyle anlatayım
5 veya 8 lt su kabı alınır
5 lt ye 500 ml gr yanı yarım kıle pekmez konulur
içine 2 kg kadar mutfak artıklarınız küçültülerek doldurulur
sıcak havada gaz çıkıs olur kapagı arada bır havalandırırsınız bu çok önemlıdır
mutfak artıklarınız parçalanıp beyaz küfler üstünde bırıktımı
bu gübre hazırdır
bir litre suya yaklasık bir kapak bu sıvıdan verdınızmı
bitkılerınızı tanıyamazsınız

Not: Gaz çıkışı için kapağı açın, çünkü benimki patlamıştı.

Havalar biraz daha ısınsa onları 10 litrelik su şişelerine aktaracağım ama şu an ev ortamında mümkün olmuyor, yoğurt kaplarıyla idare etsinler biraz.

Eski 18-02-2012, 21:02   #870
Yeni Üye

Eyvah eyvah!!, siz çiçeklerini koparın demişsiniz ya, ben o sonraki bir iki tane kısmını pek dikkate almamışım sanırım, tüm çiçeklerini kopardım domateslerimin. Bir şey olur mu sayın Akalay?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025