Ayın 20 sinde (beş gün önce) yaylaya göçtük.
Sürekli yağan yağmurlar otlara yaramış. Her taraf yemyeşil ot. İşlerin çokluğu ve aciliyeti sebebiyle bu hafta yıllık izin aldım. Düne kadar tarlanın neredeyse tamamını çapalayarak yabancı otları temizledik eşimle. Barbunya (kısa - beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşit) ve kuru fasulyelerden çıkmamış olanların yerlerine, seyrek olanların yanlarına tekrar tohum ektik. İlave pancar, lahana, pırasa, karnabahar ve brokoli deneme amaçlı 10-15 er kök diktik.
Ayın 21 inde minik ayçiçeklerini ekmiştim. Dün de yemeklik olan tohum etkinliğinden gelenler ile büyük süs ayçiçeklerini ektim. Toprağın ekeceğim kısmı epey kuru olduğundan cocopeat-perlit ten oluşturduğum karışımı tohumun ekimine yetecek kadar kısmen bir avuç karışımı toprağa yerleştirerek ayçiçek tohumlarını ektim. İki günde bir hafif su döküyorum kurumasın diye.
Sedumlar, cosmos hafiften çiçeklenmeye başlamış. Dahlialar tomurcuklanmış. Hercai menekşelerdeki külleme ayın 17 sindeki ilaçlamadan (topas) sonra durmuş gözüküyor, yarın tekrar ilaçlamak gerek. Ortancalardaki külleme ise daha iyi gibi.
Fırsat bulduğumda resimleri eklerim.
Domateslerin erkencileri çiçeklendi. Koltuk alma zamanları geldi gibi. Gibi diyorum resmini ekleyin bildiğim kadarıyla koltuk almanın nasıl olması gerektiğini paylaşmak ve sizlerden destek almak istiyorum. Onaylarsanız ilgili sayfaya taşıyabilirim.
Kırmızı ile çizilenler hemen koltuk alınması gereken kısımlar. Maviler ise meyve oluşumundan ve biraz gelişim tamamlandıktan sonra budanması gereken kısımlar.