![]() |
|
|
Anket Sonuçlarını Göster: GDO'lu besinler tüketmek ister misiniz? | |||
GDO'suz olduğunu bilmek istiyorum |
![]() ![]() ![]() ![]() |
243 | 98.38% |
Binde dokuza kadar GDO'lu içerik benim için sakıncasızdır |
2 | 0.81% |
Benim için olmuş, olmamış farketmez |
2 | 0.81% |
Oy Verenler: 247. Bu ankete oy veremezsiniz |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#19 | |||||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
|
Sn. birnefestoprak, Yorumlarınız için teşekkür ederim ama bunlar benim sorularıma yeterli yanıtı vermiyor. Alıntı:
Ancak, ben piyasanın en iyi laboratuar olduğunu düşünürüm. Siz mükemmel bir ürün ortaya çıkartabilirsiniz, piyasa bunu beğenmezse hiç bir kıymeti olmaz. Çiftçinin organik tarım yerine konvansiyonel tarımı tercih etmesi benim ektiğim mısırın başarısız olması ve buradan bir genelleme gitmem değil... piyasanın tercihlerini bu yönde kullanmasıdır. Yani piyasa kendi "genellemesini" yapmış, kendi tercihlerini belirlemiş. Alıntı:
Alıntı:
![]() Ayrıca verdiğiniz yazıda, bu teşvikden yararlanan çiftçilerin %78'i bu işe devam edeceğini söylemiş. Az da olsa memnun olmayanlar da olmuş. Tüm bu artışa rağmen organik tarım halen %1 seviyesinde kalmış. Organik tarıma gerçekten çok ciddi bir talep olsaydı 1990'dan bu yana (yani 20 yılda) sizce çiftçilerin ağırlıklı bir kısmı teşvik falan olmadan kendiliğinden bu işe meyletmez miydi? Alıntı:
Alıntı:
******************** Şimdi sanıyorum yazdıklarımı belli bir önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Organik tarıma karşı falan değilim. Hatta destek bile veririm. Ama sıradan bir tüketici olarak henüz benim taleplerimi karşılamıyor. Siz diyorsunuz ki, talep ederseniz organik tarım artar. Benim talep etmem için; 1. Bu tercihin önüme konulması 2. Kabul edebileceğim niteliklere sahip olması gerekir: 2a) Kalitesi 2b) Fiyatı 2c) Ulaşılabilirliği Diyorsunuz ki, organik olan kalitelidir, lezzetlidir. Her ne kadar deneyimlerim her zaman olmasa da "genellikle" aksini gösterse de, bir uzman olarak bu görüşünüzü kabul etmeye razıyım. Ancak hala önümüzde diğer sorunlar duruyor. |
|||||
![]() |
![]() ![]() |
|
|