agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2015, 11:27   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Merhaba arkadaşlar, dün domateslerimde beyaz küçük sinek, yeşil bit ve kırmızı renkli bite benzer böcek gördüm organik ilaç bulamadığımdan ziraatcinin önerdiği bayer' in decis ve sp 20 ilacını 3 lt suya karışım yaparak yaklaşık 100 adet fideyi ilaçladım.fidelerin birazı çiçekte birazı yeni çiçeklenmeye başlamıştı.bu ilacın etkisi ne kadardır meyveye zararı olurmu? önerileriniz nelerdir ?

Birde ilk defa sırık domates yetiştirmek istedik ama benim işlerimden dolayı bahçeye fazla gidemedim babamda ipe almamış fideler çok büyümüş, bende sağdan soldan duyduğum kadarıyla koltuklarını aldım ama bir yanlış yaptım herhalde gövdenin en altında bulunan dallarıda aldım yani gövdeyi ipe bağlamak için seyrelttim ama yapraklar çok büyümüş ve içeriye doğru kıvrılmaya başlamıştı birde yapraklar çok gevrekti elimi dokunduğumda hemen kırıldılar bende toprağa yakın olanları kopardım. inşallah zararı olmaz haftaya kadar belli olur herhalde.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2015, 18:57   #2
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oguz006 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, dün domateslerimde beyaz küçük sinek, yeşil bit ve kırmızı renkli bite benzer böcek gördüm organik ilaç bulamadığımdan ziraatcinin önerdiği bayer' in decis ve sp 20 ilacını 3 lt suya karışım yaparak yaklaşık 100 adet fideyi ilaçladım.fidelerin birazı çiçekte birazı yeni çiçeklenmeye başlamıştı.bu ilacın etkisi ne kadardır meyveye zararı olurmu? önerileriniz nelerdir ?

Birde ilk defa sırık domates yetiştirmek istedik ama benim işlerimden dolayı bahçeye fazla gidemedim babamda ipe almamış fideler çok büyümüş, bende sağdan soldan duyduğum kadarıyla koltuklarını aldım ama bir yanlış yaptım herhalde gövdenin en altında bulunan dallarıda aldım yani gövdeyi ipe bağlamak için seyrelttim ama yapraklar çok büyümüş ve içeriye doğru kıvrılmaya başlamıştı birde yapraklar çok gevrekti elimi dokunduğumda hemen kırıldılar bende toprağa yakın olanları kopardım. inşallah zararı olmaz haftaya kadar belli olur herhalde.
Kalıntı surelerı 3 gundur, genelde kullanılan ılac markalarıdır.

Bıtkınız sırık cesıt ıse yandan cıkan tum dalları alıp tek dal olarak buyutmenız gereklı.

Salkıma kadar olan yaprakları koparmanızda bır sorun yok. Salkımın ustundekı ılk yapragı domateslerın boyu ıstedıgınız boyuta geldıgınde koparabılırsınız. Erken koparmada domatesler cabuk erken olur ve gunes yanıgı olusabılır.

Bereketlı urunler..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 08:57   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Kalıntı surelerı 3 gundur, genelde kullanılan ılac markalarıdır.

Bıtkınız sırık cesıt ıse yandan cıkan tum dalları alıp tek dal olarak buyutmenız gereklı.

Salkıma kadar olan yaprakları koparmanızda bır sorun yok. Salkımın ustundekı ılk yapragı domateslerın boyu ıstedıgınız boyuta geldıgınde koparabılırsınız. Erken koparmada domatesler cabuk erken olur ve gunes yanıgı olusabılır.

Bereketlı urunler..
İsmail bey çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, peki bu yaprağın içeri doğru kıvrılmasının sebebi yaprak bitlerimi, yoksa herhangi bir besin eksikliğimi var.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2015, 13:09   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2015
yardım :(

Merhabalar ben de ilk defa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

Eklenen Resimler

basric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2015, 01:56   #5
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi basric Mesajı Göster
Merhabalar ben de ilk defa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...
Domates Hastalık ve Zararlıları başlığında sorunuz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2015, 19:21   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-07-2015
cevap

Alıntı:
bitkilerinizde sarı nokta gibi olan yerlerde mildiyö sporları var mildiyö yaprakları kurutuyor sararma şeklinde olan ise kloroz bitkide demir eksikliği mevcut

uzman_görüşü_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2015, 14:49   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-07-2015
sorun

Alıntı:
Merhabalar ben de ilkdefa domates yetiştirmeye başlayanlardanım yalnız domateslerimle ilgili bir sorunum var. Yaprakları (özellikle alt yaprakları) önce uçlarında kararmalar görülüyor sonrasında yapraklar sararak kuruyorlar. Üst dallar ise gayet yeşil ve canlılar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...
Evet bitkilerinizde küçük küçük siyah noktalar mildiyö Etmeni kumelenmesi sararmanin ve kurumanin nedeni bu noktaların birleşerek büyümesi yaprağı deforme edip kurutması caresi maneb **** mancozeb içerikli bir ilaç temin edip ( ucuzdurlar) yapraklarına puskurtmeniz

uzman_görüşü_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025