![]() |
sulp aor dan 10lt suya 100cc (çalkalandıktan hemen sonra bölünecek ) Kabaklarınızın kök bölgesine bu karışımdan 2 su bardağı ( 400cc ) dökülecek.:D
|
Tamam, anlaşıldı, stop :)
Artık devamını seneye. Yarışmacı 50 kadar arkadaşımız vardı. Kabaklarından iyi haberler bekliyoruz. |
güzel resimler ama bunlar bal kabağı tadını hiçbir zaman vermezler
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Tüm Arkadaşlar Merhaba,
Hasatı Yaptım. 46 kg olarak geldi. Resimleri daha sonra göndereceğim. |
1 Eklenti(ler)
Otları temizledim yeni dev büyüyor. Yaklaşık 1,5 ay zaman zarfında kabağın sürgünleri bu büyüklükte boy atmıştı. Şimdi ise 13-14 günde aynı boyda büyüme yaptı yaklaşık 1 ay içersinde kabağın ikizini geçeceğini tahmin ediyorum.
|
Alıntı:
Elde var biiir.;) |
1 Eklenti(ler)
Diğer yerli çeşit balkabaklarım.Yaklaşık her biri 20 kğ yakınlar
|
Dev bal kabağı tohumundan eğer hibrit değil ise posta yoluyla 10 tane gönderebilecek olan varmı? İnşallah vardır. Şimdiden teşekkürler...
|
Dev Bal Kabağı
Sn samsunlu acele etmeyin bence bu yıl yarışmada dereceye giren tohumlardan almanız daha mantıklı olur.Nasıl olsa tohum ekim tarihine daha aylar var
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
hasat yaklaştı
|
Dev Bal Kabağı
Arkadaşlar ben yetiştirdiğim 4 kabaktan en küçük olan ikisini hasat ettim.
Biri 29 kg diğeri ise 37 kg geldi.Diğer ikisini eylül sonunda hasad edeceğim. |
Sercan1969 Arkadaşım,
En küçükleri böyle ise, ortancası ve en büyüğü, gör kaç kilodur. Diğerleri tahminen kaç kilodur. |
Tamaşa ve A.Şahin ,
Şimdiden isteyilim de rezervasyon yapalım dedim. Özellikle 370 nolu mesajlarda resimleri olan Kapakların tohumlarından 3-er adet bize düşermi? Tel : 0 532 422 1471 Teşekkürler. |
Dev Kabak
Sn Yonal keşke arasında çok büyük fark var diyebilsem.A.Giant türü kabakların kilosunu tahmin etmek biraz zor oluyor.Bu kabakların en sevdiğim yönü çok gösterişli olmaları.Geçen bir arkadaşım bendeki en iri kabağın en az 75-80 kg arası geleceği konusunda benimle iddiaya girdi.Keşke iddiayı o kazansa:D
Bu cins kabakların içindeki hava boşluğu fazla olduğundan kilo konusunda biraz aldatıcı olabiliyor.Bu yıl yer hazırlığı konusunda istediklerimi gerçekleştiremedim. Buna rağmen 50 kg yakın bir sonuç bekliyorum. |
Kesinlikle hava boşluğu konusuna katılıyorum etli kısmı daha ince ve çok çok üzülerek belirtiyorum ki tadı tam bir fiyasko. :( :(
Sn. YONAL; henüz hasat yapmadım ama zamanı geldiğinde ****** paylaşacağız tohumları. Saygılar... |
Arkadaşlar,
Benim kabak takriben 2 futbol topu büyüklüğe ulaştı.Ancak bilenlerden öğrenmek istediğim konu;yaprakları neredeyse tamamen yok oldu,fakat kökten kabağa ulaşan ana kol solsa da duruyor.Kabağın altına bir tahta parçası koydum.Kabağı artık koparıp almalımıyım,yoksa biraz daha dursa büyüme devam edermi ? **** çürüme mi başlar. Bilgi veren olursa sevinirim. |
Meyve sapı odunsulaşmış ise koparabilirsiniz. Yapraklar gidince büyüme de bitiyor ama biraz daha olgunlaşıp daha uzun süreli dayanıklılık kazanabiliyor.
|
Tadı konusunda aynı fikirde değilim. Pişirme şekli değişik bizim balkabaklarımızdan. Genelde püre halinde pasta-tabanının üzerinde fırına verildiğinde güzel oluyor.
Ayrıca çorbasını hiç denedinizmi? Bence mükemmel. |
Hasad ettikten hemen sonraki kg ile 3-4 hafta sonraki ağırlık da değişiyor.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Buda benim tosun :=)
makinanın tarih ayarı degismis dogrusu 1 eylül 2009 |
Dev Bal Kabağı
Tüm bal kabağı yetiştiren arkadaşların mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim.
|
Sn YONAL,
Ne zaman geliyor sizin kabağın resimleri |
Tüm bal kabağı yetiştiren arkadaşların bayramını kutlar, esenlikler dilerim.
Yusuf Atalay Natural Bioplasma |
Kabak Festivalinde her yil sergilenen binlerce kabak cesitleri ve Dünya Rekoru kirmis kabak tam 570kg görmek icin linke bakmalisiniz.
http://www.blueba.de/Veranstaltungen...ressionen.html http://www.blueba.de/Veranstaltungen...s/kuerbis.html Firsat bulursam bu yilki etkinlikliklere gidip fotograf cekmek istiyorum. Burada paylasirim. |
Hasat Zamanı
2 Eklenti(ler)
Kabağımın biraz daha büyüyeceğini tahmin ediyordum, olmadı. Besleyen dallar kurudu. Bundan sonra gelişme göstereceğini tahmin etmiyorum. Birşeyleri yanlış yaptım herhalde.
Hayırlısı ile Cumartesi günü iki kıymetli Ağaçlat.net üyesi ile birlikte hasat edeceğiz ve tartacağız. Şu anda çevresi 203 cm. Benim ve kabağımı görenlerin tahmini 50-60 kg arasında. İnşallah yanılmıyoruzdur. |
Bu Dev'i görmek büyük şans. Cumartesi görüşmek üzere. :) Şimdiden kollarımızı kuvvetlendirelim.
Fotoğraf makinamı ve kameramı da getireceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025