agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-06-2008, 17:33   #31
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Galeri: 130
Evet arkadaşlar, gözümüz aydın!
Karadeniz Sahil Yolu'nun banisi sabık başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz mevzu kendi köyü olunca çevreci bir yaklaşım gösterdi. KSY mevzusunda da aynı yaklaşımı bekliyoruz.

BAĞIMSIZ Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, baba ocağı Çataldere Köyü’nün de bulunduğu Senoz Vadisi’nde yapılan 13 hidroelektrik santralının doğayı tahrip ettiğini söyledi. Yılmaz, ilerde telafisi mümkün olmayan zararların şimdiden önlenmesi için vadinin SİT kapsamına alınması yönünde çalışma başlatacaklarını açıkladı. Köy halkı, muhtar ve çevre koruma dernekleri temsilcileriyle toplantı yapan Yılmaz, hidroelektrik santrali inşaatlarına karşı daha etkin bir mücadele başlatma kararı aldıklarını söyledi ve şöyle devam etti: Çalışmalarımızı iki aşamada yürüteceğiz. Birincisi henüz başlanmamış olan santral inşaatlarının durdurulması için girişimde bulunacağız. Ayrıca çevreyi tahrip eden başlanmış santral inşaatlarının önlenmesi için girişimlerimiz olacak.

http://www9.gazetevatan.com/haberdet...4&Categoryid=1

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 15:02   #32
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
Alıntı:
Sahil katliamının belgeselini çekti şimdi Karadenizlilere gösteriyor
21 Temmuz 2008
Karadeniz Otoyolu projesi kapsamında yok edilen sahillere dikkat çekmek üzere "Son Sahil" belgeselini hazırlayan Rüya Köksal, Batı Karadeniz’i kasaba kasaba gezerek filmini gösteriyor.

Filmin yapımcısı Aydın Kudu’yla İstanbul’dan yola çıkan Köksal, turunu Sinop’a kadar sürdürecek. 56 dakikalık belgesel, geçen hafta Kerpe - Amasra arasındaki beş yerleşimde gösterildi. Bugün Cide’de, yarın Abana’da, 23 Temmuz’da Çatalzeytin’de, 24 Temmuz’da Sinop’ta birer gösterim yapılacak.

Rüya Köksal, Karadeniz sahilini ilk kez 2000 yılında gördüğünü, çok etkilendiğini söylüyor. "Birbirine birkaç kilometre mesafede herbiri ayrı dünyalar sunan ilçelerden geçtim, bakir koylara daldım, fındık bahçelerinden çıktım, yol boyunca insanlarla kaynaştım. Sinop’tan Rize’ye kadar, coğrafya nedir, doğa neye denir gördüm... Maalesef artık böyle bir yolculuğun mümkünatı kalmadı..." Rüya Köksal, otoyol sırasındaki doğa katliamını fark edince kamerasını alıp, Doğu Karadeniz’den batıya ilerleyen inşaat çalışmalarını izlemiş. "Son Kumsal"da, Vakfıkebir’in Dutluk Plajı’nın son yazını, ardından kepçe ve grayderlere teslim oluşunu etkileyici görüntülerle, bölge sakinlerinin gözlemleriyle aktarıyor. Şu anda Samsun’dan Sinop’a doğru ilerleyen karayol projesine karşı bölge halkını uyarıyor: "Son Kumsal’ı seyredin, koşarak denize kavuşan çocukların coşkusunun sizi nasıl sarsabileceğini görün ve gelecek kuşaklarımız dahil hepimizin doğal bir çevrede insanca yaşama hakkımız için, sahillerinize sahip çıkın." Film ve tur hakkında ayrıntılı bilgiyi internetteki web sayfasından (www. turkishmoon.com / sonkumsal) edinebilirsiniz.
http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/9...id=56&sz=87470
Güzel bir çalışma ))

