agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni555Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2011, 12:04   #271
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
diğer deşti sahipleride fotoğrafları paylaşırsa bölgeler arasındaki farkları görebiliriz... Şu an Kocaeli de bulunan deştiler baya büyük gözüküyor.

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 12:05   #272
Ağaç Dostu

Bahtiyar abi ddomatesler çıkmış gözüküyorda karpuzlar çıktı mı?

Eski 01-07-2011, 12:50   #273
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
Bahtiyar abi ddomatesler çıkmış gözüküyorda karpuzlar çıktı mı?
Bu bölgede henüz erken. Ancak erken dikilenler doluya maruz kalmasaydı belki ham karpuzları görebilirdik.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 21:04   #274
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-11-2010
sayın bahtiyar,
internette gezinirken aşağıdaki bilgiye ulaştım. okuyunca inanın aklıma doğrudan siz geldiniz.
saygılar
http://www.bitkitohum.com/2011/06/ky...as-gercek.html

Ayazkızı beğendi.
mavikartal5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2011, 20:20   #275
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 Mesajı Göster
sayın bahtiyar,
internette gezinirken aşağıdaki bilgiye ulaştım. okuyunca inanın aklıma doğrudan siz geldiniz.
saygılar
http://www.bitkitohum.com/2011/06/ky...as-gercek.html
Umarım linkte belirtilen GDO ürünler karşı olanlardan birisi olarak hatırlamışsınızdır. Kaldıki bırakın gdo'lu ürünleri hormonlu ürünlere karşı birisi olarak organik birşey dahi bahçemde kullanmadım. Kullanmamayada gayret ediyorum.
Saygılar

mrduran beğendi.
Eski 02-07-2011, 21:56   #276
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Bu bölgede henüz erken. Ancak erken dikilenler doluya maruz kalmasaydı belki ham karpuzları görebilirdik.
Saygılar
Ham karpuzlara çok az kaldı sayın Bahtiyar02. Karpuzlar kol attılar ve çiçekteler. İnşallah yakında karpuzların da domateslerin de fotoğraflarını paylaşma fırsatı bulurum..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 14:28   #277
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Ham karpuzlara çok az kaldı sayın Bahtiyar02. Karpuzlar kol attılar ve çiçekteler. İnşallah yakında karpuzların da domateslerin de fotoğraflarını paylaşma fırsatı bulurum..
Sayın yarenimex, hepimiz bekliyoruz. Bu sene karpuzlar ve domatesler nasıl olacak diye...

Eski 05-07-2011, 09:34   #278
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Sevgili yarenimex:
Umarım hepside tutar.Bu arada tohumları nereye ektiniz? uyguladığınız farklı bir uygulama oldumu? Gelişimleri ne durumda? paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar

Eski 06-07-2011, 21:38   #279
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
deşti domateslerin fotografını görsem Gesi bağlarına gidince babamın karıştırarak ektiklerinin arasında varmı diye hepsini tek tek kontrol ederim. Ayırt edici fotoları beklerim.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 14:45   #280
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
deşti domateslerin fotografını görsem Gesi bağlarına gidince babamın karıştırarak ektiklerinin arasında varmı diye hepsini tek tek kontrol ederim. Ayırt edici fotoları beklerim.
Gittiğinizde resim çekip eklerseniz hep birlikte gelişimlerini ve durumları hakkında fikir yürütebiliriz.

Eski 07-07-2011, 20:07   #281
Ağaç Dostu

Alıntı:
Umarım linkte belirtilen GDO ürünler karşı olanlardan birisi olarak hatırlamışsınızdır. Kaldıki bırakın gdo'lu ürünleri hormonlu ürünlere karşı birisi olarak organik birşey dahi bahçemde kullanmadım. Kullanmamayada gayret ediyorum.
Saygılar
sayın bahtiyar02,
zaten derdim o tür ürünler değil. sizin gibi doğal tarımsal üretim sonucu oluşan ürünlerin peşindeyim. yazdığımın veya sizin söylediğinizin aksine bir tavır da geliştirmem.
saygılar

Eski 08-07-2011, 13:58   #282
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
sayın bahtiyar02,
zaten derdim o tür ürünler değil. sizin gibi doğal tarımsal üretim sonucu oluşan ürünlerin peşindeyim. yazdığımın veya sizin söylediğinizin aksine bir tavır da geliştirmem.
saygılar
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Saygılar

