![]() |
Alıntı:
|
açık köklü fidan torbaya şaşırtılırken kazık kökü fazla kesilmiş olabiliyo ağaç bi müddet yan saçak köklerle idare ediyor ve bu aylarda tamamen kuruyor
benimde 7-8 tane ağacım bu şekilde kurudu |
Sayın Lilium damlama sulama yapıyorum ama bazan bir kaç gün akıtıyorum.Ancak diğer ağaçlarda böyle bişey yok.
|
Sayın 06doğaci, bizlerinde her söylediği doğrudur diye bir şey yok, bizlerde gerek görsel gerek sizlerin söylemlerinden bir şeyler yakalayıp fikir ve tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz,
Damlamayla sulamada böyle bir şeyler olamaz diyeceğim ama yazdığınız gibi iki gün akıtmanız ve damlatıcılarınızın ne kadar su akıttığı belli değil, çoksa hiç fark etmez salma sulama gibi etki eder. Ayrıca her ağaç etkilenecek diye bir şey yok, diğer ağaçın bulunduğu yer toprak farklıdır etklilenmeyebilir, sulamayla ilgili değil toprak konusuyla ilgili bahçemde güzel değil ama buna gösterebileceğim güzel bir örnek var biraz sonra bahçeye gideceğim resimlemeye çalışacağım. |
Alıntı:
Fazla sulama,kök mantar hastalığı,kuruma ve ya antraknozu tetikliyor.Bahçemizin alçak yerlerinde ki ( yağmur suları oraya toplandığı için ) izlenimlerim bu yönde. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Tüm ağaçlarda hiç bir sorun yokken, bir tanesinin gelişimi zayıf diğer ağaçlara yakınlığı 8 mt yaprakları küçük rengi sarı, bir kaç gün önce yaptığım uygulamalar biraz daha toparlamasına yardımcı olmuş renk çok daha sarıydı. Eklenti 419073 Eklenti 419074 |
Sayın Formullaone yalnız bahçemde biraz meyil olduğu için fazla su ağacın dibinden kalmıyor diye düşünüyorum.Ancak yaprak dökülmesi yapan ağacın bulunduğu yer kısmen düz.
|
Maalesef, bende meyilli yerdeki ağaçlar/fidanlar da kuruyor. Tamamen toprağın tipi ve taban sularının nerelerde yüzeye vurduğu ile alakalı.
|
Sayın çamtepe gerçekten doğru bu sene tarlaya cevizlerin arasına uygun yerlere ceviz ektim gerçekten bir çukurda kille karşılaşıyorsunuz diğerinde bir avuç bile yok. Katmanları görebiliyorsunuz.Cevizlerin arasına 50 kadar elma ekmiştim kesmeye başladım ekeli 5 sene oldu 100 kg elma zor gördüm.Çiçekteyken soğuk alıyor vede bakımı zor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1168265-post1014.htm Mesajlar 1014 1015 1016 1017 1018 1019 |
Alıntı:
|
Sayın mustafa431, sorduğunuz sorunun cevabı cevizle ilgili başlıklarda mesajlarda mutlaka geçmiştir, geriye dönük mesajları gözden geçirirseniz mutlaka cevap bulacaksınız.
Ben kısaca şöyle anlatayım, yerli türler yani kurt kuş vasıtasıyla yetişen cevizler kendi kendini tozlayabilen çeşitler, aşılı dediğimiz çeşitlerin bazılarıda kendini dozlayabiliyor, bazı cinsleri ise dozlayıcı gereksimi oluyor, oda şöyle oluyor yerli cins dediklerimizde dişi ciçek döneminde erkek çiçekte oluyor ve dolayısıyla dozlanıp meyva tutumu sağlıyor. Dozlayıcı gerekenlerdeyse dişi ciçek döneminde erkek çiçek olmuyor dozlanamıyor dolayısıyla meyva tutumuda az ya da hiç olmuyor, o nedenle onların dişi çiçek döneminde erkek çiçek açan bir cins olması gerekiyor, eğer bahçeniz dozlayıcı gerektiren bir cinsle kurmuşsanız dişi ciçek döneminde erkek çiçek açan bir cinsten onda bir oranın da bulunması gerekiyor bu onda bir olan cinse de da genel anlamda dozlayıcı deniyor. |
Alıntı:
|
Sayın Lilium.Mustafa 431 in ağaclarınızın verimliliği konusundaki sorusunu müsadenizle biraz daha rataylanrırmanızı rica edeceğim,zira cevabınızda verimsizliğin nedenini tozlayıcı eksiklıği olaıak belirtmişşiniz.Kafama takılan şu; Bilgi ve önerilerine her zaman değer verdiğimiz bir duayanimizin bahçesindeki verimsizlik nedeni tozlayıcı nasıl oluyor.Acaba terzi sökük ilişkisi gibi mi yoksa........