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 14:51   #33
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Alıntı:
Sahil katliamının belgeselini çekti şimdi Karadenizlilere gösteriyor

Alıntı:
AKP'li başkan, film yönetmenini kovdu

...........
Karadeniz Sahil Otobanı projesiyle ilgili Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen belgeseli yarıda kestirerek yönetmen ve eşini ilçeden kovan İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç, belgeselde Başbakan Erdoğan'ın doğayı tahrip etmiş gibi gösterildiğini öne sürerek, "Bugün de aynı düşüncedeyim ve yarında Başbakanıma karşı bir hakaret, haksızlık yapıldığında aynı şekilde müdahale ederim. Ben bundan da çekinmem. Beni de reklam edip meşhur ettiği için de kendisine teşekkür ederim. Hem ilçemin adı duyuldu, hem de ben meşhur oldum. Benim de en az 5 puanım artırmış oldu. Bu konuda da teşekkür ederim"
dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/95...id=229&sz=8337
Bu AKPli belediye başkanları ilginç.
Bizim ilçemiz, Silivri'nin AKPli belediye başkanı
AKP'yi kapatma davası kapsamında laikliğe aykırı fiiliyatlarda bulunmaktan dolayı siyasi yasaklı istemiyle hakkında dava açıldığında
''Sayın başkanımla aynı davada olmaktan onur duyarım'' demişti...

Eski 25-07-2008, 01:39   #34
Ağaç Dostu

imgelem's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2007
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eskimo Mesajı Göster
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7672949.asp?sd=2

Yağmur ve fırtına yüzünden ulaşıma kapatılan kaç ülkede, kaç anayol vardır?
Merak ettim.
1999 yılında büyük bir fırtına sonucu oluşan dev dalgalar 1954 yılında yapımına başlanan Giresun limanını yerle bir etti.Umarım yeni sahil yolunun akibeti bu olmaz.

Geçen sonbaharda gittim uzun bir zamandan sonra Giresun'a ve yapılan yolu ilk kez gördüm.İçim sızladı,gözlerim doldu.Çocukluğumun o güzelim plajları,kumsalları artık yoktu ..

Kıvrıla kıvrıla uzayıp giderdi eski yol..Bir tarafınız yemyeşil bir bitki örtüsü,diğer tarafınız kıyıları döven hırçın dalgalarıyla adı gibi kara deniz.Çoçukluğumda o kıyılarda denizin içine giren mağaralarda oyunlar oynar,yükseklere çıkıp denize atlardık.

Bulancak ilçesinde oturan anneannemin evinde kaldığımda, geceleri hiç bitmeyen bir ninni gibi denizin sesini dinleyerek uyurdum.
Sonra anlatırlardı benim hiç tanıyamadığım halamın genç kızlığında denizde nasıl boğulduğunu , denizin tehlikeli olduğunu,hele Karadeniz'e hiç güvenilmeyeceğini...Hiç inanmadım onlara...Halam gitmek istemiş ve gitmişti.Deniz benim için olmazsa olmazlardandı..Onunla kucaklaşamasam bile yakınımda olduğunu hissetmeli,kokusunu ciğerlerime çekebilmeliydim.

Ama artık Bulancak'da ve Giresun'da deniz yok...

Çok üzgünüm.Sizleri sıktıysam affola...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2008, 22:45   #35
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imgelem Mesajı Göster
Geçen sonbaharda gittim uzun bir zamandan sonra Giresun'a ve yapılan yolu ilk kez gördüm.İçim sızladı,gözlerim doldu.Çocukluğumun o güzelim plajları,kumsalları artık yoktu ..
..
imgelem, ne güzelmiş çocukluk anılarınız
Bu güzelim son kumsallar için, sizin gibi üzülen ve bir sanat çalışmasıyla halkın karşınına çıkan bir sanatçı başbakanına yaranmanın dozunu kaçıran bir belediye başkanı tarafından o sahillerden kovulmuş.
Korkarım bu yol Bulgaristana kadar Kardenizi kıskıcacına alacak....

Eski 30-07-2008, 22:27   #36
Ağaç Dostu

imgelem's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2007
Galeri: 25
Halbuki taa Hopa 'dan Romanya'ya oradan da Tuna yolu ile içerilere kadar kullanılabilecek bir deniz taşımacılığı yolu varken ...Bizi bu yolları yaparak petrole yani dışarıya tam bağımlı hale getiriyorlar...Sonra tam kışın ortasında yaşanan doğalgaz krizi gibi kalakalacağız ortalıklarda...
Yine 60 lı 70 li yıllarda Giresun Limanı hem yük hem de yolcu taşımacılığında çok kullanılırdı..Ben de birkaç kez her türlü olanağın sağlandığı o kocaman gemilerle İstanbul'a gitmiştim.İki gün süren çok zevkli yolculuklardı.Gemi hemen her limna uğrar.Geminin limanda demirlediği sürede o kıyı kentinin halkı sahile akın eder,yolcularını bindirir,gemiyi gezer,eğlenirdi.Balayına çıkan genç çiftler genellikle gemi yolculuğunu tercih ederlerdi..
Sanıyorum artık herşey çok hızlı yaşandığı için o lüks yolcu gemileri de tarihe karıştı...

imgelem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 12:33   #37
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Bir mühendislik faciası...

Giresun diye bir yer yok artık, tüm şehir sular altında

Giresun 5 günde ikinci kez sele teslim oldu. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı, ilçelerle ulaşım kesildi. 12 saat aralıksız yağan yağmur sonucu kentin bütün altyapı sistemi çöktü. Giresun Belediye Başkanı CHP’li Kerim Aksu, tüm belediyelerden vidanjör ve motopomp yardımı isterken, suların Karadeniz Sahil Yolu yüzünden denize ulaşamadığını ve şehri bastığını söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sahil kesiminde bir haftadır etkisini gösteren yağmur, 5 günlük aranın ardından Giresun’u yeniden vurdu. Önceki akşam saat 19.00’da başlayan ve sabaha kadar aralıklarla etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle kentin ana arterleri trafiğe kapandı. Kentte yüzlerce dükkan ve konutun alt katlarını su basarken, şehrin doğu yakasındaki Aksu, Boğacık ve Sütlaç dereleri taştı. Aksu deresinin taşması sonucu yer yer heyelanların meydana geldiği Giresun-Sivas karayolu ulaşıma kapandı.

Giresun’un tarihinde böyle bir yıkım görmediğini söyleyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, çevre belediyelerden yardım istedi: “Yüzlerce vidanjöre ve motopompa ihtiyacım var. Belediye santralleri kilitlendi. Yardım çığlıkları atılıyor. Malı mülkü, yolları bir kenara bıraktık, gücümüz yetmiyor artık. Cana zarar gelmemesi için uğraşıyoruz. Bu yağmurda insanın yapacağı, makinenin yapacağı bir şey yok. Ekiplerimiz çalışıyor. Tek amacımız can kaybı olmadan bu afeti atlatmak. Şu anda acil olarak vidanjöre ve motopompa ihtiyacımız var. Her ilden yardım istiyoruz.”

Sahil yolu kenti mahvetti

Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili eleştirilerinin haklı çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu da belirten Aksu, “Bu yol sadece koyları ve doğal güzellikleri değil şehirleri de mahvetti. 50 metre ilerde deniz var ve suyu aktaramıyoruz. Derelerin önüne setler yaptılar, yataklarını değiştirdiler. Böyle bir derenin akması mümkün değil. Bu yolu tekrar planlamak lazım. Yağmurla yaşamayı Karadeniz halkının öğrenmesi, yağmura göre yapı sağlaması lazım” dedi.

