agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni58Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2012, 11:55   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-02-2012
MERHABALAR;
zannediyorum bahsettiğiniz bitkiyi biliyorum ısparta çevresinde hinnap **** ünnap denilen meyvesi iğde ve hurma arası olan bir bitki

cagatayu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 17:08   #2
Yeni Üye

chambre's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
deterjansız temizlik

Deterjansız temizlik adına 1 haftadır denemeler yapıyorum evde. İşte elde ettiğim sonuçlar ve soru(n)lar;

Çamaşır sodası (toz değil, parçalı, buz görünümlü vermişti aktar, tozunu da alıp tekrar denemek istiyorum) ve rendeleyip ocakta az su ile jelleştirdiğim kalıp sabun ile koyu renk çamaşırlarda memnun kaldım, ön yıkamalı uzun bir program ve 60 derecede, ama gömlek yakaları ve beyaz çamaşırlardaki lekeler gitmedi. Toz çamaşır sodası ile beyazları bir daha denemek istiyorum. Önerilere ihtiyacım var.

Bulaşık makinesine boraks ve karbonatı eşit miktarlarda koydum. Elma sirkesi zaten yıllardır parlatıcı gözünde kullandığım bir şey. Sonuç: Bulanık ve iyi yıkanmamış bulaşıklar. Bu konuda da önerilere ihtiyacım var.

Evde yer silme, tezgah-lavabo-cam temizliğinde, her tür toz alma işinde arap sabunundan çok çok memnunum, tabi camları sonra sirkeli kağıt ile siliyorum. Lavaboyu limon ya da sirke ve karbonat ile temizliyorum. Bunlarda sorun yok.
Tuvalet tıkanmıştı: boraks ve sirke bu konuda birlikte gayet etkili. Arap sabununun en iyi markası hangisi acaba, bir de doğala en yakın olduğundan güveniyorum ama bu konuda bilgisi olan paylaşmak isterse sevinirim.

Limontuzu ve parça halindeki çamaşır sodasını biraz su ile karıştırıp fayans aralarında etkili bulanlar da olmuş, deneyeceğim balkonun yerleri için.

Bu konularda denemeleri olanlar lütfen önerilerinizi yazar mısınız, özellikle bulaşık ve çamaşır makinesi için. Şimdi forumdaki enzim başlığını okumaya gidiyorum, Meyvelitepe de bu ay bloğunda bu konuyu yazmıştı, o yazıyı da bir daha notlar alıp okuyacağım.

Sevgiler...

chambre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 17:49   #3
Yeni Üye

chambre's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Arap sabununun halılarda ve koltuklarda da çok işe yaradığını ekleyeyim. Sabun kalıntısı olmasın derseniz en son sirkeli su ile silin. Ayrıca halılara karbonat serpip süpürdüm, parladılar ama temizlik anlamında tam olarak ne kadar işe yaradığını bilmiyorum.

chambre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025