Benim, klozetin içindeki sifon suyundan kaynaklı kireç lekeleri konusunda biraz sıkıntım var. Bizim bölgenin suyu Ankara'nın diğer bölgelerine göre biraz daha fazla kireçli sanırım. Klozeti ıslattıktan sonra, yine tuz gibi serpilmiş çamaşır sodası bekletip ardından karbonat ve sirke temizliği yapıyorum. O lekelerden tam kurtulamadım. Bu konuda etkili olacak doğal bir malzeme bilen varsa, çok işime yarayacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune
Geçen günlerde facebook'ta bir arkadaş sirke içinde portakal kabuklarının bekletildiği temizlik malzemesi tarifi göndermişti. Fikir hoşuma gitti, şimdi kavanozda bekliyorlar. Sirke zaten kullandığım malzeme. Portakal kabuklarının sanıyorum hem yağ çözücü özelliği var, hem de koku verecek. Bir iki gün sonra süzüp kullanacağım. Sonucu buradan yazarım.
|
Portakallı sirkeyi süzüp yarı yarıya suyla karıştırarak lavabo ve klozet temizliğinde kullandım ve çok beğendim. Sirkenin kokusu (gerçi beni rahatsız etmez ve kısa sürede uçar) kalmadığı gibi hafif bir portakal esintisi oluyor. Temizlik etkisi artmış, ayrıca antibakteriyel özelliği olduğu da kesin. Öneririm.