Otoyol sulara set çekti

Uzmanlar da Karadeniz Otoyolu’nun yaşanan sel felaketinde etkin rol oynadığı görüşünde. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fazıl Çelik, “Karadeniz sahili boyunca, denizden 4-5 metre yüksekte inşa edilen kıyı dolgu yolları, birçok kıyı yerleşimini çukurda bıraktığı halde drenaj (su tahliye kanalları) yeterli kapasitede inşa edilmedi. Böylece kıyı dolgu yolları, kıyı yerleşimlerinin önünde adeta birer baraj görevi yapmış; binaların alt katlarının su altında kalmalarına sebebiyet vermiştir” dedi.

Mühendislik hatası

Karadeniz Ulaşım ve Çevre Gönüllü Çalışma Grubu Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu da sahil yolunun sele neden olduğunu söyledi: “Projenin pek çok yanlışı vardı. Ekonomik ve siyasal rantı esas alan bu projeyle seçilen bu yol, bölgede birçok onarılmaz yaranın açılmasına neden oldu. Yaptığımız uyarıların bir başlığı da, özellikle kıyı kentlerinin sel ve taşkınlar ile deniz tahribatına açık hale geldiği yönündeydi. Nitekim Giresun bu iddiamızın kanıtı.”

4.2 milyar dolarlık proje

Nİsan 2007’de Başbakan Erdoğan tarafından açılan sahil yolu, yaklaşık 4.2 milyar dolara mal olmuştu. 542 kilometrelik yolda, 27 kilometre uzunluğunda 263 adet köprü, 41 kilometre uzunluğunda 12 adet tek tüp tünel, 18.5 kilometre uzunluğunda 20 adet çift tüp tünel var. Karadeniz sahil yolu, Samsun’dan Sarp’a kadar, 6 il, 63 ilçe, 17 bucak merkezi, 9 liman, 2 havaalanı ve bir çok yerleşim birimine uzanıyor.

Vatan Gazetesi

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 12:43   #38
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Sevgili Malina, Yöneticilerimizin vurdumduymazlığı, rantçılar vs. İnsanları "dumansız hava"larla oyalayıp, "yalnız ve güzel ülkemiz"i yok ediyorlar.

Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan üye arkadaşlarımız umarım çok zarar görmeden felaketi atlatırlar.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2009, 20:54   #39
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiya Mesajı Göster
Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan üye arkadaşlarımız umarım çok zarar görmeden felaketi atlatırlar.
Sağolasın sayın Tiya.Karadenizli olarak teşekkürler.
Nedesem Bilmem ki ...Biri gelir etnik kökenimizi deşer ,pislik çıkarmaya ,olmadık hikayeler uydurmaya başlar.hemde bizim paramızla ,bizi sömürerek,hayallerle kandırıarak.(bunu söyleyince Faşist Oluyoruz)....

Biri gelir doğayı katleder hemde doğayı kendi kendimize katlettirir.Önce aç bırakır sonra parayla satınalmaya kalkarlar.(bunuda söyleyince Komünist Oluyoruz ya da bizim deyimle "komonist"). Bi oyana Bi Bu yana sallayın gitsin.

Şimdi size "Gelmeyin lan memleketimize,İçine etmediğiniz yer kalmadı desem" Deli olduğumu sanırsınız.Belki de deliyimdir.

...Gelmeyin kardeşim.Bir de sizin bıraktığınız çöplerle uğraşıyoruz.Dağcılık ayaklarına İnsan eli değmeyen yerlerde platik poşet,bisküvit poşetleri,Su şişeleri,vs vs .(Gerçek dağcılardan özürdileyerek söylüyorum)

..... bana göre 10 seneye kalmaz kaybolacak Karadeniz ormanlarını çok arayacağız.Halen orman var sanıyorlar.Kızıl ağaçtan başka pek tür kalmıyor.Cevizler,ıhlamurlar ,Armutlar,erikler vs sv fazla değil 20 sene önce bulabildiğimiz ağaçların çoğu şimdi yok.
Neyse ...