Eski 09-07-2011, 11:18   #283
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sevgili yarenimex:
Umarım hepside tutar.Bu arada tohumları nereye ektiniz? uyguladığınız farklı bir uygulama oldumu? Gelişimleri ne durumda? paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar
Ben de heyecanla hepsinin tutmasını istiyorum. Tohumları önce bardaklara ektim, soğuk serada büyüttüm ve minik goji bağımın içine şaşırttım. Özel bir işlem yapmadım.Sulanmayacakları için deşti domates fidelerinin sıra sonuna ektim, ve sadece domates fideleriyle beraber dip doldurması yaptım bir kez. Biraz otlanma var bu günlerde, çapalarken bir dip doldurması daha yapacağım.Gelişimleri gayet iyi gibi, kollar nereyse birer metre civarında ve dörder beşer tane oldu. Domateslerde yeşil deştileri görmeye başladık, umarım yakında karpuzları da göreceğiz. Karpuzlar görününce de fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Eski 09-07-2011, 12:17   #284
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Ben de heyecanla hepsinin tutmasını istiyorum. Tohumları önce bardaklara ektim, soğuk serada büyüttüm ve minik goji bağımın içine şaşırttım. Özel bir işlem yapmadım.Sulanmayacakları için deşti domates fidelerinin sıra sonuna ektim, ve sadece domates fideleriyle beraber dip doldurması yaptım bir kez. Biraz otlanma var bu günlerde, çapalarken bir dip doldurması daha yapacağım.Gelişimleri gayet iyi gibi, kollar nereyse birer metre civarında ve dörder beşer tane oldu. Domateslerde yeşil deştileri görmeye başladık, umarım yakında karpuzları da göreceğiz. Karpuzlar görününce de fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.
Sevgili yarenimex;
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Saygılar

Eski 09-07-2011, 17:44   #285
Ağaç Dostu

Alıntı:
Fotoğraflarını da gönderirseniz çok güzel olur. Merak ediyoruz çünkü. İyi günler...

Eski 20-07-2011, 19:13   #286
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-07-2011
Değerli deşti domatesi yetiştiricileri, bende ankara yenikentte küçük bir arsa aldım buraya 30 fide Ayaş domatesi 30 fidede biber fidesi ektim, ama gelin görünkü arsanın suyu olmadığından her hafta 2 kez arabada bidonlarla su taşımaktan 3 kez lastik pattatım. fidalarıda 1 hafta sulamayınca yapraklarını büküyor, o görüntü inanın beni vijdan azabı çektiriyor dogru en yakın çeşmeye gidip budonlarla su taşıyarak tekrar canlanıyorlar. Buradaki forumdaki yazılanları tek tek okudum inanın çok sevindim Deşti domatesi üretildiğini duyunca. Sizlerden ricam yeni mahsulünüzden Deşti domatesi, acuz, karpuz ve kavun tohumlarından ekebilmem için bana yardımcı olacak birileri vardır inşallah. bahtiyar02 abim sonbaharda inşallah bana yeni tohumlarından gönderebileceğini msn de söyledi sevinçten havalara uçtum inanın. Başka susuz yetiştirebileceğim bu tür tohumu elinde olan varsa lütfen banada göndersinler. Şimdiden Teşekürler bahtiyar02 abi

mrduran beğendi.
metlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2011, 11:10   #287
Ağaç Dostu

bahtiyar abi ne oldu deştilere?

Eski 04-08-2011, 21:53   #288
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Desenize Bursa'daki deştiler sulanarak büyüyor

Ben de hala benim deştileri görmedim.Köye gidebilirsek ve deştileri diğer domateslerden ayırabilirsem fotoğraflarım inşaallah.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 00:58   #289
Ağaç Dostu

dağ çiği's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2009
Deşti domateslerim şu anda kızardılar verimleride yüksek. Çeri domates gibiler birde iri olsaydılar harika olucaktı.

Eklenen Resimler

Ayazkızı ve mrduran beğendi.
dağ çiği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2011, 08:53   #290
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği Mesajı Göster
Deşti domateslerim şu anda kızardılar verimleride yüksek. Çeri domates gibiler birde iri olsaydılar harika olucaktı.
Deştilerinizin görüntüsü sanki sulanmış görüntüsünde. Sanırım nem nem ve çiğ fazla olduğundan gelişimleride boylarına olmuş. Dediğiniz gibi keşke biraz daha iri olabilseler.Benim de özellikle iri türlerini araştırdığımdan emin olabilirsiniz.
Tüm dostlara sevgiler saygılar.

mrduran beğendi.
Eski 07-08-2011, 21:38   #291
Ağaç Dostu

sayın bahtiyar02
tohum ıslahçılarının yaptığını yapmam gerek diye düşünüyorum. örneğin, sadece domatesleri 2x2 metrekarelik bir alana ekin, tohumlukları da en orta bölümünden alın. belki birkaç yıla kadar meyve iriliği ve tane sayısı artar diye düşünüyorum. şimdilik bu konuyu araştırma halindeyim.
saygılar

