Konudan mağdur olanlardanım ama suçu 'Orman kadastrosunu 1962 yılından beri bitirememiş orman idaresi bu işte en suçlu kişidir' şekline getirmek doğru değil. Zaten Ülkenin en önemli sorunu bürokrasi olarak anlatılıp siyasilerin temize çıkarılmasındadır. Ksdastronun tamamalanamamasının bir öneli sebebi kanundaki kadastro komisyonunu kurulma şeklidir.Burada köylüyü dahil etmişler, köylü (muhtar) işine gelmeyen yerlerde komisyona iştirak etmiyor. Böylece komisyon toplanamıyor.İş kadük oluyor. Peki kanunun bu maddesi değiştirilmez mi? Bunu kim yapmalı? Neden yapılmıyor da iş sürünüyor.
Herkese kolay gelsin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan
Merhaba,
Sn. evrensahin09
Devletin memurları yaptıkları yanlışta ısrarla devam ediyorlar. Ormanları koruyalım derken daha çok zarar verdiklerinin farkında değiller.
Tek isteğim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararından sonra(büyük ihtimalle lehime sonuçlanacağını sanıyorum) devletin AİHM'nin tarafıma vereceği tazminatın bu kanun tanımaz memurlardan alınmasıdır.
Hem daha sonrakilere yapacakları kanunsuzluklardan cayma fırsatı tanır hem de ormanlarımız daha iyi korunur.
Orman kadastrosunu 1962 yılından beri bitirememiş orman idaresi bu işte en suçlu kişidir.
Sn. angel67' yi de yazdığı yazı için kutluyorum. Hala 2 b durumunu kavrayamamış olanlar için iyi bir açıklama olmuş. Tebrikler
Saygılar
Saygılar
|