Fotoğrafta sadece1 yıl önce insanın gezemediği bölgeydi. Heyelan gelmezse yeniden ağaç çıkacak. Herhalde karadenizde yetişmeyen ağaç türü varsa muhakkak onu seçmişlerdir....
Saygılarımla

Name:  LEV_6363.jpg
Views: 1275
Size:  50.6 KB

Name:  LEV_6359.jpg
Views: 899
Size:  39.3 KB

Name:  LEV_6358.jpg
Views: 883
Size:  36.4 KB

Name:  LEV_6356.jpg
Views: 913
Size:  33.0 KB

Name:  LEV_6353.jpg
Views: 906
Size:  29.3 KB

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2009, 23:46   #40
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Levent Bey,
Düşüncesi bile dehşet veriyor. Ama Ayder ve Uzungöl'deki bozulmayı görünce size hak vermemek elde değil. Sahil yolu ile Kıyıları mahvettiler. Yusufeli gibi Çoruh ve Kaçkarların kapısı olan bir yeri sular altında bırakacak bir baraj projesi gündemde. Ben inanıyorum ki, eğer iklimi o kadar yağışlı olmasa, Karadeniz'in o güzelim ormanlarını da rant uğruna ya da cehaletle yaka yaka bitirirlerdi. Tıpkı Ege ve Akdeniz'de olduğu gibi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yale Mesajı Göster
..... bana göre 10 seneye kalmaz kaybolacak Karadeniz ormanlarını çok arayacağız.Halen orman var sanıyorlar.Kızıl ağaçtan başka pek tür kalmıyor.Cevizler,ıhlamurlar ,Armutlar,erikler vs sv fazla değil 20 sene önce bulabildiğimiz ağaçların çoğu şimdi yok.
Neyse ...

Fotoğrafta sadece1 yıl önce insanın gezemediği bölgeydi. Heyelan gelmezse yeniden ağaç çıkacak. Herhalde karadenizde yetişmeyen ağaç türü varsa muhakkak onu seçmişlerdir....
Saygılarımla

Eklenti 96222

Eklenti 96223

Eklenti 96224

Eklenti 96225

Eklenti 96226

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 23:26   #41
Ağaç Dostu

yale's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2006
Galeri: 228
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Levent Bey,
Düşüncesi bile dehşet veriyor. Ama Ayder ve Uzungöl'deki bozulmayı görünce size hak vermemek elde değil. Sahil yolu ile Kıyıları mahvettiler. Yusufeli gibi Çoruh ve Kaçkarların kapısı olan bir yeri sular altında bırakacak bir baraj projesi gündemde. Ben inanıyorum ki, eğer iklimi o kadar yağışlı olmasa, Karadeniz'in o güzelim ormanlarını da rant uğruna ya da cehaletle yaka yaka bitirirlerdi. Tıpkı Ege ve Akdeniz'de olduğu gibi.
Sevgili Vildan ablacım.Amacım insanlara düşmanlık olmadığını herhalde bu sitede senden daha iyi kimse bilmez.Kısacık zamanda insan tanımak ta zordur **.Ama karadenizin doğasında hayatını sürdüren insanlardan kolay kolay zarar gelmez.Belki heyecanlıyız ,dik başlıyız,hemen parlarız ama bilki zora gelmeden dalacak cinsten değiliz.
İnsanlar ağır konuşmadan dikkatlerini çekemiyoruz.ya da pek az kesimin dikkatini çekiyoruz.Bakın haberler,Bakın Diziler,bakın tartışma programlarına,hatta aile programlarına .hatta spor programlarına,filimleri saymıyorum zaten.bağırma küfür, kavga,silah,ölüm vs vs .
Bende şeytanın yöntemini kullanayım dedim.Ama iyi edebiyatçı olmadığım ... malum okulların halinden belli.Bide biraz erken parladık yine herhalde ondandır.Yoksa inanın Herkeze kapımız açık.Keşke gelen herkez bilse, bu yerleri oğulları ,torunları da görebilmeleri için ne yapmaları gerektiğini.
Bir kaç Pazar önce bir çağlayana gezi düzenledik.100 kişinin üstünde dağcı,amatör,fot.vs vs herkez geldi.Ben Fotoğraf çektiğim için hep geride kalırım.İnanın o yollara atmadıkları malzeme (çocuk bezi dahil) kalmadı.Düzenleyen bir avuç dağcı arkadaş ta pişman oldu zaten.neyse bunları görünce sizde herhalde tepki gösterirdiniz.

