![]() |
Sn Lilium
Ben bunları yazarken dikkat buyrun bütün suç sadece çiftcinin demedim.****** işin içinde siyasetçisi de var yöneticiside var.Bunları seçerken de bizden başkası seçmedi.Tembelliğimiz sadece tarımda değil ki.Her ne kadar yeri burası olmasada belirtmeden geçemeyeceğim.Seçim meydanlarında siyasileri konuşma yaparken alkışlamaktan başka ne iş yaptık.Kaç kere gördünüz anlatılanların sorgulandığını.Kuzu kuzu dinlemekten başka ne iş yaptık. Benim asıl anlatmak istediğim aslında kısa bir örnekleme yaparsak beni daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.Bizim buralarda köylerimizdeki vatandaş ineğinden sağdığı sütü buradaki süt fabrikalarına şu anda kg mını 40 krş tan veriyor.Yani 20 kilo sütü verip benim aynı saf köylüm pazara indiği zaman 20 kilo süt parasına 1 kg peynir alıyor. Buradaki suç şimdi kimde |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bademde büyük ithalat açığı yok. sadece ithalat açığı var oda 2012-2013 yıllarında sadece şuan Nevşehir ilinde yapılan yatırımlarla karşılanacak kadar az. Dikimi bitirilmiş tek bir proje 2800 dekar var.ayrıca 600 dekar kadar 3 parça dikim var 2010 yılı hedefimiz ise ben ve arkadaşlar 800 dekar bugünkü şartlarda bu Türkiyenin eksik kalan ihtiyacına yetiyor. Benimde beklentim tüketimin artması fiyatlar düşecek kesinlikle fiyat düşünce bademli çikolata ve diğer ürünler piyasaya çıkacak üretim yeterli gelcek fiyat dengeye oturacak. diye umuyorum:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Son iki yıldır ukrayna'dan kilosu 5 dolara ceviz ithal edilmekte. ukrayna'da ceviz çok ucuz ve çok yetişiyor. Türkiye'deki pazarı umarım allak bullak etmez. |
Ukrayna, Moldova ve Romanya'dan gelen cevizlerden büyük kısmında kalite sorunu var. Sovyetler döneminde yol kenarlarına dikilmiş milyonlarca ceviz var. Bunların Türkiye'ye girmesi engellenirse diğerlerinde bu kalite sorunu yok. Zaten oralarda yetişen düzgün cevizlerde Avrupa ülkelerine gidiyor. Bizde çok ciddi standart sorunu var. Talep edilse kime hangi cins ne boy ceviz gönderebiliriz bilmiyorum. Moldova'da mevcut ceviz sektörü bazı yönlerden Türkiye'nin çok çok önünde mesela.
|
Alıntı:
|
İthalat var ama büyük değil demek istedim yıllık yaklaşık badem ithalatı 2000 ton. Bu büyük bir rakam değil.
|
Alıntı:
|
Dışarıdan kötü cevizler de gelir, bu kötü tarım polikalarıyla.
Dışarıya biz satsaydık içinde ilaç kalıntısı var aflatoksin var derler almazlardı. Mısırı, pirinci , buğdayı da alıyorduk şimdi cevizi de. Bir gün dışarıdan fındık bile alırsak şaşırmam. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ekim yapmak için devletin boş arazilerine talip olmak ise ayrı bir handikap, istediğiniz kadar uğraşın dayınız olmadan ekim yapmanız imkansız...
|
ister fındık olsun isterse ceviz farketmez. türkiyede ekim dikim kendi başına yol alan gemi misali. rüzgar ne yandan eserse o tarafa gidiyor. bu sene domates pahalıysa ertesi sene herkes domatese yöneliyor . bu sefer de bol olduğu için para yapmıyor.
halbuki önümüzdeki yıl ülkenin ne kadar neye ihtiyacı olacak . ihracat için ne kadar üretilmesi gerekiyor bilen yok. türkiye topraklarına havadan bir bakın bütün topraklar param parça . ülkenin en verimli alanları yapılaşmaya açılmış. istanbuldan yola çıkın sahil boyunca geliboluya kadar gidin yolu sağı solu hep yazlık sadece 1-2 ay oturuyor insanlar içinde. geri kalan 11 ay boş. genel anlamda Türk milleti bütün parasını böyle boş şeylere yatırdı. yazlık için işgal edilen bütün tarım arazileri bugün ekim sahası olsaydı fena mı olurdu. ben hesap ettim yazlıklara yatırılan bütün paralar 100 milyar dolardan fazla ediyor. şimdi de kriz var diye ağlaşıyorlar. ev için arsa haricinde topraklar devletin olmalı osmanlıdaki gibi. kiralama usulü ile şahıslara verilmeli. üstüste 3 yıl işletmeyenin elinden de alımalı. bakıyorsun adamın tarlası var ne kendi işletiyor nede başkasına kiralıyor. ev için de öyle benim evim deyip kimseye kiralamıyor. boş kalmasına razı oluyor. Bu evler derhal o şahıslardan alınmalı. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın magent,konuyu biraz açsanız biz de bilgilensek.Saygılarımla
|
Alıntı:
|
Sayın magent,teşekkür ederim.Saygılarımla
|
Sayın formulaone, merhaba, rakım düşükse pikan cevizi çok iyi yetişir. Hem daha pahalıya satılıyor, hemde çok lezzetli.
