![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Yapıların kavisli ve kubbeli yapılmalarının nedeni, taşıdıkları yüke, baskıya en dayanıklı şeklin bu olmasından kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Ağaç Kavis
Merhaba Çok güzel bir konu bulmuşsunuz gerçekten, heyecanlanmamak elde değil. Kavisli yapı agaç ile de sağlanabiliyor. Eşim mimar ve aynı zamanda marangoz. Alttaki fotoğraf eşimin projelerinden biri. Kendisinin yaptığı projelerden ilginç bir örnek daha yükleyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şimdiye kadar hiçbir ev bana bu --earth house-- evleri kadar çekici gelmedi. Müthiş olumlu bir enerjisi var, bu evler adeta insanı kendine çekiyor. Yalıtım-çevreye uyumluluk da artı yönleri. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kavisli yapı; sıcaktan (güneş ışnlarının yansıması-kırılması ve ısının içeride hapsolması durumları), soğuktan ve rüzgardan da en az etkilenmeyi sağlıyor sanırım. Arabaların da ayrodinamik kurallarına uygun tasarlanmasındaki gibi düşük ya da yüksek ısı yalayıp geçiyor gibi. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Alıntı:
Kavisli yapılarla ilgili var mı böyle bir özellik, yoksa sizin tahmininiz ve bir akıl yürütme mi? |
|
|
|
|
![]() |
|
|