agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Dev Ürünler Yarışmaları (https://www.agaclar.net/forum/dev-urunler-yarismalari/)
-   -   2009 Dev bal kabağı yarışması konuşmaları (https://www.agaclar.net/forum/dev-urunler-yarismalari/15344.htm)

Lilium 28-04-2009 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq (Mesaj 408722)
Benim kabak bu, ekeli 3 hafta oldu.

fakat 5 gün önce filizlendi ve 5 günde bu kadar oldu.

Önceki filizlenmiş resimlere bakıyorum da benim yapraklar, bana farklı geldi diğerlerinden.

İlk yapraklar böyledir, ikinci yapraklar mesaj 198 deki gibi olurlar.

member şip 28-04-2009 22:26

2 Eklenti(ler)
Benim kabak tembel çıktı nisan 1 de bir gün suda bekleterek ekmiştim daha yeni yeşerdi.

sercan1969 29-04-2009 06:31

Dev Kabak

OLsun geç olsunda güç olmasın:D Ha bu arada goji berrylerinizde çok sağlıklı görünüyorlar...

ugur0548 29-04-2009 20:19

dostum çok büyük konuşmuşsun mesajın sonunda:)

ugur0548 29-04-2009 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi indomie (Mesaj 408388)
Bahçenin bir köşesinde bulunan torf, cocopit, perlit ve keçi gübresinden ikişer kürek el arabasına atarak güzel bir gübre kolteyli yaparak bel ile kabarttığım toprağa karıştırdıktan sonra vatan-millet için hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle bugün bal kabağı fidelerimi toprağa şaşırttım.

Diğer yarışmacıları hafife almıyorum ama, Envor, Todor ve Sercan1969'dan başka rakip tanımıyorum.... :D

dostum çok büyük konuşmuşsun mesajın sonunda ama bekleyip göreceğiz

h_dogan 29-04-2009 21:44

Ben iddaasız bir yarışmacı olarak hemşerim hexus'u destekliyorum. :D

Cumhur Tonba 01-05-2009 01:27

Benim kabak büyümeye başladı. Çok özel bakım yapıyorum. Sığır ve köpek gübresi ile besliyorum. Haberiniz olsun.

Amazonn 01-05-2009 08:57

yukarıdaki tablo çok güzel böyle giderse bütün forum yarışmaya girecek....

heyacan ve adrenalin yüksek.. :D

Bu arada sesiz ve derinden giden arkadaşları hafife almayın derim mesala ben.. :D

fkarsli 01-05-2009 10:51

Arkadaşlar
herkese kolay gelsin
Tohumlarımı ektim

k0900 01-05-2009 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 411347)
Kırkaltıncı da olsam (daha eklenen olursa işte o kadarcı) hiç gam yemem:p

Mühim olan Türkiye'nin her tarafından katılanlarla aynı duyguları yaşamak;)

Çapa, dua ne lazımsa, yanındayız :)

BalıkcıSerdar 02-05-2009 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 411821)
Çapa, dua ne lazımsa, yanındayız :)

Yanımda olduğunuzu bilmek güzel, teşekkürederim;) Ama iddialı değilim, dediğim gibi yarışmaya katılmakta çok güzel bence, zaten şimdiden 48.'liği garantiledim:p

Liste düzenleme için teşekkürler Sn. İndomie;)

Tüm yarışmacılara bol şanslar + başarılar.

hüseyindeniz 02-05-2009 16:34

merhaba arkadaşlar
bende 1 mayısta tohumları ektim.bizim buraların iklimindendolayı ancak bu günlerde ekebiliyoruz daha erken ekilirse suğuk alıyor buranın yüksekliği rakım 1250 mt.
sonuçta centilmence bir yarışma hırs yapmaya gerek yok iyi olan kazansın.herkese bol şanclar. kapadokyadan sevgiler.

bekiralkanat 02-05-2009 22:06

sercan1969 arkadaştan aldığım dev balkabağı tohumalrını saksılar diktim bakalım ne olacak
allahtan sera ortamı iyi çabukcak fide haline geleceğini düşünüyorum.

berduray 04-05-2009 21:22

Konuyla pek ilgisi yok ama kabakları ne hale sokmuşlar, sizler de görün istedim.

Çocuklara eğlence;

bu sayfa

M_GULAN 14-05-2009 21:30

merhabalar....
öncelikle bütün arkadaşlara başarılar dilerim inşallah seneye bende sizinle bu heycanı paylaşırım fakat müthişsiniz arkadaşlar kıyasıya bir yarış sonucu merakla takip edicem .....
cumhur tomba arkadaşımız beni bayagı şaşırtı köpek gübresi yıllardır köpek besliyorum şimdide ikitane var kıymetini bilememişim:D

eser42 19-05-2009 11:53

merhaba

dev bal kabağı tohumlarından elinde olanlar varsa göndermeleri rica olunur. ücretini banka hesabına veya ptt aracılığıyla gönderebilirim.

selamlar

ahmet58 19-05-2009 20:47

yarışma

arkadaşlar merhaba
sercan1969 dan aldığım kabak tohumlarını 1 mayısda ektim ben direk yerlerine ektim bakalım sonuç ne olacak kabul ederseniz bende varım bu yarışmada fotoları en kısa zamanda devamlı sizlerle paylaşacağım

member şip 19-05-2009 22:13

Şanssız bedeviyi çölde kutup ayısı kovalarmış benimkide o hesap ,iki kabak ekmiştim biri adanada biri yumurtalıkta ikiside kökünden kırıldı. Dün itibari ile bir tohumdaha ektim yeşerirse kaldıgım yerden devam.

