View Single Post
Eski 08-05-2011, 14:30   #2
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Sn. Sebahattin Sargın.

Yine, Sağlığımız ile ilgili çok önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulunmuşsun. Teşekkür ediyorum. Salça konusu, diğer gıda maddeleri gibi çok önemli. Belki de daha da önemli. Çünkü her yemeğe az veya çok konuluyor.

Gelişen teknolojinin sağlığımız için tehdit haline geldiğini algıladığımdan beri(yaklaşık 25 yıldır) salça konusunu kendim hallediyorum. Altınoluktan veya Bayramiçten aldığım 5 veya 6 kasa domates alıyorum yıkadıktan sonra kabuklarıyla beraber rendeliyor veya blendırdan geçiriyorum.

Ortaya çıkan malzemeyi kaynatıp, birer litrelik kavanozlara doldurup konserve yapıyorum. Ortalama 35 kavanoz domates pürem oluyor. Kışın hiç salça kullanmıyorum. Tek mahsuru açtığım kavanozu o gün veya en geç ertesi gün tüketmez isem bozulması. Tadı da harika. Birkaç komşum ise güneşte pişiriyorlar. Birkaç kavanoz da onlardan geliyor. İkisi de harika oluyor.

Hem aklım yediğimde kalmıyor hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Bir yararı da ucuza mal olması. Kasasını Ağustos ayında 4 veya 6 TL. ye alabiliyorum.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön