agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2005, 21:30   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2005
Ben,değişik bir açıdan yaklaşayım konuya.
Bu ülkenin doğal varlıklarının korunması ve çoğaltılması gibi önümüzdeki yüzyılları ilgilendirecek konular,projeler,gereklilikler..vakıf ve derneklere bırakılamayacak kadar önemlidir.Devletin organlarının bu konudaki politikaları elbette siyasi olmak durumunda,ama bu organlarda görev yapmakta olan kişilerin bireysel çabalarınıda bence kutlamak gerek.Tüm olumsuzluklara rağmen,dikilecek ve büyütülecek bir ağaç bile kazançtır.Varsın bunu vakıf ve dernekler reklam amacıyla kullansınlar,iş yapacak asli unsurlar işlerini unutmamalılar,bunu yaptıkları sürecede huzurlu yaşarlar.
Bu konunun başlığındaki haberde bir şeyi özellikle dikkatinize sunmak isterim.
Neden,böylesine büyük ve ülkem insanının geleceğini ilgilendiren bu ve benzeri bir projeye devletin ilgili birimi öncülük edip inisiyatifi ele almıyor,bunun mantığı ne olabilir..?İnanın yanıtını bulamadım.
Saygılarımla.

hasanulas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2005, 23:46   #2
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Vakıflar ve dernekler de bu işi bir reklam aracı oalrak kullanmasınlar. Çünkü bu iş gönül işidir ve vakıf ve dernekler ticari amacı olamyan kuruluşlardır. Bu sadece devletin görevi değil tüm halkımızın görevidir. Reklam yapmak yerine bu sevgiyi tüm halka aşılamak daha iyi olmaz mı?

Bu işi de yine en iyi OGM yapıyor. En basit örnekle tüm masrafları OGM tarafından karşılanan bir çocuk tiyatrosu her yıl tüm Türkiye'yi dolaşır. Çocuklar için Sincap isimli bir dergi çıkarır ve bu dergi kırsal kesimdeki çocuklara ulaştırılır.

Anlatmak istediğim "şunu yaptık, bunu yaptık" demek yerine insanları eğitmek gerekir.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2005, 22:59   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-04-2005
Lacrike...neredesin,hala İzmir'den tek başımayım!!!

hasanulas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2005, 18:23   #4
Yeni Üye

lacrike's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2005
ağaçlandırma

öncelikle herkese izmirden sevgiler ve saygılar.komutanım geldim burdayım.bornova ve bayraklının üst yamaçlarının ağaçlandırılması hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.öncelikle bu çalışmalara izmir valisi y.ziya göksu tarafından başlatılması istenmiştir.izmirde ege orman vakfı tarafından ağaçlandırılmaya konu olan 2 saha bulunmaktadır (yapılması ve bitirilmesi bu sene düşünülen sahalar).
birincisi ve en başta yapılması düşünülen ve tüm bağışları ege orman vakfına bu saha için kullanılacağı.menderes görecedeki yanan orman sahası; bu sahanın şu an arazi hazırlığı devam etmektedir.dikime hazır hale getirme çalışmaları.kesin olmamakla beraber ekim ya da kasım ayında ise ağaçlandırma çalışmalarına başlanılması düşünülmektedir.
ikincisi ise bornova ve bayraklı üstü ağaçlandırma çalışmaları.yanlış anlamadığım kadarıyla o sahaların ağaçlandırma projeleri devam etmektedir.

ve en önemlisi ege orman vakfı fidanların dikimini kütahya ya da eskişehirden özel bir ekip getirip yapmaktadır.ve bu fidanların bakımını 5 yıl üstlenmektedir.

ve şunu söylemek istiyorum forumda adını hatırlayamadığın tvşanlı işletme şefi arkadaşıma buradan tema ile ilgili düşüncelerinden dolayı tam destek verdiğimi belirtmek istiyorum.tema vakfı bir alana ağaçlandırma çalışmasını yapmayı düşünüyorsa bu sahanın;iklim verilerini,sıcaklığını, yağışını, toprak özelliklerini, arazi yüzeyi şeklini v.b. gibi nedenleri bir kaçını veya hepsini göz önünde bulundurmadan ve uygun dikim tekniğine uymadan fidan dikimi yapılmaktadır.bunu okulumuzdaki profesörler dahi söylemektedirler.belki şu an bu konularda bir ilerleme olmuştur umarım öyle düşünüyorum çünkü bir meslektaşım çalışıyor temada.
burdan komutanıma saygılar.

lacrike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2005, 18:39   #5
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Alıntı:
forumda adını hatırlayamadığın tavşanlı işletme şefi arkadaşıma buradan tema ile ilgili düşüncelerinden dolayı tam destek verdiğimi belirtmek istiyorum
Sufle vereyim; o Yılmaz

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2005, 06:32   #6
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
lacrike'in benimle aynı düşüncede olmasına sevindim. Her istediğiniz yere her istediğinizi ekip dikemezsiniz. lacrik'in anlattığı gibi bazı toprak tahlilleri yapmak ve iklim özelliklerini gözönünde bulundurmak zorundasınız. Orasının asli bitkisi ne ise o bitki ile çalışmalısınız. Kısaca doğayı takilt etmelisiniz. Yoksa doğa bizlerden daha güçlüdür. Bizi her zaman yener.

Biz ne kadar ne dikersek dikelim doğa oraya er veya geç orada bulunan asli bitki türünü getirecek bizim diktiğimiz türü boğacaktır.

Kısaca Gelişi güzel ağaçlandırma yapamayız arkadaşlar. İşte bu nedenle diyorum her zaman bu işi en iyi, en teknik OGM ve Çevre il müdürlüklerinin Ağaçlandırma Şeflikleri yapar.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025