alimallah 20-05-2009 07:50

yorumsuz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi indomie (Mesaj 424686)
Yorumsuz

Bildiğimden söylemiyorum ama çiçek açmak için çok erken davranmamış mı arkadaş?

okanbayram 20-05-2009 19:06

arkadaşlar *** ben yarışmaya katılmadım 32 kök atlantik dev kabagı 25 kök kestane kabagı yapdım bunlar deneme üretimi yerleri degişik koşullar oluşturdum sulak alan kırsal alan ve güneşli ve gölge olan olarak bakacam hangisi daha iyi şartlarda olacak hayvan gübresi den başka bir şey kullanmadım yakında resimleri yayınlayacam selamlar

Lilium 29-05-2009 00:08

Hımmm burası kızışıyor, kızışın ama kırışmayın, herkeze yarışmada başarılar dilerim.
Kabakların içini su doldurmayın ha:p
Avrupa rekoru kırılmazsa şampiyon demem ,:p herkez kabaklarına iyi baksın, bir şampiyon da türkiyeden çıksın yahu:p

malina 02-06-2009 23:21

Dev Bal Kabağı Üretimi

Yazılarınızın bir kısmı burada.

jofi 05-06-2009 01:09

Merhaba arkadaşlar sanırım çok geç kaldım ama yinede arkadaşlardan bir isteyeyim bakalım elinde fazla fidesi olan **** Isparta için tohum dikimi zamanı deyip elinde tohumu olup gönderebilecek arkadaşlar varmı acaba? Sercan1969 bey ve Semih35 beyden rica ediyorum
saygılar

ibka 07-06-2009 22:08

Ya arkadaşlar benim kabaklarda döllenme ile ilgili problem var zannedersem.Kabak görüldükten 1 hafta sonra sararıp düşüyor .El ile dölleme yöntemi kullansak uygun olurmu acaba.Ayrıca bir arkadaştan öğrendiğim tekniği sizlerle paylaşayım ancak ben cesaret edip henüz uygulamadım.Yöntem şu:Önce erkek çiçeği kesip alıyoruz sonra yapraklarını güzelce temizleyip içindeki polenlerin bulunduğu çıkıntıyı açığa çıkartıyoruz.Bir iki damla temiz suya dokundurup bütün polenlerin suya geçmesini sağlıyoruz.Ardındanda bir enjektör veya damlalık kullanarak bu polenli suyu dişi çiçeğin ortasında bulunan dişi organının içine damlatıyoruz.Evet yöntem bu ama dediğim gibi henüz uygulamadım.Bu yöntemle ilgili düşüncelerinizi paylaşın lütfen

odemis35 08-06-2009 00:38

Aradaşlar selamlar.Ufak kabakçıklarımızın büyüme sürecinde hayvan gübresi yanında hangi gübreleri ne oranda vermemiz gerektiği konusunda bilgi alabilirmiyim.Teşekkürler.

berduray 09-06-2009 00:40

Sayın Cumhur Tonba köpek gübresi mi yazmış? Ne demek istemiş acaba?
(mesaj no-122)

sercan1969 09-06-2009 09:34

Dev kabak

Sevgili joji yarışma için geç kaldınız.Elimdeki fideler istekli çıkmadığından hepsi kurudu.Tohum için ise bence çok geç kaldınız.

N.Hel 09-06-2009 11:44

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibka (Mesaj 439783)
Ya arkadaşlar benim kabaklarda döllenme ile ilgili problem var zannedersem.Kabak görüldükten 1 hafta sonra sararıp düşüyor .El ile dölleme yöntemi kullansak uygun olurmu acaba.Ayrıca bir arkadaştan öğrendiğim tekniği sizlerle paylaşayım ancak ben cesaret edip henüz uygulamadım.Yöntem şu:Önce erkek çiçeği kesip alıyoruz sonra yapraklarını güzelce temizleyip içindeki polenlerin bulunduğu çıkıntıyı açığa çıkartıyoruz.Bir iki damla temiz suya dokundurup bütün polenlerin suya geçmesini sağlıyoruz.Ardındanda bir enjektör veya damlalık kullanarak bu polenli suyu dişi çiçeğin ortasında bulunan dişi organının içine damlatıyoruz.Evet yöntem bu ama dediğim gibi henüz uygulamadım.Bu yöntemle ilgili düşüncelerinizi paylaşın lütfen

Sn ibka, benim kabaklarda da ilk çiçekler döllenmeden düştü. 4-5 gün önce fazla teferruata girmeden erkek çiçeği kopartıp, polenlerin olduğu kısmı dişi çiçeğin ortasına sürttüm. Şu anki halini ekteki fotoğrafta görebilirsiniz. Çapı 5-6 cm'i buldu. Döllenmesini benim yaptığım işlem mi sağladı yoksa doğal yollarla mı oldu bilmiyorum açıkçası. Çünkü bir diğer kökte hemen hemen aynı zamanda açan çiçeğin de döllenmiş olduğunu görüyorum.

Açıkçası ben çok teferruatlı işlemlere gerek olmadığı kanaatindeyim.

h_dogan 09-06-2009 13:09

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim minik kabaklarım sizinkiler kadar dev olmayacak ama idare edeceğiz artık. :D

ialp32 09-06-2009 16:06

Tebrikler şimdiden, photoshop mu dermişim :D insan yanına bir futbol topu falan koyar bizde kıyaslardık neyse bizim Ispartada daha geceler yeni ısınıyor daha benim kabacıklar 3-4 yaprakta en azından 55.cilik garanti:p. İyi günler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025