agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler
  • 4 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen feyziuslu
  • 1 Gönderen aydemiraydın
  • 1 Gönderen aydemiraydın

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-03-2016, 12:44   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2015
En son zeytini sıktırdığımızda sıkım tesisi 14 liradan yağınızı alırım demişti. Piyasada 8 liraya kadar yağ var, şaşırtıcı. Katkılı mı değil mi sorusuna cevap benim bildiğim yöntem dolapta bekletmek ve donma hızını, ne kadarı donuyor bunları incelemek. Kanolo yağı, pamuk yağı hatta makine yağı bile kullanıyorlar. Dikkatli olmak lazım.

rrrahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2016, 13:16   #2
Ağaç Dostu

feyziuslu's Avatar

Giriş Tarihi: 16-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rrrahmet Mesajı Göster
En son zeytini sıktırdığımızda sıkım tesisi 14 liradan yağınızı alırım demişti. Piyasada 8 liraya kadar yağ var, şaşırtıcı. Katkılı mı değil mi sorusuna cevap benim bildiğim yöntem dolapta bekletmek ve donma hızını, ne kadarı donuyor bunları incelemek. Kanolo yağı, pamuk yağı hatta makine yağı bile kullanıyorlar. Dikkatli olmak lazım.
Bir litre gerçek zeytinyağı içine 4-5 litre rafine ayçiçek yağı katılırsa bizim gibi amatörler,tadarak veya koklayarak bunu anlayamazmış.Haliyle çiçek yağı ile zeytinyağı arasında 1:5 gibi bir fiyat oranı var iken 8 liraya alınca bunun karışık olmamasına imkan var mı?Önceki sene yağhaneden aldığım zeytinyağı buzdolabında bir haftada ancak donmuştu ve ben bunu iade etmiştim.O zaman tuz ruhu testini bilmiyordum.Halbuki annemlerin kendi zeytinlerinden çıkarttığı yağ bir günde donmuştu.Galiba bu da tek başına ölçü değil.

aydemiraydın beğendi.

Düzenleyen feyziuslu : 16-03-2016 saat 18:38
feyziuslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2016, 13:55   #3
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyziuslu Mesajı Göster
Beş litre gerçek zeytinyağı içine 4-5 litre rafine ayçiçek yağı katılırsa bizim gibi amatörler,tadarak veya koklayarak bunu anlayamazmış.Haliyle çiçek yağı ile zeytinyağı arasında 1:5 gibi bir fiyat oranı var iken 8 liraya alınca bunun karışık olmamasına imkan var mı?Önceki sene yağhaneden aldığım zeytinyağı buzdolabında bir haftada ancak donmuştu ve ben bunu iade etmiştim.O zaman tuz ruhu testini bilmiyordum.Halbuki annemlerin kendi zeytinlerinden çıkarttığı yağ bir günde donmuştu.Galiba bu da tek başına ölçü değil.

gerçekten donma testi çözüm değil.

feyziuslu beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2016, 13:58   #4
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rrrahmet Mesajı Göster

piyasada satılan zeytinyağının tadına bakmıştım. günlerce midem bulandı ağzımın tadı bozuldu.içinde sadece bitkisel yağlar yok. sanırım yanmış yağlarıda katmışlar.

feyziuslu beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025