![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn Syılmaz, Ben zaten başından beri tartışılmasından yanayım kaldı ki önceki mesajlarıma bakarsanız sn. uzaytek'e ben de bu yönde görüş bildirdim. Bakın şimdi sagolsun sn. Odeh ne güzel herkesin anlayabileceği bir şekilde belgeyi oraya koymuş. Açıkcası ben daha önce o belgeden birşey anlamamıştım ve doğal olarak anlamadığım bir belgeye de yorum yapamazdım degil mi? Ben asalım keselim havasından pek hoşlanmıyorum hepsi bu ve ayrıca işin üstüne sadece milliyetçi duygularla gidilmesi taraftarı değilim zira yanlış yerlere de varabilir ve konuyu rayından saptırma ihtimali çıkıyor. Her zaman sakin ve bilgi alış-verişi şeklinde konuşmak tartışmak lazım. Unutmayınız savaşlar meydanlardan çok masada kazanılıyor, bu hep böyle olmuştur. Şimdi konuşalım işte, çıksın birisi (bu pestisitlerden vs iyi anlayanlar) fikirlerini döksün ortaya, hepimiz hem konuşup hem öğrenelim. O zaman tartışmaya şöyle devam edelim derim: Avrupa'dki bir ülkede kaç çeşit pestisit kullanılıyor? Madem dozları çok az olsa da 24 çokmuş o halde karşılaştırma yapalım. Umarım konudan anlayanlar katılım gösterir. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Alıntı:
Alıntı:
Sn. Odeh'in dediği gibi üründe 24 ayrı pestisit var denilmesi ayrıdır, yediğiniz üründe 24 ayrı zehir var diye yaygara koparmak ayrıdır. 24 ayrı pestisit olabilir ama bunlar AB normlarının izin verdiği miktarın altında yani güvenlidir. Keşke sıfır olsa ama normlarda belli bir seviyeye izin verildiğine göre demek ki sıfır olsun isteği biraz iyi niyetli bir hayal sadece. Peki meyveler zehirli diyerek yaygara koparınca ne olacak? Türk üreticisi zarar görecek, ihracatımız zarar görecek, ekonomimiz zarar görecek. Peki bilerekte olsa, bilmeyerekte olsa Türkiye'ye zarar vermenin cezası ne olacak? |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2010
|
Merhaba, Çevre; hali hazırda Dünyamızın en önemli ertelenemeyecek konusudur. Tartışılması, saygı sevgi çerçevesinde olduktan sonra ki öyle, tartışılmalıdır. Ben; beni zehirleyecek se benim sanayicim zehirlesin diyenlerden değilim. 'Elin gavuru' herşeyin yasasını büyük bir titizlikle yapmış ve yaptığı yasalara uyarak bu günlere gelmiş. Bizde kim hangi yasaya uyuyor allah aşkına. Biz kişiye özel yasalar çıkartan bir milletiz. Biz radyasyonlu çayları milyonların gözü önünde "bak çayda radyasyon yok, içiyorum" diyen devletin bakanlarını gördük. Greenpeace Dünyanın pek çok ülkesinde eylemler yapıyor. Güney kutbundan kuzey kutbuna kadar, Doğal olarak bizim memleketimizde de eylemler yapıyor. Ve Yaptığı eylem lerin hepside dünyamızı korumak amaçlı, arkasında kim olursa olsun. Biz tarım ülkesimiyiz? hayır. Biz sanayi ülkesi miyiz? hayır Biz dünyaya ne satıyoruz da birileri bizi engellemeye çalışıyor olsun? Dünya ekonomisindeki GSMH yerimiz ne kadar? Aksine dünya bize bişeyler satıyor. Bütçe rakamlarına bi bakın, İthalatımız ihracatımızda daha büyük. Gelelim Nükleer santrale. Dünya hepimizin evi. Çernobil daha uzun yıllar radyasyon yaymaya devam edecek. Fukuşimada tsunami Nükleer santralı patlatdı, az **** çok bütün dünya radyasyona maruz kaldı. Uzun yıllar etkilerini göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|