agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Dev Ürünler Yarışmaları (https://www.agaclar.net/forum/dev-urunler-yarismalari/)
-   -   2009 Dev bal kabağı yarışması konuşmaları (https://www.agaclar.net/forum/dev-urunler-yarismalari/15344.htm)

İncifem 17-04-2009 07:37

Televizyonda yabancıların dev bal kabağı yarışmasını izlemiştim. Sizleri de takip ediyorum. Dışarıda kabakları kantarlala tartıyorlar en ağır olan kazanıyor, bayram havasında geçiyor yarışma. Bizde sadece sanal ortamda mı kalacak? Ben yurt dışındakiler gibi olmasını isterdim.

Sn. Hexus büyüteceğiniz bal kabağı tohumlarına gelecek sene için ben şimdiden talibim.
Saygılar.

Derya Özen 17-04-2009 09:59

Ben henüz ekim yapmadım. Çünkü: Ankara hala çok soğuk, şuanda benim bulunduğum yerde, hava sıcaklığı 10 derece, ve yağmur yağıyor. Birde ben, tohumları direkt olarak yetiştireceğim yere dikmeyi düşünüyordum. Acaba yanlış mı yapıyorum?

nehiryilmaz 17-04-2009 10:05

Bende dün plastik bardaklara iki tohum ektim öncesinde 24 saat suda beklettim umarım çimlenirler .. yaklasik kac gunde cimlenirler yani çimlenmedigini kaç gün sonra anlarım ben :)

sercan1969 17-04-2009 11:16

Dev Kabak

Kaliteli bir torf kullanmışsanız ve ortam sıcaklığı 20-25 derece arasındaysa ve torfun nem durumu uygunsa 5-7 günde çimlenmesi gerekir.Unutmadan söyliyeyim bardakların altına drenaj deliği açmayı ihmal etmeyin...

nehiryilmaz 18-04-2009 14:07

torf toprak karışımına ektim her akşam ve sabah su püskürtüyorum toprakları kuruyo çünkü sıcaklık gece 10-15 gündüz 15-18 arasında değişiyo drenaj deliği falan açmadım su gitsin diyemi o çünkü o kadar sulamıyorum sadece toprağı ıslatıyorum yanlışmı bu yaptığım?

odemis35 19-04-2009 00:20

Sayın nehiryılmaz drenaj deliği açmazsanız tohumların çürüme ihtimali var.Bence si b ardakalrın altına 2-3 delik açın.

Chotanaq 21-04-2009 10:50

Şunu sormak istiyorum ben büyük bir saksıya ektim tohumu ama ilk günden beri dışarıda.
geceleri 7-10 gündüzleri 10-20 derece arasında seyretti. ve 2 hafta oldu filizlenmedi.
Bende toprağı karıştırıp baktım çürümüşmü diye. 3cm filizlenmiş ama açtım diye bozulmaz değil mi?

Bende sera etkisi için evin içine aldım. ev 20-25 derece.

Çok sulamak zarar verir mi?

ugur0548 22-04-2009 20:01

evet zarar veriyor tohumlarda çürümelere yol acıyor

SEMİH35 22-04-2009 23:14

evet arkadaşlar benim kabaklar gitgide büyüyor gözüm gibi bakıyorum 10 gün sonra topraga şaşırtcam şimdilik herşey yolunda.işte resimler

http://img222.imageshack.us/img222/4500/fotoraf0100.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/6998/fotoraf0101.jpg

alimallah 23-04-2009 08:46

Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.
( 10 güne karar bunlar çiçek açar yahu:)

Chotanaq 23-04-2009 09:38

Bunları ekeli ne kadar olmuştu? Çok güzeller.

Şunu sormak istiyorum ben büyük bir saksıya ektim tohumu ama ilk günden beri dışarıda.
geceleri 7-10 gündüzleri 10-20 derece arasında seyretti. ve 2 hafta oldu filizlenmedi.
Bende toprağı karıştırıp baktım çürümüşmü diye. 3cm filizlenmiş ama açtım diye bozulmaz değil mi?

malbman 23-04-2009 11:41

Sayın Semih35, kahverengi saksıdaki salyangoz arkadaşı bahçenin başka bir köşesine taşıyın isterseniz. Zira kabak sürgünlerine bayılıyorlar. Sana hiç bir şey bırakmayabilir. Sen de dev kabak değil, dev bir salyangoz yetiştirirsin:p:p

SEMİH35 23-04-2009 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 405638)
Sayın Semih35, kahverengi saksıdaki salyangoz arkadaşı bahçenin başka bir köşesine taşıyın isterseniz. Zira kabak sürgünlerine bayılıyorlar. Sana hiç bir şey bırakmayabilir. Sen de dev kabak değil, dev bir salyangoz yetiştirirsin:p:p

haklısınız fakat salyangoz ölü diye ellemedim takip ediyorum sürekli ilgileniyorum tavsiyene teşekkürler.

Amazonn 23-04-2009 18:13

Bu yıl dev kabak yarışması çok çetin geçecek......

rakipler çok bilinçli ve organize..:) :)

banim tohumlar daha çimlenmedi gösteririm size..:D :D :D

hexus 23-04-2009 21:01

mrb

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 402046)
Ben henüz ekim yapmadım. Çünkü: Ankara hala çok soğuk, şuanda benim bulunduğum yerde, hava sıcaklığı 10 derece, ve yağmur yağıyor. Birde ben, tohumları direkt olarak yetiştireceğim yere dikmeyi düşünüyordum. Acaba yanlış mı yapıyorum?

Direk toprağa ekimin avantajları çok fazla olmakla birlikte , dezavantajlarıda bulunmaktadır. Dış faktörlerden gelmesi muhtemel kırılma ve yaralanmalara karşı bitkinin etrafını kümes teli ve benzeri materyallerle çevirmenizi tavsiye ederim. Ve ikinci bir önemli nokta ise karınca ve benzeri toprak canlıları tohumu taşıyıp götürebilir Toprağa direk ekimin en büyük avantajı ise ; Daha stabil kök sistemi oluşturması vede toprağa adaptasyonudur. Aslında toprağa direk ekimde kabağın sağlıklı büyümesine katkıda bulunmuş oluruz. Ben aceleye geldiği için vede bu yıl adana yöresinde aşırı yağışlar sebebiyle toprağın halen balçık kıvamında olmasından pet bardaklara ekim yaptım. Hava sıcaklığı 18-20 derece toprak ise : 10-14 dereceye kadar ekim yapabilirsiniz.
Saygılarımla

hexus 23-04-2009 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nehiryilmaz (Mesaj 402922)
torf toprak karışımına ektim her akşam ve sabah su püskürtüyorum toprakları kuruyo çünkü sıcaklık gece 10-15 gündüz 15-18 arasında değişiyo drenaj deliği falan açmadım su gitsin diyemi o çünkü o kadar sulamıyorum sadece toprağı ıslatıyorum yanlışmı bu yaptığım?

11 Nisanda ektiğim tohumlar , 22 Nisanda çimlendi. Hava sıcaklığı ; 20 C , Toprak ; 12 C derece civarında idi.

hexus 23-04-2009 21:37

Geciken arkadaşlar için önerim ; tohumlarınızı bir gece ılık suda bekletmeden önce tohumların kenarlarını sıfır numara zımpara kağıdı ile çok hafif bir şekilde zımparalamanız. Dünya rekoru kıran kişilerden duyduğum kadarıyla kabağın tohumunu ekmeden önce kabugunu açarak ekim yapıyorlar. Çıkış kuvvetli olması açısından.

alimallah 24-04-2009 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hexus (Mesaj 406035)
Geciken arkadaşlar için önerim ; tohumlarınızı bir gece ılık suda bekletmeden önce tohumların kenarlarını sıfır numara zımpara kağıdı ile çok hafif bir şekilde zımparalamanız. Dünya rekoru kıran kişilerden duyduğum kadarıyla kabağın tohumunu ekmeden önce kabugunu açarak ekim yapıyorlar. Çıkış kuvvetli olması açısından.

Pes yani. Korkulur bunlardan.

Chotanaq 24-04-2009 08:31

Arkadaşlar;

Ben toprağı açıp baktım kabak aşağıda 4 kola ayrılmış fakat yüzeye paralel büyüyor ne zaman çıkacak bu filizler yukarıya? Ekeli 2 haftayı geçti.

hexus 24-04-2009 13:34

2 gün önce çıkış yapan kabak şimdiden 5 cm uzunluğuna ulaştı.
çıkış yapan kabak --> 284 kg elde edilen tohum.

Soyağacı ise ;

558 kg Pukos 2005 ( Female ) x 655 kg Werner 2004 ( Male )

2008 Dünya rekortmeni kabak tohumlarından ise hiç bir ses seda yok malesef.

h_dogan 24-04-2009 20:26

Sn. hexus Adana'dan çıkar mı birinci bu sene ne dersiniz. :)

Chotanaq 24-04-2009 21:58

2 Eklenti(ler)
100 kez soru sordum burada ve dev balkabağı üretimi konusunda cevap alamadım.

Neyse ben cevabımı balkabağından aldım.

Bugün sabah işe giderken sadece toprak vardı saksıda akşama kadar yaprak çıkmış. İşten gelince gördüm.

sabahtan akşama 6cm olmuş sağdan sola kadar.

Maaşallah.

Lilium 25-04-2009 01:18

Sayın Chotan;

Dört tane masajınız var, demek ki sorularınızı iyi soramıyorsunuz.
Alıntı:

Bunları ekeli ne kadar olmuştu? Çok güzeller.

Sorduğunuz soruya cevap vermişsiniz.
Alıntı:

bende 2 tohum var, tutma şansı ne kadar bilmiyorum bu saatten sonra. Bende ektim yarışmaya katılmak istiyorum.
Bu sorumuydu?

Alıntı:

evet zarar veriyor tohumlarda çürümelere yol acıyor
Bir tanesine Uğur arkadaşımız cevap vermiş.

Sorunlarınızı güzel anlatırsanız, her bir arkadaşımız canı gönülden cevep verirler.

Chotanaq 25-04-2009 09:41

Ekeli ne kadar oldu diyorum cevap alamadım.

Tohumlar filizlenmedi diye içini açıp baktım içeride filizlenmiş.

Bozulur mu demiştim bu yüzden, ama bozulmadı yaprakları çıktı.

idealist_efe 26-04-2009 15:56

heralde içinizde en hızlınız benim. benim kabaklar kol atma safhasına geldi..

indomie 27-04-2009 16:20

Bal kabağı

1 Eklenti(ler)
Bahçenin bir köşesinde bulunan torf, cocopit, perlit ve keçi gübresinden ikişer kürek el arabasına atarak güzel bir gübre kolteyli yaparak bel ile kabarttığım toprağa karıştırdıktan sonra vatan-millet için hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle bugün bal kabağı fidelerimi toprağa şaşırttım.

Diğer yarışmacıları hafife almıyorum ama, Envor, Todor ve Sercan1969'dan başka rakip tanımıyorum.... :D

Chotanaq 27-04-2009 17:04

Bir sorum olacak, bu kabak bu saksıda bırakılsa sonunda mutlaka solar mı yoksa küçük bir kabak mı verir?

Bir de benim kabak yapraklarının bunlarla alakası yok akşam fotosunu koyarım benimkinin özelliği ne acaba şimdi meraklandım :)

tek tohumla yarışmaya katılıyorum :D o tek tohum da ömer abi'nin hediyesi.

ama filizlenen kabağı derenin kenarına şaşırtınca görürsünüz siz.

Kabaklar bostana göre çok hızlı büyüyor. Benim bostanlarım sağlıklı şekilde filizlendiler fakat 5cm den sonra durdular güneşe koyunca yaprakları açılıyor geceleri büzüşüyor sebebi nedir anlayamadım. Kabakla benzerlik gösterdiği için burada sordum. Arama yapıp bostanla ilgili sağlıklı bir konu bulamadım en son.

idealist_efe 27-04-2009 21:17

benim kabaklar çiçeklenmek üzere sulasam mı acaba diye düşünüyorum ama okudğum kadarıyla meyve vermeden sulanmamalıymış deneme yanılma sistemi uygulıycaz heralde

hexus 27-04-2009 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 406642)
Sn. hexus Adana'dan çıkar mı birinci bu sene ne dersiniz. :)

inşallah :) çıkmasada ne yapalım sağlık olsun.

Chotanaq 27-04-2009 22:44

2 Eklenti(ler)
Benim kabak bu, ekeli 3 hafta oldu.

fakat 5 gün önce filizlendi ve 5 günde bu kadar oldu.

Önceki filizlenmiş resimlere bakıyorum da benim yapraklar, bana farklı geldi diğerlerinden.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025