agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Beğeni Düzeni110Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2012, 16:54   #1
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Hazır Tandır Kurulumu - 5

Pazar gün yağmurdan sonra kaldığımız yerden devam ettik. Pazar gün olunca bahçe işleri epey fazla olduğu için fotoğraf çekmeyi bir an unuttum. O yüzden bugün toprağı kapatırken aklıma geldi.

Tandırın dış kısmının ot tuğlası ile birleştiği yer ile tandırla toprak arasına 5-10 cm yüksekliğinde arayı kapatacak şekilde çamur yaptık. Çamuru kum taneleri alta dökülmesin diye yaptık. Ayrıca soba borusunun tandırla birleşen yerini çamurla güzelce kapadık. Tandırın çevresine döktüğümüz çamurun üstüne yaklaşık 15-20 cm yüksekliğinde ince sıva kumu döktük. Sıva kumu üzerine dikdörtgen şeklindeki ev yalıtım malzemesini diklemesine gelecek şekilde tandırın etrafına döşedik. Daha sonra boş yerleri tamamen toprakla doldurmaya çalıştık. Ama çukurdan çıkan toprak yetmedi. Daha önce sebze bahçesi için hazırladığım topraktan kalan biraz yığın vardı. Onu da kullandık ama o da yetmedi. Bir de akşam olunca işi boşladık.

Name:  tandir_13.jpg
Views: 45906
Size:  36.0 KB

Bugün bahçede kazı çalışması yaptım. Tandırın tepe hizasına kadar toprağı doldurdum. Toprak kapama işi bitti. Tabi bende bittim

Name:  tandir_14.jpg
Views: 49962
Size:  66.9 KB

Name:  tandir_15.jpg
Views: 44427
Size:  64.2 KB

Devamı daha sonra...

Tura, Yarkin, inch ve 3 kişi beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 16:31   #2
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Hazır Tandır Kurulumu - 6

Tandır kurulumunda ufak bir değişiklik yaptık. Soba borusunu çıkartıp yerine ot tuğlalarından bir tünel yaptık. Soba borusunu daha önce tandır kuranlar tavsiye etmediği için değiştirdik. Ot tuğlası daha sağlam oluyormuş.

Name:  tandir_16.jpg
Views: 7911
Size:  30.9 KB

Bugün hava çok güzel olunca sabah erkenden işe koyulduk.

Öncelikle tencerede 3 bardak sütü ve 1.5 bardak erimiş don yağını karıştırdık.

Name:  tandir_17.jpg
Views: 7500
Size:  56.7 KB

Daha sonra bu karışımı bir bez ile tandırın iç yüzeyine güzelce sürdük. Bu işlem bir defaya mahsus yapılıyormuş. Tandırın iç yüzeyi daha bir kıvama gelecekmiş böyle.

Name:  tandir_18.jpg
Views: 7665
Size:  48.0 KB

Eski 05-05-2012, 16:46   #3
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Hazır Tandır Kurulumu - 7

Sütçümüzden bir çuval yapmayı(tezeği), içinde yaklaşık 30-35 adetini 3 lira karşılığında satın aldım. Bu yapmaları 2'ye 3'e bölerek dairesel bir alan oluşturarak arasına çalı çırpı serdik. 3 katlı olarak bu işlemi tekrarladık. En üstteki katmana da gazete kağıdı sıkıştırdık. Çırayı yakıp içine koyduk. Böyle 4-5 saat az az yanarak ilk yakma işlemini bitirdik. İçindeki kor sıcakken aniden yağmur bastırdı. Üstünü hemen kapadım. Size tavsiyem yağmurlu bir mevsimde tandır kurulumunu mümkün olduğunca yapmamak

Name:  tandir_19.jpg
Views: 7393
Size:  56.8 KB

Name:  tandir_20.jpg
Views: 7221
Size:  54.8 KB

Name:  tandir_21.jpg
Views: 7777
Size:  53.5 KB

Name:  tandir_22.jpg
Views: 7162
Size:  44.2 KB

Name:  tandir_23.jpg
Views: 10694
Size:  42.7 KB

Sırada yapılacak işler:

- Tandırın etrafına doldurduğumuz toprağın üst kısmı ve açıkta kalan pirketlerin etrafına saman ile güzel bir çamur karıp, sıva yapacağız ama yağmurlar nedeniyle ne zaman yaparız, bilmiyorum.
- Tandırı yağmur-kardan korumak için çatı tarzı bir şey yapılacak.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025