![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
|
HER TÜRLÜ GDO ZARARLIDIR. bunu şöyle açıklıyorlar; bir ürünün GDO'lu olabilmesi için öncelikle bir bakteriden "yeni gen kabul eden gen" aktarılıyor(muş). GDO'lu ürünler de bu gen sayesinde kolay fark edilebiliyorlar(mış). GDO'lu ürünler ne olursa olsun kullanılan ülkelerde görülen sorunlar aynı; kız doğumlarında artış, erkek hormonlarında bozukluk, erken ergenlik, arıların azalması ve yok olması, bağışıklık sistemi ile alakalı rahatsızlıklar... ayrıca sonradan yasaklanan ve maalesef bir şekilde Türkiye'ye de girmiş bir patates tohumunun toprakta başka hiç bir ürünün yetişemeyeceği şekilde toprağı tahrip ettiği fark edilmiş. sözde bunu yabani otla mücadele amacı ile verilen bir gen yapıyormuş... Sizce hiç yeşermeden direk kırmızı olarak oluşan bir domates ne kadar etik? olgunlaşmamış bir domatesi kırmızı rengini veren bir bitkiden alınan gen ile boyuyorlar. hem de hiç doğmadan boyuyorlar. siz kırmızı domates yediğinizi zannediyorsunuz ama o maalesef aslında yeşil olgunlaşmamış bir domates... likopenini arttıralım da daha sağlıklı bir domates olsun diye yapılmış bir çalışma yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
GDO savunucuları ikide bir "bakın ABD'de bunlar toplum tarafından onbes senedir tüketiliyor, bir şey oluyor mu? Hem bir şey olsa ABD kendi vatandaşına bunları yedirir mi?" diyerek GDO'ların sağlık bakımından zararsız olduğunu bizlere ispat etmeye çalışıyor. Ne dersiniz? GDO tüketmek Amerikan toplumunu sağlıklı yapmış mıdır? En azından toplumun sağlığına olumsuz etkisi olmamış mıdır? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|