![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
pembeler uçtan da devam ediyor büyümeye
Pembeler uç sürgünlerden de devam ediyorlar büyümeye. pembe domateslerim de yapraklar iyice azldılar ama gelişimleri daha iyi oldu. pembe domates grubunda yaprak budamadan bahsediliyor: > Sevgili Dostlar > -Bütün yeni katılan üyelerimiz; tekrar "Hoşgeldiniz", bizlere onur > verdiniz..- > Saksıları hala "bol yaprak ve biraz çiçek", ya da "biraz çiçek / küçük > meyvalar" aşamasında olan sevgili üyelerimiz için çoktan var olan ama > bizim yeni keşfettiğimiz ve bağrımıza taş basıp o mis kokulu ve bol > yapraklı dallara kıyma pahasına!- yeni denediğimiz "zigsag budama" > tekniklerini girdik günlüğe: > http://pembedomates.blogspot.com/200...rmek-v-domates... > (Not: Birden çok saksısı olanlar belki bu uygulamayı bazı saksılarda > deneyip bir kıyaslama yapmayı tercih edebilirler...) > Sevgi ve saygıyla > Avniye - Mehmet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Tekin Bey; acaba bu pembe domates fidanı kaç metreye kadar uzuyor anlamadım. Şu an iki koldan uzamakta ve 2.20 cm. Destek olarak bağladığım çubuğu çoktan geçti, üzerine çubuk ilave ettim. Bir de şu kargalardan çok çekiyoruz bu sene. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey Maşallah, elinize sağlık. Karatavuk nedir bilmiyordum şimdi baktım. Daha önce sormuştum adını, Ümit Bey karganın bir türü olduğunu yazmıştı. Ondan da çokça görüyordum her yıl ama bu yıl hiç görmedim şimdilik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Sn. limon, haklıymışsınız, benim çiçeğin adı horoz ibiği imiş. Bayramda hala'mı (85 yaşında) ziyarete gittiğimde, tohumunu verdiği çiçeğin adını yine kadife çiçeği dedi, ama komşuları olan diğer ziyaretçi ablalar, sizin dediğiniz gibi horoz ibiği olduğunu, fakat eski yaşlı insanların buralarda, bu çiçeğe kadifemsi yapısından dolayı, kadife çiçeği dediklerini anlattılar.Şu günlerde hepsi çok büyüdüler ve çok güzel görünüyorlar. Gerçek kadife çiçeğinden, annemde bol miktarda var. Bildiğim bir çiçekmiş (sizlerin verdiği resimde'ki çiçek), önümüzde'ki yıl domateslerin arasına bol miktarda ekeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
Pembe domateslerimin bol bol çiçeği oldu. Ama domates olmadı. Ana dal kurumaya başladı. Şİmdi yeni sürgünleri var ve güzel büyüyorlar. Kışın içeri mi almam lazım? Baharı bekler mi? Yaza domates olur mu? Daha önce domates, sebze yetiştirmemiştim. Acemilik çekiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
sayın lale76; Daha önceden dikilmiş olan domates,biber,patlıcan gibi sebzeler ekim ayından sonra ürün vermezler, ancak yeşilliklerini bir süre devam ettirebilirler. Size bu konuda en doğru cevabı ziraat mühendisleri verebilir. saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
son pembeler
16 fideden yaklaşık 100 adede yakın pembe domates aldım. Eşim saksıda pembe mi olurmuş ![]() ![]() seneye tarlada yetiştireceğim kısmetse ![]() çoğu pembe domates fidemi söktüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Pembelerimi sökmeye yeltenirken süprizle karşılaştım. Nohut kadar olmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Tekin bey ve diğer arkadaşlardan gelen pembe domates tohumlarından tadacak kadar domates aldım. Çok güzel bir tadı vardı, hem tatlı hemde gizli bir ekşilikle domates tadı. Gelecek yaz daha başarılı sonuç alacağım gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
merhaba pembe domates yetiştirmek zormudur? Bir kaç yıl öncesine kadar pembe domates, halk arasında sanıyorum bilinmiyordu? Bu domateslere gdo nun ilgisi veya etkisi varmıdır ? Hani frankenstein dedikleri ? Ayrıca basit veya komik bir soru olabilir ; Domates fidanları uygun ortamlarda tutulmaları şartıyla ikinci yılda meyva verebilir mi? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda ve hydrotonda topraksız domates