Üstelik bildiğim kadarı ile çok bahçe yok. Yani pazarlama derdiniz olmaz. |
Özel ağaçlandırma çerçevesinde çok dikim var dikim az değil.Hazine arazileri 49 değil 10+10 yıllık dilimler halinde ağaçların ömrü kadardır. 49 yıllığına ise orman arazileri kiralanır bunlarda ağaçların ömrü kadardır. 49 +49 şeklinde uzatılır.
|
sayın AGOZCE tavsiyeniz için teşekkür ederim,pikan cevizini hemen araştıracağım..çeşit konusunda karar vermek en zor iş olsa gerek,ne varki ileride geri dönüşü olmayan hatalara düşmemek çok önemli..bu yüzden sizin önerileriniz bizim için çok değerlidir..bu arada ekim yapılıcak bölge orman arazisidir ve 49 yıllık verilmiştir..
|
Tekrar ediyorum. Çeşit konusunu Yalova Atatür Araştırma Ens. veya Trakya Araştırma Enstitüsüne sorun. En doğru bilgiyi uzmanından alırsınız.
|
Ceviz konusunda en uzman Memet sütyemez ismine ait çeşit tessili bile var. Sütçü imam üniversitesinde sitede cep nosu bile var.
|
Alıntı:
Normal aşısız ceviz çöğürlerine pikan cevizi aşılanabilir mi? |
www.ordutarım.gov.tr web sitesinde diyor ki;
Önerilen aşılı fidanlarla bahçe tesis edildiğinde; 5 yaşındaki bir ceviz ağacı 3-4 kg, 8 yaşında 15-20 kg, 12 yaşında 30-40 kg, 14 yaşında 50-75 kg, 20 yaşında 80-120 kg arasında meyve verebilmektedir. Ceviz ağaçları düzgün bakım şartları sağlandığında bu kadar verim alınabiliyor mu? Bana biraz fazla geldi ama resmi bir site olduğu için sizinlede paylaşmak istedim bilen arkadaşlar veya bir uzman yanıt verirse çok sevinirim. |
Alıntı:
yabancı cesit cevizlere devlet destegi var mı acaba ?siz bu 350 donum yerı kıraladınız mı, ne kadar yıllık ucretı bır mahsuru yoksa ogrenebılır mıyım ? |
Alıntı:
Yine de bir uzmana sormak gerek. Pikan cevizi diğer türlere göre çok hızlı büyür ve meyve verir. Belki sıcak iklim etkisi.Erkek-dişi ayırımı vardır. Çöğürleriniz için aşı -cinsi- arıyorsanız biraz bekleyin. Bizim bahçede -bir tane- ceviz ağacı var. Şimdiye kadar gördüğüm en büyük ve en lezzetli ceviz. Müthiş bir tür. Abartısız yumurtadan daha büyük.Cinsini bilmiyorum .Fotograf makinam bozuk. Fotosunu çekip uzmanına soracağım. Ne olduğunu öğrenince burada yazarım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Asıl bahçe sahilden 85 km yukarıda yaylada. Rakım 1350. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, kasım ayının son haftası 73 adet aşılı ceviz fidanı diktim.Tarlanın içinde fareler cirit atıyordu. Bu fareler fidanların köklerini veya gövdelerini yiyerek zarar verir mi? Eğer zarar verirlerse bunun önüne nasıl geçebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
|
Verebilirler bende ektiğim zeytin fidanlarını ilk yıl kemirmişlerdi, fidanların etraflarını temiz tutarsan (Ot vs) ve ya fidanları dipten onbeş yirmi santim naylon hortumla sararsanız önleminizi almış olursunuz.
|
Teşekkürler Lilium:)
|
Sevgili Lilium üstte yazmış olduğum soruların cevaplarını biliyorsan yanıtlar mısın?
|
Bu verilen veriler, en iyi şartlarda oluşan veriler, çeşit secimiyle, toprak iklim koşullarıyla, dozlama vs en iyi şartladaki verilerdir, bu şartları yerine getirdiğiniz taktirde bu rakamları alabilirsiniz.
Bir tecrübem, olarak yabancı çeşitlerden chedler çeşidindeki verim yerli ırklardan çok çok farklı. Destekleme olarak 10 dölüm ve üzeri olan ekim alanlarına devlet destekleme veriyor, ne kadar veriyor olarak tam bir bilgim yok, bunu bölgenizdeki ziraat teknisyeliğinizden öğrenebilirsiniz. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025