Bak bu konuda sana katılıyorum.
OGM halkla ilişkiler konusunda çok zayıf kalıyor. Ben teşkilatımızda ağaçlandırma konulu her sohbette bunu anlatmaya çalışıyorum.
Sizi sıkmadan kısa bir olay anlatayım. Bu anlattıklarımdan TEMA ya karşı olduğum anlamı çıkarılmasın lütfen. Doğayı koruma ve ağaçlandırma için uğraşan her türlü kurumun, vakfın yanındayım.
1999 yılında Balıkesir 'in Dursunbey ilçesinde çalışıyorum. TEMA vakfı Balıkesir şubesinin teklifi üzerine bir bir ağaç bayramı düzenlemeye karar verdik. TEMA vakfı ağaç bayramı yapılacak yerin özellikle yol üzerinde olması yönünde ısrar etti. Yol boyunda bir saha tespit ettim. Saha hazırlığını (Toprak işlemesi) yaptım otlatma zararına karşı tel örgü ile çevirdim. Yeteri kadar meşe palamudu bulamadıkları için palamut temin ettim. Pankartlar ve reklam afişleri yaptırdım.
Gün geldi Okullardan öğrenciler, sivil halk, ilçede bulunan resmi kurumların amirleri davet edildi. TEMA görevlileri öyle bir konuşma yaptılar ki sanki oradaki tüm işleri onlar yaptı ve ağaç bayramını düzenledi.
Palamut ekimi ve çam fidanlarının dikimleri de tamamlandıktan sonra herkes gibi TEMA vakfı görevlileri de tabelalarını dikmemizi rica ederek ayrıldı. Ben işçilerimle orada kaldım. Tabii ki birçok yanlış dikim vardı. Onları onardıktan sonra ayrılabildik biz.
SONUÇ: O dikim sahası TEMA vakfı tarafından dikilmiş oldu. Bir güzel tabelalarını da astık. Hala TEMA Vakfı ormanı diye geçer.
Sizleri biraz sıkmış olabilirim. Ben size ağaçlandırma ve doğa koruma seferberliğinin gerçek neferlerini anlatmaya çalıştım.
Yine söylüyorum. Doğayı koruma ve ağaçlandırma için uğraşan her türlü kurumun, vakfın yanındayım
|