Bunlarda benim pembelerim. Kapalı balkonda saksıda yetiştiriyorum. Katı ortam olarak hydroton kullanıyorum. Beslemeyi Kudret Tezel Bey' in topraksız tarım besinleri ile yapıyorum. Hepsi çiçeğe durdular, çok güzel ve normal domates çiçeklerinin iki katı büyüklükte çiçekleri var. Tek problem yapraklar üzerinde beyaz küfe benzer benekler oluştu. Alttan başlayarak epeyce dal budaması yaptım ama daha fazlada budayamadım. Umarım fidelerime bir şey olmaz. İlaç kullanmayı pek düşünmüyorum çünki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Bende öyle tahmin ettim sayın nariçi. Çünki Istanbul' daki hava değişiminden sonra balkon camları nemden buhar yapmaya başlayınca oluştu bu benekler. Havalar yağmurlu ve soğuk gidince havalandırmayıda yeterince yapamadık herhalde. Şimdi mümkün olduğunca havalandırmaya çalışıyorum ama oluşan benekler havalandırma ile kaybolmuyor. Ne yapmalı bilmiyorum. Beneğin yoğun olduğu dalları ve yaprakları aşağıdan yukarı doğru epeyce budadım ama bu seferde bitkiyi besleyecek yaprak miktarı azalıyor. Bazı yapraklarda olmasına rağmen budama yapamıyorum şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Pembe domateslerimizin tadına bakabildik. Cevizden biraz büyük oldu, tadı çok güzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Ellere sağlık...bu kışta kıyamette bulamıyoruz ama,sıcaklarla bulup da tadabilmek umuduyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2010
|
pembe domatesi denedim fakat işyerinde tutmadı biraz ortamıbegenmedi galiba 1.5 metre oldu fakat yok çiçek falan cıkmadı . malesef |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
|
7 Adet sırık pembe domates fidesini asıl yerlerine şaşırttım. Bazı fidelerimi'de eşe-dost'a dağıttım. 4 adet artan fideyi'de deneme amacı ile ayrı bir yere diktim. Deneme amacım, sırık olan bu cinsleri, belli bir noktadan sonra üst sürgünlerini kesip, oturak tip yapmaya çalışmak. Eğer başarılı olursam (ürün verirlerse) deneyimlerimi yazarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Merhaba, Elimde bahçeme dikeceğim organik yer domatesi fideleri var. Fakat yer domatesi için dikim aralığının en az 140-150 cm olması gerekiyor. Aralıklar çok büyük olduğu için alanı verimli kullanmak adına iki domatesin arasına domatesle birlikte dikilebilecek başka bir sebze (yeşillik hariç) dikmek mümkün müdür? Örneğin patlıcan ve biber fideleri de var elimde, bunlardan aralara dikebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2010
|
acemi domatesi
sizlere imrenmekten terasta adım atacak yerim kalmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Tepe çatısında fazla dallanma ve gövde oluklanması pembe domateslerde oluyor. Saksılarda toprak da dikili domatesler 70 cm boy verdi daha sonra alt yaprakları bir yandan kuruyor bir yandanda çatallanıyor. Kuruma aşırı sıcaktan olabilir mi? Çatallanmalar normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Pembe domateslerin altında olgunlaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra kararmalar oluyor, sonra o gitgide büyüyor.. Bu aralar çok yağmur yedi ondan olabilir mi acaba? Bir de yağmurlama yöntemiyle sulanmış kökünden vermek yerine.. Nedir bunun sebebi? Yeni çıkanlarda bu sorun gözükmüyor, umarım böyle devam etmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
hala var mı
merhaba hala tohum var mı elinizde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
ben bahçede domates yetiştirmeye çalışıyorum, ama ilk senem olduğu için acemilik yaşıyorum, birkaç ay önce 20 30 kök fide almıştım, pek çok kişiye sordum kimisi ark(arık da deniyor)yapıp arkların tepesine kimisi de çukur kısımlarına dikmem gerektiğini söylemişti, ben de arkların tepesine diktim,fideler uzadıkça yerlere yatmaya başladı.Bu dikme şekliyle ilgili olabilir mi? Fidelerim domates veriyor bir aydır, ama daha domates dalındayken yaprakları kurumaya başladı, ilaç satan yere sorduk kurt var dedi, bir kelebek türü varmış kurt atıyormuş, şimdi yeşil domateslerin kızarmasını bekliyorum, her gün birkaç tane koparıyorum, ama yakında sökeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |