agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni23Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2009, 08:58   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Tenar arkadaşımız çok haklı. İzole olmuş ve dünyaya ya da normlara karşı duran yeni bir komülatif yaşamı beraberinde getiriyor. Bu yaşantının kişi üzerinde oluşturacağı baskı ayrı bir açıdan değerlendirilmeli. Hem olumlu hem de olumsuz yönleri ile.
Zaten bu tarz yaşamı hazmedemeden kurulan ve yapılaşan yaşam şekli, kısa zamanda çöker. Sanırım geniş aile ve toplum değerlerinden kaçmayı-uzaklaşmayı çok bilinçli şekilde istemek gerekir diye düşünüyorum.
Böyle bir uygulamanın içinde çalışmak bence ayrı bir keyif. Diğer bir deyişle, böyle bir yapıyı mimari olarak inşa ve sorunsuz olarak içinde yaşanabilirliğini test etmek isterdim. Ama sanırım inşaat faaliyetleri bittikten sonra yine evime geri dönerdim.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 09:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Tenar arkadaşımız çok haklı. İzole olmuş ve dünyaya ya da normlara karşı duran yeni bir komülatif yaşamı beraberinde getiriyor. .
İzole olmuş, Dünyaya, normlara,en yakın şehre karşı bir anlayışı bu devirde kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.

Böyle bir anlayış da uzun soluklu olmaz zaten.

Ben burdaki temel amacın aynı felsefede aynı amaçda buluşan insanların bir arada bulunma isteği olarak algılıyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 10:06   #3
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben burdaki temel amacın aynı felsefede aynı amaçda buluşan insanların bir arada bulunma isteği olarak algılıyorum.
Bir arada olmanın hasbelkader değil, kendi seçimlerimiz olduğu zaman birlikte yaşamanın daha anlamlı olacağını düşünüyorum.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 10:25   #4
Ağaç Dostu

tenar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

Aynı felsefe, aynı amaç; sıcak ilişkiler; paylaşımcılık, iş bölümü, yardımlaşma...

Herkesin yaşamını şekillerdime özgürlüğü vardır. Bizim sectiğimiz bu hayatı istemeyen çocuklarımızın ileri de kendi seçimlerini yapabilme, kendilerini daha iyi tanımlayabiliyorlarsa oradaki başka yaşamları seçme sansları da olacak nasılsa. Ama ben kendim gibilerle olmak isterim.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 09:59   #5
Ağaç Dostu

tenar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp Mesajı Göster
Tenar arkadaşımız çok haklı. İzole olmuş ve dünyaya ya da normlara karşı duran yeni bir komülatif yaşamı beraberinde getiriyor. Bu yaşantının kişi üzerinde oluşturacağı baskı ayrı bir açıdan değerlendirilmeli. Hem olumlu hem de olumsuz yönleri ile.
Zaten bu tarz yaşamı hazmedemeden kurulan ve yapılaşan yaşam şekli, kısa zamanda çöker. Sanırım geniş aile ve toplum değerlerinden kaçmayı-uzaklaşmayı çok bilinçli şekilde istemek gerekir diye düşünüyorum.
Böyle bir uygulamanın içinde çalışmak bence ayrı bir keyif. Diğer bir deyişle, böyle bir yapıyı mimari olarak inşa ve sorunsuz olarak içinde yaşanabilirliğini test etmek isterdim. Ama sanırım inşaat faaliyetleri bittikten sonra yine evime geri dönerdim.
Benim söylemek istediklerim aslında, "geniş aile ve toplum değerlerinden kaçmayı-uzaklaşmayı çok bilinçli bir şekilde istemek gerekir"liği içermiyor. Hatta aksini gerekli bile kılıyor da denebilir.

Yanlış yerlere gitsin istemem. Söylediklerim sizin bahsettiğiniz "gereklilikten" o kadar uzak ki sn. Sükranalp.

Ve baskı olur mu hiç, bu bir yaşam felsefesidir, bir kez daha söylemek istedim.

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025