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç Dostları Merhaba,
Ceviz ağacının dalında siyah bir şeyler var. Ekte resmini ekliyorum. Bu nedir? Ne yapmam gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Eklenti 422289 |
Alıntı:
Ben chandler fidanlarını ektiğimde bahçem zeytin bahçesiydi daha sonra zeytinleri sökeceğim diye, zeytinlerin aralarına cevizleri ektim, ceviz fidanlarını alırken dozlayıcısınıda almak istedim o zamanlar tozlayıcıları bu kadar yaygın değildi ellerinde kalmamıştı sanırım, bana o zaman dozlayıcı olarak bursa95 verdiler peki bunlar dozlar mı dedim, dozlar dediler, alıp ektik, zeytinlerin aralarında üç dört yıl unutuldu gittiler, daha sonra dikkatimi uyanma ve çiçeklenme dönemleri dikkatimi çekti ve mümkün değil bursa95 ler bunları dozlamaz deyip aydık. Beşinci yıl hemen franguette bulup aşılayalım dedik, bir arkadaş bende var vereyim dedi ondan aldık aşıladık aşılar tuttu bir yıl sonra abi benimkide franguette değilmiş demez mi, ağaçları bir daha kesip altıncı yıla geldik, bursadan muharrem yavaştan fernette kalem getirtim aşıladım. aşılar bir ağaçta tuttu ve gelişti bu gelişen aşılardan da göz alıp diğerlerini de aşıladım şu an tüm dozlayıcılarım tutmuş ve gelişmekteler sanırım seneye bir kaç da olsa erkek çiçek görebilirim, bir sonraki sene dozlama sorunu diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum. Alıntı:
Siz yinede hocayı dinleyin ama gittiği yoldan gitmeyin. :)) |
Sayın taşcı fotoğraf çok küçük iyi göremiyorum ama gövde kurduna benziyor, bir bakın kurt deliği ya da pisliği varsa gövde kurdudur, deliğe enjektörle biraz desis enjekte ediniz.
Daha genç dal ya da gövdelerde gövde kurdu tesbit edildiğinde iş daha kolay olur kurt yüzde 99 dalın öz su deliğindedir, genç dalın öz su deliği daha geniş olur, bir tel yardımıyla bu delikten teli gidebildiği kadar sokunuz ileri geri hareket ettirerek kurdu öldürebilirsiniz. |
Alıntı:
ağaçların yaralı yerlerinden siyah bir sıvı akıntısımı var? |
Alıntı:
Aliette 80 WG (1 Lt.\ 500 gr) su ile karıştırıp bir fırça yardımıyla yara yerine uygulayın. Kuruduktan sonra hava almayacak şekilde aşı macunu ile kapatın. Kullandığınız aletleri 1/5 oranında çamaşır suyu ile temizlemeyi unutmayın. |
Alıntı:
Çok guzel cevaplamışşınız,ben szlerin daha öce bu konudaki açıklamanızı atlamışım.Üşenmeden tekrar detaylı olarak yazmışşınız.Bunu yazarken aldığım zamanınızdan dolayı özür....... |
Alıntı:
Gövde kurdu nasıl olur bilmiyorum. Ağacı inceledim, kurt bildiğimiz kurt gibiyse herhangi bir belirti görmedim. Ağacın deliğine tel soktum içinde sadece siyah su çıktı. Alıntı:
Soba borusunun içine yağmur girer, kurumla beraber siyah su oluşur, aynı öyle akıntı olmuş. |
Alıntı:
Yaralı bölgeyi kesip atmamı söylemişsiniz, dalın içini oyarak mı olacak? Eğere oyarsam dalın yarısından çoğu gidecek ince bir kısım kalacak. Ne kadar kesilir bununla ilgili resim var mı? Söyle bir şey olur mu? Bu sene ürünü alsam, seneye budama zamanı bu dalı hastalıklı yerden tamamen kessem nasıl olur? |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 422510 Eklenti 422511 Sizdeki gibi daha kalın dal ve gövdelerde siyah bir akıntıla görülür,şu sitede güzel resimlenmiş bir bakın isterseniz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
soğuk geçen bir kış sonrası ağacın kendini toparlayamaması uzun süreli su stresi toprağın zayıf olması ve gerekli gübre desteğinin verilmemesi sonucu ağacın zayıf düşmesi. hastalık bulaşıcı ve ilacı yok eğer henüz tek bir veya az sayıda ağacınızda var ise hemen o ağaçları yok edin yakın yerlerinide kireçleyin.. |
Sayın Juglandales,
Sizin ağaçlarda siyah su akıntısı var mı? Hastalıklı dalı hemen kesmek gerekir mi, yoksa budama zamanında mı? |
Sayın ncp1963,
Tavsiyeniz, dost acı söylermiş gibi oldu. Ağacın tamamen kesilmesi gerekir, dediğinizde geriye dönüşü olmayan bir durum. Buna hemen karar vermek zor. Kanser hastalığı aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla kanserli bölgeyi vücuttan kesip atıyorlar, böylece diğer taraflara bulaşmadan tedavi ediyorlar. Belki daha fazla bilgi teşhis için yararlı olur. -Bu kış havalar soğuk geçmedi. -Uzun süreli su stresi derseniz, bu sene bol yağışlı geçti. -Mart ayında budama yaptım, bordo bulamacı attım. -Toprak zayıf olabilir. Toprak analinizi yaptıramadım, mayıs ayında 18-18-18 gübre verdim. -Geçen sene ağaçlarda yaygın şekilde antraknoz vardı. Ziraat mühendisinin bilgi dahilinde bakır içerikli ilaç attım. Ayrıca manocep attım. Forumdan(agacalar.net) aldığım desteği ilçe tarımda çalışanlardan alamadığım için orayada gitmek istemiyorum. Yine buradan gelecek çözüm önerilerini değerlendireceğim. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025