agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-04-2012, 16:56   #1
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sn Syılmaz,

Ben zaten başından beri tartışılmasından yanayım kaldı ki önceki mesajlarıma bakarsanız sn. uzaytek'e ben de bu yönde görüş bildirdim.
Bakın şimdi sagolsun sn. Odeh ne güzel herkesin anlayabileceği bir şekilde belgeyi oraya koymuş. Açıkcası ben daha önce o belgeden birşey anlamamıştım ve doğal olarak anlamadığım bir belgeye de yorum yapamazdım degil mi?
Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor. Her zaman sakin ve bilgi alış-verişi şeklinde konuşmak tartışmak lazım. Unutmayınız savaşlar meydanlardan çok masada kazanılıyor, bu hep böyle olmuştur.

Şimdi konuşalım işte, çıksın birisi (bu pestisitlerden vs iyi anlayanlar) fikirlerini döksün ortaya, hepimiz hem konuşup hem öğrenelim.
O zaman tartışmaya şöyle devam edelim derim: Avrupa'dki bir ülkede kaç çeşit pestisit kullanılıyor? Madem dozları çok az olsa da 24 çokmuş o halde karşılaştırma yapalım.
Umarım konudan anlayanlar katılım gösterir.

Saygılar

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 17:51   #2
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn Syılmaz,
Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor.
Sn. Sakaki inanın bu duygularla gitmiyorum ve inanın siyasi görüşüm tahmin edebileceğinizden farklı. Meseleyi siyasi bir görüşe indirmemeliyiz tabi ki. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu ülkenin vatandaşı olan biri elbette bu ülkenin çıkarlarını gözetmelidir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Bizim yediğimizin sayısı fazla bile olabilir diye düşünüyorum, çünkü Avrupaya ihraç ederken bizden bir takım analiz raporları isteniyor ve ona göre kabul ediyorlar.
Peki bizim ülkemizde bunu satan marketler böyle bir raporu çiftçiden veya tarımsal şirketten talep ediyor mu? Hayır. Hatta benim bulunduğum ilde birçok market direk olarak Çiftçi Ali'den Çiftçi Memet'ten alarak halka sunuyor sebze ve meyveyi ama herhangi bir analiz rapor vs. sormuyorlar.
Evet, bizim yediğimiz de fazla olabilir, inanırım. Yalnız burada ki mesele, en azından benim değinmek istediğim mesele farklı.

Sn. Odeh'in dediği gibi üründe 24 ayrı pestisit var denilmesi ayrıdır, yediğiniz üründe 24 ayrı zehir var diye yaygara koparmak ayrıdır. 24 ayrı pestisit olabilir ama bunlar AB normlarının izin verdiği miktarın altında yani güvenlidir. Keşke sıfır olsa ama normlarda belli bir seviyeye izin verildiğine göre demek ki sıfır olsun isteği biraz iyi niyetli bir hayal sadece.

Peki meyveler zehirli diyerek yaygara koparınca ne olacak? Türk üreticisi zarar görecek, ihracatımız zarar görecek, ekonomimiz zarar görecek. Peki bilerekte olsa, bilmeyerekte olsa Türkiye'ye zarar vermenin cezası ne olacak?

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2012, 23:53   #3
Yeni Üye
 
sardenya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 10
Merhaba,
Çevre; hali hazırda Dünyamızın en önemli ertelenemeyecek konusudur. Tartışılması, saygı sevgi çerçevesinde olduktan sonra ki öyle, tartışılmalıdır.
Ben; beni zehirleyecek se benim sanayicim zehirlesin diyenlerden değilim. 'Elin gavuru' herşeyin yasasını büyük bir titizlikle yapmış ve yaptığı yasalara uyarak bu günlere gelmiş. Bizde kim hangi yasaya uyuyor allah aşkına. Biz kişiye özel yasalar çıkartan bir milletiz. Biz radyasyonlu çayları milyonların gözü önünde "bak çayda radyasyon yok, içiyorum" diyen devletin bakanlarını gördük.
Greenpeace Dünyanın pek çok ülkesinde eylemler yapıyor. Güney kutbundan kuzey kutbuna kadar, Doğal olarak bizim memleketimizde de eylemler yapıyor. Ve Yaptığı eylem lerin hepside dünyamızı korumak amaçlı, arkasında kim olursa olsun.
Biz tarım ülkesimiyiz? hayır.
Biz sanayi ülkesi miyiz? hayır
Biz dünyaya ne satıyoruz da birileri bizi engellemeye çalışıyor olsun?
Dünya ekonomisindeki GSMH yerimiz ne kadar?
Aksine dünya bize bişeyler satıyor.
Bütçe rakamlarına bi bakın, İthalatımız ihracatımızda daha büyük.

Gelelim Nükleer santrale. Dünya hepimizin evi. Çernobil daha uzun yıllar radyasyon yaymaya devam edecek.
Fukuşimada tsunami Nükleer santralı patlatdı, az **** çok bütün dünya radyasyona maruz kaldı. Uzun yıllar etkilerini göreceğiz.

Güzin Çakar beğendi.
sardenya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025