Eski 08-08-2011, 22:03   #292
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
sayın bahtiyar02
tohum ıslahçılarının yaptığını yapmam gerek diye düşünüyorum. örneğin, sadece domatesleri 2x2 metrekarelik bir alana ekin, tohumlukları da en orta bölümünden alın. belki birkaç yıla kadar meyve iriliği ve tane sayısı artar diye düşünüyorum. şimdilik bu konuyu araştırma halindeyim.
saygılar
Ben tohumların kesinlikle olduğu gibi kalmasını tercih ederim.Amacım tamamen orjinal tohum ve ürün. Deşti ürünlerde amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Sizin düşünceniz bana göre Altın yumurtlayan kazı kesmek.
Saygılar

mrduran beğendi.
Eski 09-08-2011, 21:20   #293
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Ben deştileri görmeye gidemedim ama onlar bana geldi
İşte benim ektiğim,annemlerin bakımını yaptığı ve ailece yediğimiz deştiler

Eklenen Resimler

Eski 09-08-2011, 21:23   #294
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-06-2011
Deşti sebze tohumlarını nereden temin ederim ?

smarty17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2011, 21:35   #295
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Sezon sonu tohum paylaşımları olur,henüz tohum alıp kurutmadık,hatta bazılarınınkiler olgunlaşmadı bile,takip ederseniz deşti tohum paylaşımından sizinde payınıza düşer

Eski 10-08-2011, 21:55   #296
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ben tohumların kesinlikle olduğu gibi kalmasını tercih ederim.Amacım tamamen orjinal tohum ve ürün. Deşti ürünlerde amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Sizin düşünceniz bana göre Altın yumurtlayan kazı kesmek.
Saygılar
sayın bahtiyar02
siz beni karıştırtınız galiba tohumcularla? ben tohumcuları desteklemiyorum. yani siz ekeceğinizi yine aynen ekin, ekin de bir de 2x2 metrelik bir yere sadece domates ekin ve tohumlukları da bunun tam ortasından alın diye söylüyorum. zaten sizi yeterince tanıdım ticari kaygınız yok çok şükür. amacım sadece elimizdeki ürünleri kendi kendimize ıslah edebilir miyiz diye söylüyorum. elimizdekileri, hiçbir kimyasal veya biyolojik incelemeden geçirmeden, salt doğal ortamda nasıl daha iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
sizi tanıdığım şu ana kadar yaptıklarınızı da takdir ediyorum, zira siz de tohumculardan/kimsayallardan/biyoteknolojiden/enzimlerden uzak duran değerli bir vatandaşsınız gözümde. tebrik ve teşekkür ediyorum.
saygılar

Eski 12-08-2011, 21:23   #297
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu Mesajı Göster
Ben deştileri görmeye gidemedim ama onlar bana geldi
İşte benim ektiğim,annemlerin bakımını yaptığı ve ailece yediğimiz deştiler
Maşallah. Adınıza çok sevindim.Saygılar

umutyolcusu beğendi.
Eski 12-08-2011, 21:26   #298
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Alıntı:
sayın bahtiyar02
siz beni karıştırtınız galiba tohumcularla? ben tohumcuları desteklemiyorum. yani siz ekeceğinizi yine aynen ekin, ekin de bir de 2x2 metrelik bir yere sadece domates ekin ve tohumlukları da bunun tam ortasından alın diye söylüyorum. zaten sizi yeterince tanıdım ticari kaygınız yok çok şükür. amacım sadece elimizdeki ürünleri kendi kendimize ıslah edebilir miyiz diye söylüyorum. elimizdekileri, hiçbir kimyasal veya biyolojik incelemeden geçirmeden, salt doğal ortamda nasıl daha iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
sizi tanıdığım şu ana kadar yaptıklarınızı da takdir ediyorum, zira siz de tohumculardan/kimsayallardan/biyoteknolojiden/enzimlerden uzak duran değerli bir vatandaşsınız gözümde. tebrik ve teşekkür ediyorum.
saygılar
Çok teşekkür ederim sizin gibi duyarlı bir dost edindiğim için. Bu yılki deştilerin durumu gayet güzel.Hatta biraz daha iri bir buldum.Bu yıl inşallah sizin gibi dostlarla paylaşmak mümkün olur.
Saygılar

Eski 17-08-2011, 22:21   #299
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sevgili Bahtiyar02, fotoğraf sözümü yerine getirmekte elimde olmayan nedenlerden oldukça geciktim.Umarım kusuruma bakmazsınız. Deştilerden hem verim hem lezzet olarak son derece memnun olduğumu belirtmek isterim.O kadar ki fazlasından salça yapmayı deniyorum.Karpuzların henüz tadına bakmadık, çünkü kabakken kesip tohum zayi etmek istemiyorum. Şu an sekiz adet karpuz var iki kökende.Büyüklükleri de fena değil..

Eklenen Resimler

Eski 18-08-2011, 08:10   #300
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2011
Merhabalar
Eğer elinizde adıyaman deşti domates tohumu varsa bende istiyorum, lütfen bu çok önemli benim için, sonuçtan haberdar edermisiniz

omurlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025