![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazır Tandır Kurulumu - 2
Bahçede ağaçlardan dolayı yer sıkıntısı olduğu için nereye yapacağımızı epey bir düşündük. Bazı ağaçlarda sert budama yapacağımız bir alana yapmaya karar verdik. Tandır bittiği zaman bahçe kapısının yarısını kapatacağı için bahçe kapısınıda 1-2 metre kaydırmayı düşünüyoruz. Nette gördüğüm bir çok tandırı tamamen yere gömmüşler. Biz bir kısmını yere gömeceğiz. Bugün yaklaşık 30 cm derinliğinde 80 cm çapında bir çukur kazdım. Çukur mevsim gereği ıslak olduğu için birkaç gün kuruması için bekleyeceğiz. Çıkan toprağıda serdim. Çıkan toprağı daha sonra boş yerleri kapatmak için kullanacağız. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Kesinlikle yorucu bir iş. Tandırı kendimiz yapsak daha mı az yorulurduk bilmiyorum Kazdığım zeminin kuruması epey uzun sürdü. O yüzden bir kaç gün biraz uzadı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazır Tandır Kurulumu - 3
Bugün zeminin kuruması üzerine tekrar çalışmalara devam ediyoruz. Zeminine bir sıra 8 adet(bir de küçük bir parça) ot tuğlası döşedik. Sonra üstüne tandırı koyduk. Daha sonra tandırı kaldırıp samanla toprağı karıştırıp çamur yapacağız. Ot tuğlalarının aralarını kapayacağız. ![]() Havalandırma için 25 cm derinliğinde 30 cm genişliğinde 70 cm uzunluğunda bir çukur kazdım. Bu çukura yarın ekleceğim fotoğraflarda da göreceksiniz çıkma soba borusunu yerleştirdim. ![]() Tandırın tepe noktasına 50 cm uzaklığında yarı çap yapacak şekilde dairesel olarak pirket denemesi yaptık. ![]() Anlatıma devam edecektim. Ama hava karardığı için fotoğraf çekemedim. Arkası yarın... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazır Tandır Kurulumu - 4
Tandırın tepe noktasına sıfır olacak şekilde biraz toprağı kazıp pirketleri 2 kat yapıp, birbirlerine çamurla tutturarak ördük. Hava deliğine gelecek şekilde soba borusunu yaklaşık 20-25 derecelik yukarıya doğru bakacak şekilde yerleştirdik. ![]() ![]() Bugün hava biraz kapalı. Yağmur yağacak gibi. Devamı sonra... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Alıntı:
|