Ayıptır söylemesi halen bu tür bir organizasyon düzenliyorum.Bir jeep safari.(****** ücretsiz ve Turizm Amaçlı).Ayın 8 de eğer kirletmeden halldersek.Ne mutlu bana.Her jipe 1 paket çöp torbası vereceğim.
Aklıma da "Doğada çöp" diye bir fotoğraf dizisi hazırlamak geldi.Belki malina hanım gelecek aylarda yarışma konusu yapar.
Bu memleket bizim,Hepimizin,Benin ne hakkım varsa karadenizin ağacında,suyunda ,Türkiye Cumhuriyetinde Yaşayan Herkezin hakkı vardır. diyorum ama karadenizin derelerini satıyorlar dediler... gelde kızma!..
Amacım Kimseyi üzmek veya kırmak olmamıştır deyip sonlandırıyorum
Saygılarımla

yale Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 07:42   #42
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
1402 yılında Ankara ovası dev ağaçlarla kaplıymış. Timur'un yanında getirdiği filler o ağaçlar arasına rahatlıkla gizlenebilmiş, Bayezit onlar ortaya çıkınca çok şaşırmış. Böyle anlatır tarihçiler. Çok uzun yıllar yakacak oluşturmak nedeniyle yok edilen ormanlar, şimdi çok daha kısa sürede yok ediliyor.

Yalnızca ormanlar mı? Şimdi yerini zor hatırladığım Antalya'daki Prenses Mağarası'nın nasıl katlediğini görmüştüm. İki yüz elli milyon yıl önce oluşan sarkıtların insanlarca nasıl "hatıra" diye kırılıp koparıldığını, yerin bilmem kaç metre altındaki bu mağaraların en zor ulaşılan yerlerindeki çöpleri gördüğümde aklım duracaktı neredeyse.

1996 yılında Mersin'in şmdi Çamlıyayla, eskiden Namrun olarak bilinen ilçesi küçük bir Karadeniz ilçesi gibiydi. Akdeniz bitkilerinden daha çok Karadeniz bitkileri vardı. Ulaşım kötüydü. İlçeyi anayola bağlayan yol son derece bakımsız, delik deşikti. Dönemin kaymakamı genç, yeni kaymakam olmuştu. Bir söyleşimizde "neden yolu düzelttirmiyorsunuz, ulaşım çok zor" diye sorduğumda "aman sakın dillendirmeyin, böyle daha iyi. Ulaşım zorluğu rantçıların gelmesini önlüyor, doğa bozulmuyor" demişti. Bir daha Namrun'a gidemedim, ne haldedir bilmiyorum. Adını unuttuğum o genç kaymakam vali olmuştur belki ama sanmam. Rantçılara engel olduğu için sicili bozuktur. Yaşıyorsa kulakları çınlasın.

Düzenleyen tiya : 04-08-2009 saat 07:45 Neden: Harf fazlalığı,yanlış yazılan"da" eki"
tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 08:25   #43
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-07-2009
İnsanın aklı almıyor gerçekten, cinayetten farkı yok. Kızılderili atasözündeki gibi, insanlar paranın yenmediğini anlayacaklar.

ozgurbilgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2009, 17:25   #44
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Bende Rize/Hamidiyede oturuyorum
7 metrelik duvar doğrudur, oldukçada çirkin bir görüntü gerçekten...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025