View Single Post
Eski 17-05-2005, 18:23   #14
lacrike
Yeni Üye

lacrike's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2005
ağaçlandırma

öncelikle herkese izmirden sevgiler ve saygılar.komutanım geldim burdayım.bornova ve bayraklının üst yamaçlarının ağaçlandırılması hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.öncelikle bu çalışmalara izmir valisi y.ziya göksu tarafından başlatılması istenmiştir.izmirde ege orman vakfı tarafından ağaçlandırılmaya konu olan 2 saha bulunmaktadır (yapılması ve bitirilmesi bu sene düşünülen sahalar).
birincisi ve en başta yapılması düşünülen ve tüm bağışları ege orman vakfına bu saha için kullanılacağı.menderes görecedeki yanan orman sahası; bu sahanın şu an arazi hazırlığı devam etmektedir.dikime hazır hale getirme çalışmaları.kesin olmamakla beraber ekim ya da kasım ayında ise ağaçlandırma çalışmalarına başlanılması düşünülmektedir.
ikincisi ise bornova ve bayraklı üstü ağaçlandırma çalışmaları.yanlış anlamadığım kadarıyla o sahaların ağaçlandırma projeleri devam etmektedir.

ve en önemlisi ege orman vakfı fidanların dikimini kütahya ya da eskişehirden özel bir ekip getirip yapmaktadır.ve bu fidanların bakımını 5 yıl üstlenmektedir.

ve şunu söylemek istiyorum forumda adını hatırlayamadığın tvşanlı işletme şefi arkadaşıma buradan tema ile ilgili düşüncelerinden dolayı tam destek verdiğimi belirtmek istiyorum.tema vakfı bir alana ağaçlandırma çalışmasını yapmayı düşünüyorsa bu sahanın;iklim verilerini,sıcaklığını, yağışını, toprak özelliklerini, arazi yüzeyi şeklini v.b. gibi nedenleri bir kaçını veya hepsini göz önünde bulundurmadan ve uygun dikim tekniğine uymadan fidan dikimi yapılmaktadır.bunu okulumuzdaki profesörler dahi söylemektedirler.belki şu an bu konularda bir ilerleme olmuştur umarım öyle düşünüyorum çünkü bir meslektaşım çalışıyor temada.
burdan komutanıma saygılar.

lacrike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön