agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler > Domates
(https)

Beğeni Düzeni2609Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-04-2016, 09:31   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2016
Domates tohumlarımı ekeli 10 gün kadar oldu. gövdeleri o kadar uzun ki hatta toprakta sürünüyorlar yaprakları taşıyamıyorlar. Bu aşama normal midir yoksa bu fideleri atmalımıyım?

Eklenen Resimler

bummer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 09:46   #2
Ağaç Dostu

defender77's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bummer Mesajı Göster
Domates tohumlarımı ekeli 10 gün kadar oldu. gövdeleri o kadar uzun ki hatta toprakta sürünüyorlar yaprakları taşıyamıyorlar. Bu aşama normal midir yoksa bu fideleri atmalımıyım?
İyi güneş göremiyor sanırım fideler. Benim ektiğim bazı tohumlarda güneş görmediği için aşırı uzamışlardı. Daha sonra devrilip öldüler. Güneş gören balkonunuz veya pencere önünüz varsa orada yetiştirirseniz belki toparlama ihtimalleri vardır. Çıkmadık candan umut kesilmez.

defender77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 17:42   #3
Ağaç Dostu

Fatih_Soydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bummer Mesajı Göster

Tohumdan ziyade hem çok güneşli bir alana dikmen lazım hem de şaşırtma yapman lazım yoksa ne verim olur ne de büyüme gerçekleşir. şaşırtma işlemi için gayet uygunlar.

Name:  WP_20160426_001 (560 x 315).jpg
Views: 1242
Size:  68.2 KB

Name:  WP_20160426_002 (613 x 344).jpg
Views: 1232
Size:  69.7 KB

ben şaşırtma işlemini yapalı tam 1 ay oldu ve sonuç resimlerde olduğu gibi. aşırı iri ürün veren tür değil ama tohumu alınabilen güzel bir tür. en az 50 gr en fazla 250 gr ağırlığında domates gördüm geçen sene bu sene daha iyi durumdalar bu kadar büyümemişti geçen sene belki daha büyükte tutabilir. şekerli bir tadı yok tadı mayhoş ama mis gibi kokuyor.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2016, 16:41   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih_Soydemir Mesajı Göster
Tohumdan ziyade hem çok güneşli bir alana dikmen lazım hem de şaşırtma yapman lazım yoksa ne verim olur ne de büyüme gerçekleşir. şaşırtma işlemi için gayet uygunlar.

Eklenti 608260

Eklenti 608261

ben şaşırtma işlemini yapalı tam 1 ay oldu ve sonuç resimlerde olduğu gibi. aşırı iri ürün veren tür değil ama tohumu alınabilen güzel bir tür. en az 50 gr en fazla 250 gr ağırlığında domates gördüm geçen sene bu sene daha iyi durumdalar bu kadar büyümemişti geçen sene belki daha büyükte tutabilir. şekerli bir tadı yok tadı mayhoş ama mis gibi kokuyor.
saksınız gerçekten muhteşem olmuş saksınız bundan dimi

İncili Arwa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2016, 19:47   #5
Ağaç Dostu

Fatih_Soydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İncili Arwa Mesajı Göster
saksınız gerçekten muhteşem olmuş saksınız bundan dimi

1 boy büyüğü derinlik olarak kara toprakta iyi oldu bu elimdeki tür. soranlar oluyor saksıda 3 kök bulunmakta direk tohumdan dikme değildir viyölde çimlendirip şaşırtma yaptım. türü hibrit değil sürekli kendi tohumundan yetişiyor.

sebzeleri biraz büyüsün o resmini de paylaşırım tuta gelmezse bu sene. geçen sene tuta mahvettiydi.

Düzenleyen Fatih_Soydemir : 03-05-2016 saat 19:48 Neden: bilgi ekleme
Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025