![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
diğer deşti sahipleride fotoğrafları paylaşırsa bölgeler arasındaki farkları görebiliriz... Şu an Kocaeli de bulunan deştiler baya büyük gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Bahtiyar abi ddomatesler çıkmış gözüküyorda karpuzlar çıktı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın bahtiyar, internette gezinirken aşağıdaki bilgiye ulaştım. okuyunca inanın aklıma doğrudan siz geldiniz. saygılar http://www.bitkitohum.com/2011/06/ky...as-gercek.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Ham karpuzlara çok az kaldı sayın Bahtiyar02. Karpuzlar kol attılar ve çiçekteler. İnşallah yakında karpuzların da domateslerin de fotoğraflarını paylaşma fırsatı bulurum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yarenimex, hepimiz bekliyoruz. Bu sene karpuzlar ve domatesler nasıl olacak diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu.
|
Gittiğinizde resim çekip eklerseniz hep birlikte gelişimlerini ve durumları hakkında fikir yürütebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
zaten derdim o tür ürünler değil. sizin gibi doğal tarımsal üretim sonucu oluşan ürünlerin peşindeyim. yazdığımın veya sizin söylediğinizin aksine bir tavır da geliştirmem. saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Ben de heyecanla hepsinin tutmasını istiyorum. Tohumları önce bardaklara ektim, soğuk serada büyüttüm ve minik goji bağımın içine şaşırttım. Özel bir işlem yapmadım.Sulanmayacakları için deşti domates fidelerinin sıra sonuna ektim, ve sadece domates fideleriyle beraber dip doldurması yaptım bir kez. Biraz otlanma var bu günlerde, çapalarken bir dip doldurması daha yapacağım.Gelişimleri gayet iyi gibi, kollar nereyse birer metre civarında ve dörder beşer tane oldu. Domateslerde yeşil deştileri görmeye başladık, umarım yakında karpuzları da göreceğiz. Karpuzlar görününce de fotoğraflarını paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-07-2011
|
Değerli deşti domatesi yetiştiricileri, bende ankara yenikentte küçük bir arsa aldım buraya 30 fide Ayaş domatesi 30 fidede biber fidesi ektim, ama gelin görünkü arsanın suyu olmadığından her hafta 2 kez arabada bidonlarla su taşımaktan 3 kez lastik pattatım. fidalarıda 1 hafta sulamayınca yapraklarını büküyor, o görüntü inanın beni vijdan azabı çektiriyor dogru en yakın çeşmeye gidip budonlarla su taşıyarak tekrar canlanıyorlar. Buradaki forumdaki yazılanları tek tek okudum inanın çok sevindim Deşti domatesi üretildiğini duyunca. Sizlerden ricam yeni mahsulünüzden Deşti domatesi, acuz, karpuz ve kavun tohumlarından ekebilmem için bana yardımcı olacak birileri vardır inşallah. bahtiyar02 abim sonbaharda inşallah bana yeni tohumlarından gönderebileceğini msn de söyledi sevinçten havalara uçtum inanın. Başka susuz yetiştirebileceğim bu tür tohumu elinde olan varsa lütfen banada göndersinler. Şimdiden Teşekürler bahtiyar02 abi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
bahtiyar abi ne oldu deştilere? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Deşti domateslerim şu anda kızardılar verimleride yüksek. Çeri domates gibiler birde iri olsaydılar harika olucaktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tüm dostlara sevgiler saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
sayın bahtiyar02 tohum ıslahçılarının yaptığını yapmam gerek diye düşünüyorum. örneğin, sadece domatesleri 2x2 metrekarelik bir alana ekin, tohumlukları da en orta bölümünden alın. belki birkaç yıla kadar meyve iriliği ve tane sayısı artar diye düşünüyorum. şimdilik bu konuyu araştırma halindeyim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Deşti sebze tohumlarını nereden temin ederim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
siz beni karıştırtınız galiba tohumcularla? ben tohumcuları desteklemiyorum. yani siz ekeceğinizi yine aynen ekin, ekin de bir de 2x2 metrelik bir yere sadece domates ekin ve tohumlukları da bunun tam ortasından alın diye söylüyorum. zaten sizi yeterince tanıdım ticari kaygınız yok çok şükür. amacım sadece elimizdeki ürünleri kendi kendimize ıslah edebilir miyiz diye söylüyorum. elimizdekileri, hiçbir kimyasal veya biyolojik incelemeden geçirmeden, salt doğal ortamda nasıl daha iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum. sizi tanıdığım şu ana kadar yaptıklarınızı da takdir ediyorum, zira siz de tohumculardan/kimsayallardan/biyoteknolojiden/enzimlerden uzak duran değerli bir vatandaşsınız gözümde. tebrik ve teşekkür ediyorum. saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu.
|
Maşallah. Adınıza çok sevindim.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2011
|
Merhabalar Eğer elinizde adıyaman deşti domates tohumu varsa bende istiyorum, lütfen bu çok önemli benim için, sonuçtan haberdar edermisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|