View Single Post
Eski 04-03-2012, 01:06   #881
cayhanaydin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2012
2 ay kadar oldu bu benim ilk denemem Anadolu tohum dan salkım çery domates tohumu aldım 1 karış yüksekliğinde 40-50cm uzunluğunda dikdörgen saksı 10lt si 4 lira olan anadolu torf toprak gübre ve ithal toprak alıp bunları karıştırıp iki saksıya bolca soğanla beraber domates tohumları ektim soğanları sürekli yiyoruz diğer odada olduğu için resimlerini çekemedim soğanların arasından çıkan domates fidesinin birisi çiçek açtı bir sapta (salkımda) 12 adet çiçek saydım diğeri çiçek filizlendi ama akibedi ne olur bilemiyorum
Soğanlar arasında tüm domates tohumlarım yeşerdi yaklaşık 10cm olunca fidelerden 4 tanesini iki ayrı saksıda toprak karışımına diktim ikitane bir saksıya iki fide diğer saksıya diktim fotoraflarda ince gibi dursalarda fideler serçe parmağım kalınlığına ulaştı ve boyları 40, 50cm e erişince çiçek filizleri verdiler. Dedimya bu benim ilk denemem ve saatlik takip ediyorum neredeyse heycanlıyım çiçeğe dönüp meyve vermemesinden korkuyorum saksılar cam kenarında cam güney yönünde çok sert güneş almasada güneş alıyor. Ev merkezi ısıtma olduğu için oda sıcaklığının biraz üzerinde. Yaprakla gövde arasından çıkan dalları sürekli koparıyorum ama en üstte çoğu fidemde dal çatallaşmış ve ana dal ile aynı kalınlıkta bu dalı kesersem hava alırda kurur diye korkuyorum ne yapmalıyım

cayhanaydin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön