View Single Post
Eski 25-02-2016, 08:47   #1
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Zeytinyağının katkılı olup olmadığını anlama (hidroklorik asit testi)

Bu konuda bir başlık var mı? bilmiyorum ama şimdilik buraya yazayım.

Son günlerde almış olduğunuz zeytin yağlarına hidroklorik asit testi yapıyor musunuz?

Bilhassa adı sanı duyulmamış yağlar test sonucu kiremit tozu gibi kızarıyor.

Benim öğrenmek istediğim içinde katkı olan zeytin yağı kızarıyor ve bu kızarmanın sebebi nedir? yani içine ne katıldığını tam olarak nasıl anlayacağız.

Aldığım duyumlara göre Aydın'a Adana üzerinden yüklü miktarda tırlarla pamuk yağının sevkedildiği.

Bu kızarmanın tek sebebi karıştırılan pamuk yağı olabilir mi?

Eğer öyle ise biz evimize bitkisel kökenli katı yağ sokmuyoruz, fakat adamlar bir dünya para verip organik, sızma vs. diyerek aldığımız Zeytin yağının içine katıyorlarsa bize yine katı yağ (margarin) yedirmiş oluyorlar.

Ben margarin yiyeceksem neden bir dünya para verip katkılı zeytinyağı alayım.

Bu yağların içine tam olarak ne katılıyor onu bilmiyoruz.

Neden? bizim sağlıktan ve tarımdan sorumlu bakanlıkların bir yaptırımı yok veya var da usulünce uygulanmıyor mu? eğer bu katkıların sağlığa zararı yok ise ve yasal sınırlar içinde yapılıyorsa içindeki katkılar neden ambalajın üzerinde yazmıyor.

Yine ayçiçek yağı ile ilgili bir haber; Fiyatı uçtu, ayçiçek yağı diye bakın ne satıyorlar! - Milliyet Haber

İnsanlara, işletmelere, her şeyden önemlisi ilgili bakanlıkların bu konuda atacağı adımlara ve denetim elamanlarının denetimlerine güvenmek istiyorum.

Bu güne kadar 3-4 yerden almış olduğumuz yağ numuneleri üzerinde yaptığımız test sonucu böyle bir yazıyı yazmak gereği duydum.

Sevgi ve saygılarımla.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön