agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni86Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-11-2012, 15:05   #28
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 33
serdar bey, beton su deposu yaptırmak aşırı pahalı olabilir yukarıda bahsettiğim yaptırdığımız yağmur suyu göleti bize 380TL'ye mal oldu. Sadece kepçe 4 saat kazdı, tabi bu konularda deneyimi vardı bilmiyor olsa maliyet yükselirdi.

umutsuz olmayın su tutmak ve verimli kullanmak için sayısız yöntem var. mesela malç yapmak, yaprak örtüsü ile bitkileri kapladığınız veya canlı malç olarak yonca baklagiller, kadife çiçeği gibi türleri kullanarak su ihtiyacınızı ciddi şekilde azaltabilirsiniz.
malçlamayı yazları çok sıcak ve kurak olan Ege'de bile uyguladım. Domatesleri hergün yerine 3 günde bir sulamam yetti. Bunun dışında küçük yağmur hendekleri açabilirsiniz. Su Hasadı ve Su Tutma Yöntemleri - Permakültür Platformu - Permakültür Bilgi Paylaşım Ağı bu linkte işinize yarayabilecek bilgiler var.

tabi bütün bu uygulamalar sizin ne yapmak istediğinize ve biraz da bahçenizin imkanlarına bağlı ancak tüm dünyada en kurak iklimlerde bile uygulanabilen şeyler.

delidumrul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026