![]() |
Alıntı:
|
Evet kaman 1 in tozlayıcısıdır.
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla Malatya'da kaliteli ceviz fidanı yetiştiren fidancı yok. Fidanları dışarıdan almaya mecburum. Belli başlaı fidancılar da batıda ve ılıman iklimdeler. Daha çeşit konusundaki kararım da netleşmedi. En kötü ihtimalle Mayıs'ta tüplü dikerim. Böylece kışa kadar yöreye uyum sağlar diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Denizli'de bildiğim bir bahçe sahibi 500 kg chandler cevizi toptan 12 liradan satmış. Bu arada Ümit korkmaz arkadaşımızın da verimle ilgili sorusuna cevap olsun. Bahçedeki ağaçlar 5 yaşında ancak verim yarım kg bile yok. 30 kg dekardaki verim miktarı bile değil. Bir diğer tanıdığımın 5-6 yaşındaki bahçesi de dekarda 50 kg civarında. Kafasında bu tip hesaplarla kolay para kazanılacağını düşünen arkadaşlar yazdıklarımı da tekrar düşünsün ;-)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bulunduğum bölgede toprak ve iklim şartları uygun olan,iyi bakımlı bahçelerde,4. yaşında Chandler'lar,ağaç başı 10-30 adet arası meyve yaptı.Yani,ortalama 20 adet desek,12 gr çarpı 20 =240 gr.
Tahminime göre aynı ağaçlar,her yıl %40 civarı meyve tutumunu arttırsa bile, 8. yaşından önce pek bir getiri sağlamayacaklar gibi görünüyor. Böylece,bizlere bahçe kurmadan önce söylenen,4. yaşında 3kg, 5. yaşında 6kg, 6. yaşında 10 kg..vs. gerçeklik payı olmadığını da yaşarayarak öğrenmiş olduk :) |
Alıntı:
|
aslında bu soruya en guzel cevabı sayın arıf gecmen verebılır heralde onun bahcesındekı agaclar 7 yasında sanırım bu sene kac kılo ortalama aldıgını soylese en azından kafamızda bır sema olusur yıllara gore.
|
Alıntı:
Bence,5 kg ve üzeri kuru meyve alabilmek için ağaçları iyi bir bakımla 7. yaşına getirmek gerekir.Tozlayıcılarında 6-7 yaşından önce görevlerini yerine getiremediklerini varsayarsak,mantıklı bir tahmin olur sanırım. Bir örnek vermek istiyorum.Burada,bahçeleri birbirine sınır ve toprak yapıları aynı olan iki yerli ceviz üreticisi var.Bu bahçelerin dikim zamanı da aynı,ikisi de 7. yılında.Ancak bir bahçe sahibi ortalama ağaç başı 3 kg alırken,diğeri 300 gr aldı. Bakımın önemi bir daha kendini göstermiş oldu. |
Alıntı:
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Alıntı:
|
arkadaşlar ben ceviz bahçem için kış gübrelemesi yapmak istiyorum kime sorarsam farklı öneriler çıkıyor internettede pek bu konu yok **** ben bulamadım açaba yetiştiren tecrübeli arkadaşlardan gübre tavsiyesi alabilir miyim yardımcı olursanız çok sevinirim ağaçlar 10 yaşında
|
Alıntı:
|
ceviz rakım
ceviz rakım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba sayın formullaone
Kış bakımını bitirdiniz mi ? damlama sulama boruları,herekler vs. :)) |
yorum yazarmısnız
Merhaba Yorum yazacak tecrübeli bir arkadaş var mı acaba?
Alıntı:
|
Alıntı:
Kış hazırlılarını bugün tamamladık; -Damlama hortumlarının ve bazı ana hat borularının toplanması -Yağmur ve güneşin ardından yeşeren otların diskaro ile sürülmesi -Büyüyen fidanlardan,ihtiyaç fazlası hereklerin toplanması -Çapa ile fidanların etrafının kazılması Diğer yapmam gereken işler de şöyle; -Yapraklar dökülünce %2 lik bordo bulamacı uygulaması -Fidanların etrafına yanmış ahır gübresi serilip örtülmesi -Dökülen yaprakların el tırmığı ile toplanıp yakılması -Bahçenin etrafındaki tellerin gözden geçirilip sağlamlaştırılması |
Bursada yayın yapan köy tv de chandler cinsi cevizlerden 5. yaşında ağaç başı 22.5 kg ceviz topladığını aktardı İnegöllü bir çiftçi girişimci ve arazisi 150 dönüm. Anlamadığım nokta bunu bilerek yanlış yönlendirme mi yapıyor, ya da atladığımız bir nokta mı var? eğer Bursa'da bu verimi yakalayabilen arkadaş varsa paylaşsın yoksa gidip köy tv yi basacağım yayından ötürü tabi o çiftçi girişimciyi de.....
|
bence direk bas arkadaşım. böyle bir verimin söz konusu olması benim cumhurbaşkanı olmamdan bile daha mucize olur.
|
Alıntı:
|
Ceviz budaması gereksiz mi?
Merhabalar,
Ceviz budaması ile ilgili californi da yapılan bir araştırmada ilginç sonuçlar çıkmış. Test edilen çeşit chandler. Sert budama da 1.64 ton, hiç budanmayanlarda 2.23 ton, minimum budama ile 2.41 ton/acre . makalenin linki: Capital Press | <p>Minimal pruning boosts walnuts</p> By last November, trees that were minimally pruned with low vigor yielded an average of 2.41 tons per acre, while trees that weren't pruned at all yielded 2.23 tons per acre, By contrast, heavily pruned trees provided only 1.64 tons per acre. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025