![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
Arkadaşlar sunu sormak istiyorum, biz iki sene önce ve geçen sene bizim bahçenin bitişiğindeki araziyi 2-b kapsamındaydı ve biz muhtar senedi tesmiye edilen belgeyle aldık. Fakat arazi satılırken bize mi satılacak güncel kullanıcısı olduğumuz için yoksa kadastro kayıtlarına göre mi yoksa o kayıtlar güncellenecek ve yine bize mi olacak satış, bilgisi olanlardan aydınlatmalarını rica ediyorum... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn. tabus. Dediklerinizde haklılık payı olsa da, Orman idaresinin işini layıkıyla yapmadığı bir gerçektir. Bir insanın tapudan aldığı araziye yıllar sonra burası eskiden ormandı demek abestir. Eğer orman idiyse nasıl tapu verildi? Kim verdi? Küçük bir araştırma ile bir yere tapu verilebilmesi için onlarca imzanın gerektiğini öğrendim. Muhtar ve köy ihtiyar heyeti dahil olmak üzere, kadastro teknisyeni,bilirkişi ve komisyon üyeleri, orman şefi ve müdürü,mülki amir, tapu kurulu ve müdürü. Bu kişilerin imzası ve askı süreleri içinde olmak üzere birkaç kez, eğer bir yanlışlık yapıldı ise düzeltme imkanı var. Ayrıca 10 yıl içinde yine itiraz edilip düzeltilebilir. Ancak, memurlarımız ve yetkililer işlerini yapmadıkları için bu karmaşa sürüyor. İnsanlar mağdur ediliyor. Ağacı ve Ormanı seven bizib gibi kişiler dava açarak karmaşık ve uzun süren hukuk sistemi içinde haklarını aramayı seçerken, haksızlığa uğradığını düşünen birçoğu hıncını savunmasız ağaçlardan alma yolunu seçmektedir. Dolayısıyla, işlerini yapmamaları hem tapu sahiplerine zarar veriyor hem de ormanlara. Orman kadastrosunun bitirilememiş olmasının suçunun büyük bölümü de yine orman idaresinindir. Aşağıya ormanın mağdurlarının AİHM'de açıp kazandıkları davalardan bir bölümünü yapıştırıyorum. sadece AİHM'e müracaat edip kazananların 3 yıllık dökümüdür. Başvuranların sayısının toplam mağdurlara oranının sadece % 10 ve 20 ile sınırlı olduğunu düşünürseniz mağdur edilenlerin sayısının binlerce olduğu ortaya çıkacaktır. Alıntı:
AİHM bütün bu davalarda Türkiye Devletini, başta iyi niyetli alınan tapuları sonradan (orman olduğu için) tazminat ödemeden tapuları iptal ederek devlet adına geçirmesini mülkiyet ihlalli olarak kabul etmiştir. Verilen bu kararlarda Türkiye Devleti’nin AİHS’nin 1 nolu protokolü’nün 1. maddesini ihlal ettiği kabul edilmiştir. Yapılan yanlışlıklardan çıkar sağlayan orman idaresi memurlarının da olduğu bir gerçektir Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
-
|
Alıntı:
Daha açığı, son kadastro -yanılmıyorsam 3-4 yıl önce olmalı- kaydı dikkate alınır. Listeler muhtarlıklarda. Ancak, listede satın aldığınız kişi varsa ve güvene dayalı bir ilişkiniz var ise bu durumda gecikmeden bu kişi ile birlikte bir notere gidin ve adınıza MUVAFFAKATNAME düzenleterek imzalamasını sağlayın. Bu evrak ile yanınıza 2 bin TL alarak başvurunuzu yapın. Mesele çözülür. Düzenleyen Odeh : 07-06-2012 saat 00:20 Neden: İmla vs. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Tapusu iptal edilenlerden birisi olarak, Çeşitli illerde( İstanbul, Çanakkale,Balıkesir) 2b yasasının son yansımasından faydalanabilecekmiyiz diye Önce mal müdürlüklerine sonra milli emlaka ve sonra da orman idaresi ile kaymakamlıklara sözlü olarak başvurdum. Yeteri kadar bilgi sahibi olmadıkları için şimdilik sadece 2b kitapçığını dağıtıp herşey bunun içinde yazıyor diyorlar Henüz bir bilgi alamadım. Bu konuda cevap alabilen şanslı arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. NOT: Tapusu orman iddiası ile iptal edilenlerin arazileri otomatikman 2b mi oluyor. Yoksa niteliğini mahkeme kararı mı belirliyor? Saygılar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 2b orman arazileri |
|
|