agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-05-2011, 21:29   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 18
Smile

Merhaba Sebahattin Bey,

Ne yazık ki konuya sizin gibi bakamıyorum. Şöyle ki;Öncelikle, briks değerini salçanın daha fazla besin maddesi ihtiva etmesinden ziyade o salçaya verilen paranın karşılığını(ekonomik olarak hakkını) alabilmek yönünden irdeliyebilirim. Ha keza salçanın Türk mutfağına kullanılma sebebi de besin değerinden değil yemeklere renk ve lezzet katmasındadır.
Meyve ve sebze arasındaki size öğretilen tanımlama farklığı ise sadece botanik biliminde morfolojik olarak bir tanımlama şekli olsa gerek. Yoksa günlük kullanımda ve hatta zirai alanda sebze ve meyve tanımlamaları sizin bahsettiğinizden çok farklı. Onun içindir ki sizin meyve olarak tanımladığınız biber, patlıcan ve bamya bitkilerinin gerek yetiştiriciliği ve gerekse onlardan yapılan yemekler sebze sıfatını(sebze yetiştiriciliği-sebze yemekleri gibi) alabiliyor.
Bu tanımlama da sizin gibi TDK'nun sitesini referans olarak almaya kalktığımda ise sebze için şöyle bir tanımlama dikkatimi çekti:
''Genellikle pişirilerek yenen bitkiler veya bunların taneleri, göveri, zerzevat. ''

Sevgiler,

oktanyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025