agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

agacarkadas 29-07-2015 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ercan kızıl (Mesaj 1398630)
İlk yıl çıkan sürgünleri budamadınız sanırım, güzel ve iştahlı büyüyor, *** bizimkilerde seneye aynı olur. En güzel ve zevkli olanıda emeğin neticesini görüyor olmaktır herhalde...

İlk yıl çıkan sürgünleri bu yıl mart sonunda %40-50 kesim yaparak 1. ana yan dalları budadım 80-120 cm alttan çıkan sürgünleri kestim. Üstte görülen sürgünler bu yılın sürgünleri mart ayından sonra da müdahale etmedim önümüzdeki yıl ilk baharda tekrar budama yapacağız inşallah. Evet fidanların büyüyüp geliştiğini görmek tüm yorgunluğu alıyor...
Teşekkürler,

tamergurlek 29-07-2015 17:46

Arkadaşlar merhaba yeni 2.5 dekar ceviz bahçesi kuracağım bandırma özsahil fidancılık nasıl güvenilir mi? Bu konu da yardımcı olursanız sevinirim fiyatı uygun geldi Fernor -rONDE DÜŞÜNÜYORUM.

kırkdilim 06-08-2015 15:41

3 Eklenti(ler)
Not almışım,geçen yıl 4 kasımda cevizleri don vurmuş.Üzerlerindeki yapraklar kavrulmuş.Ondan önceki yıl don daha erken olmuştu.Diyeceğim,ben daha "chandler"ın kendiliğinden sararıp yaprak döktüğünü görmedim.

Dalın ucundan 30 cm keseyim 60 cm uzasın,benim bahçemde böyle olmuyor. Uçtaki göz sürgün vermediği gibi geriye doğru kurumalar oluyor.Sürgün veriyor da alakasız yerden veriyor.Önümüzdeki dönem içeri doğru giden,bir de çatallaşmış dallara müdahale edeyim başka da dokunmayayım diyorum.

permakültür 02-09-2015 14:34

Sayın Kırkdilim,

Sulamayı ağustosun ilk haftasında en geç 10 ağustos gibi sonlandırmanızı tavsiye ederim. Ağaç filiz çalışmasını bırakıp, pişkinleşmeye ve donlar gelmedende yaprak dökmeye başlıyor.

Safranlı 03-09-2015 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi permakültür (Mesaj 1405661)
Sayın Kırkdilim,

Sulamayı ağustosun ilk haftasında en geç 10 ağustos gibi sonlandırmanızı tavsiye ederim. Ağaç filiz çalışmasını bırakıp, pişkinleşmeye ve donlar gelmedende yaprak dökmeye başlıyor.

Dostlarım..
biliyorsunuzki bu yıl müthiş sıcaklar yaşıyoruz
bizler yalovada gece dahi sıcaktan uyuyamıyoruz
hayatımda bu kadar sıcaktan bunaldığın yılı bilmiyorum
bu yıl balkonda dahi terleyerek zor yattık
dün aksamda balkonda yattım yalovanın 6 km yukarı köyündeyiz üstelik..
dünde iki bahçemize su verdim
şimdi...
şu tarihten sonra su vermeyin gibi ifadeler çok çok yanlıştır
bugun üç eylül ve dışarısı çok sıcak
koca koca ağaçlar dahi sıcaktan kavruluyor
hiç bir ağaç bu sıcağa dayanamıyor
biz Yalova da bu sıcaklık oranlarında dahi sulamaya devam ediyoruz
10 ağustos da sulamayı kesenler baltayı ellerine alıp fidanı kesmekle aynı işi yapmış olurlar...toprak zaten suya ihtiyacını söylüyor
sulamaya ihtiyac varsa ver kardeşim
sudan mı korkuyorsun
yok su tarihten yok bu tarihten sonra suyu kes diyenler
bakın bugün eylülün üçü..
hadi sıcaklardan bunalmadan durabiliyormusunuz...
yapmayın Allah aşkına...Yüce Allah ın en büyük nimeti olan suyu yaşam kaynağı olan ceviz fidanına çok görüyorsunuz...
yapmayın....
etmeyin...
hiç kusura bakmayın ama..
saçmalamayın(özür dileyerek yazıyorum yanlış anlaşılmasın)

doğaşk60 03-09-2015 11:57

sayın permakültür ve sayın safranlı her ikinizede kısmen katılırken ikinizde haklı olduğunuz yanlar var.
Ancak safranlı gece yatağında uyuyamazken permakültür ve ağaçları gece serin saatler geçirebiliyor.
Yani bölgeler arasında iklim değişkliklerini ben tokatlıyım çok fazlaca görebiliyoruz yalovada kışın don riski belki hiç olamayabilir ancak tokat ta (belkide kastomuna da da) kasımda ve ortalarında yaz havasıda yaşayabilirim donabilir ve sürgün ve çiçek gözü kaybınada uğrayabilirim.Tamamen bulunduğunuz bölgeye bağlı ancak don riski var isede yinede sıcaklar fazla ise suyu az az ağacı strese sokmayacak şekilde toprak yapısına görede verebiliriz.saygılar.

kırkdilim 04-09-2015 00:18

Sayın Safranlı hatırlar mısınız,sebze adalarını betopandan yapın diye zamanında bir paylaşımda bulunmuştunuz.Sözünüzü iyi ki dinlemişim,üzerinden iki kış geçti,adalarım taş gibi duruyor.Keşke "Cevizi tohumdan ekin,sonra aşılayın." sözünüzü de dinleseymişim.Bu cevizlere el bebek gül bebek nereye kadar bakacağız bilemiyorum!

Gerçi bir sıra yaptım.Bu sezon diktiğim fernorlarla birlikte güzel güzel büyüyorlar.Zamanı gelince aşılanacaklar.

Sayın permakültür,sulama işini fidanlar hariç ağustosta bitirdim.İyi mi yaptım yoksa ağaçlara eziyet mi ediyorum bilemiyorum ama şunun şurasında bir buçuk ay sonra buralarda donlar ufak ufak başlar.Daha şimdiden geceleri yorgan üzerine battaniye çekiliyor yani.

ykaya194 04-09-2015 10:53

Sulamayı şu aylarda, bu ayda kesmeli gibi söylemler pek doğru bir tespit olmayabilir. burada önemli olan toprağın nemli olup olmaması ve buna göre bitkinin suya ihiyacı varmı yokmu tespitini yapabilmek. Bunu anlamanın doğru tespiti ise 20-30 cm derinlikten alınan toprağı avucunuzda sıktığınızda dağılıyorsa eylül ayı da olsa sulama yapılmalı.

Siz bitkiye fazla su verseniz bile bitki ihtiyacı olanı kadar alır ancak fazla su toprak tarafından kısa sürede emilemiyorsa göllenmeden dolayı kökler oksijensiz kalır ve kök hastalıkları oluşur. Sulama peryodu ve zamanı toprağın geçirgenliği ile alakalı olup eğer toprak yapısı sıkı olan bahçeyi eylül ayı başlarında sular ardından yağışlar vede erken don olayları da oluyorsa bu durumda sulamayı erken kesmekte yarar görüyorum.

Fidanların geç yeni sürgün vermesi konusuna gelince; Ceviz ağaçları sürgünü bir kaç evrede vermektedir, son evredeki sürgün toprak nemli olduğu müddetçe geçte olsa erkende olsa mutlaka çıkar. Geç sürgün vermesin diyerek fidanı sitrese sokarsak fidan gelişiminde dezavantataj yaratabilir.

Safranlı 07-09-2015 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kırkdilim (Mesaj 1405927)
Sayın Safranlı hatırlar mısınız,sebze adalarını betopandan yapın diye zamanında bir paylaşımda bulunmuştunuz.Sözünüzü iyi ki dinlemişim,üzerinden iki kış geçti,adalarım taş gibi duruyor.Keşke "Cevizi tohumdan ekin,sonra aşılayın." sözünüzü de dinleseymişim.Bu cevizlere el bebek gül bebek nereye kadar bakacağız bilemiyorum!

Gerçi bir sıra yaptım.Bu sezon diktiğim fernorlarla birlikte güzel güzel büyüyorlar.Zamanı gelince aşılanacaklar.

Sayın permakültür,sulama işini fidanlar hariç ağustosta bitirdim.İyi mi yaptım yoksa ağaçlara eziyet mi ediyorum bilemiyorum ama şunun şurasında bir buçuk ay sonra buralarda donlar ufak ufak başlar.Daha şimdiden geceleri yorgan üzerine battaniye çekiliyor yani.

Hayatımızda her şeyi bilmemize imkan yok..ya damdan düşeni bulucaz **** doğanın kurallarına uyacağız

banned77 12-09-2015 20:05

Değerli ceviz üreticisi arkadaşlar
YALOVA bölgesinde yeni nesil ceviz kabuk soyma makinası imalatı yaparak kullanıma almış bulunmaktayım.
yeşil kabuk ayıklatmak için telefon numarası
05353115291 murat beyden ulaşabilirsiniz.
makinamız traktör destekli olup gerek tarlada gerekse belirlediğiniz yerde toplu olarak hizmet verebilmektedir.

Safranlı 14-09-2015 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banned77 (Mesaj 1407305)
Değerli ceviz üreticisi arkadaşlar
YALOVA bölgesinde yeni nesil ceviz kabuk soyma makinası imalatı yaparak kullanıma almış bulunmaktayım.
yeşil kabuk ayıklatmak için telefon numarası
05353115291 murat beyden ulaşabilirsiniz.
makinamız traktör destekli olup gerek tarlada gerekse belirlediğiniz yerde toplu olarak hizmet verebilmektedir.

hayırlı olsun tebrik ederiz

karaçepiş 16-09-2015 02:12

Sn banned77 hayırlı olsun yeni nesil derken neyi kastediyorsunuz özellikleri nelerdir motor kontrolü sürücüylemi yapıyorsunuz

tiryaki 17-09-2015 20:51

çam herekler bu sene çürüdü, yerine köşebent demir düşündüm ama çok pahalıya geliyor, 16lık demir kullansam 180 cm, 30 cm toprağa girecek şekilde nasıl olur?

karabuz 18-09-2015 03:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1410704)
çam herekler bu sene çürüdü, yerine köşebent demir düşündüm ama çok pahalıya geliyor, 16lık demir kullansam 180 cm, 30 cm toprağa girecek şekilde nasıl olur?

Demir herek zamanla küflenip toprağın kimyasini değiştirir, herek konusunda en dogru seçim Akasya ağacından hetekler, toprakta 25 yıl cürümeden sapasağlam durur. Denenmiştir kesinlikle öneririm

rlcalikoglu 18-09-2015 10:33

merhaba, 2014 aralık ayında diktiğim ceviz fidanlarıma hümik asit uygulamak istiyorum. bayram tatilimi bahçede geçireceğimden , bu mevsimde hümik asit uygulamasının bir sakıncası olur mu? birde sözgelimi 100 LT suya ne kadar hümik asit karıştırmak en iyi orandır? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

tiryaki 19-09-2015 10:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1410749)
Demir herek zamanla küflenip toprağın kimyasini değiştirir, herek konusunda en dogru seçim Akasya ağacından hetekler, toprakta 25 yıl cürümeden sapasağlam durur. Denenmiştir kesinlikle öneririm

nereden bulacağız?

ermana 19-09-2015 10:28

bambu herekler mevcut diğer seçenekelre göre fiyatıda bence uygun ve çok dayanıklı hemde sağlıklı.

Abies e.trojana 19-09-2015 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1410704)

Sn.Tiryaki kesinlikle Ak Meşe kullanın.Biraz da kalın çaplı özlü emvalden biçilirse torunlarınız bile çürütemez.Demirden de daha çok dayanacaktır.Ama kızıl meşeler ile ak meşeler karıştırılmamalı.Eğer kızıl meşe kullanırsanız 1 senede çürür. Meşe yi bulmasıda çok zor değil.

yigitd 20-09-2015 12:07

Yapraklarda kuruma.

5 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar,
2015 Yılı Mart Ayı'nda diktiğimiz açık köklü fernor fidanlarımız hemen hemen tümü tutmuştu ve gayet güzel yapraklandı. Bölgemiz erken donlara açık olduğu için 20 Ağustos tarihinde su vermeyi tamamen bıraktık. 110 ağacımızdan 35 tanesinin yaprakları tamamen veya kısmen kuruyarak döküldü , ancak sürgünler halâ yeşil. Sulamayı birden kestiğimizden olduğunu düşünüyorum.
1. Ağaçlarımız kurumuş anlamına mı geliyor?
2. Bugün su versek sağlıklı ağaçlarımızın sürgün gelişiminin devamına neden olup erken donlara maruz kalmasına sebep olur muyuz ? Hepsine mi su vermeliyiz, sadece susuzluk nedeniyle yapraklarını döktüğünü düşündüğümüz fidanlara mı vermeliyiz, yoksa bu saatten sonra su vermek faydasız mı olur ?
Teşekkürler.
Eklenti 578336

Eklenti 578337

Eklenti 578338

Eklenti 578339

Eklenti 578340

tiryaki 21-09-2015 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1410959)
bambu herekler mevcut diğer seçenekelre göre fiyatıda bence uygun ve çok dayanıklı hemde sağlıklı.

nereden temin edebilirim acaba?

ermana 22-09-2015 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1411251)
nereden temin edebilirim acaba?

"Bambu çubuk" diye google'a yazdığınızda pek çok seçenek karşınıza çıkacaktır.

tiryaki 22-09-2015 20:02

teşekkürler. Ben herek diye arattığım için bir sonuç alamıyordum. 180 cm olanlarından almayı düşünüyorum. Ne dersiniz? 210 olanlar daha pahalı

ermana 23-09-2015 10:08

en az 25 cm toprak altında kalacak 1.55 cm gibi birşey kalacak toprak yüzeyinde ki boyu değerlendirmenizi buna göre yapmalısınız. ben bambu almadım köydeki dişbudak filizleri ile sezonluk idare etmeye çalışıyorum. ancak alacak olsaydım kesinlikle bambu alırdım diye düşünüyorum, o yüzden bir düşünmenizde fayda olur diye tavsiyede bulundum. Bambu çubukların sağlıklı,fidana sürtünmeler den çok fazla zarar vermemesi,uzun ömürlü ve sağlam yapısından dolayı tercih nedeniniz olabilir. Çam **** diğer ağaç herekler ile karşılaştırılırsa bence çok daha uygun gözüküyorlar.

formullaone 23-09-2015 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1411511)
teşekkürler. Ben herek diye arattığım için bir sonuç alamıyordum. 180 cm olanlarından almayı düşünüyorum. Ne dersiniz? 210 olanlar daha pahalı

Sayın tiryaki, bambuyu toprağa saplamak mümkün olmuyormuş. Çekiç ile vuracak olursanız kırılıyormuş. Benim gördüğüm bahçelerde fidanın dibine önce 1 metre civarında kısa bir herek sağlam şekilde vuruluyor ve sonra bambu bu hereğe bağlanıp yukarıya doğru uzatılıyor. Fidan büyüdükçe bağlanarak 2. hatta 3. kat liderleri bile bağlanabiliyor. Bambuların boyu oldukça uzun oluyor. 3-3.5 metre gibi. Bu gördüğüm bahçeler sık dikim olduğu için modifiye lider şekli vermek adına bambu çubuğu kullanarak lideri her zaman dik tutmak ve kat oluşturmak çok önemliymiş. 180 cm ya da 210 cm ancak 1. kat için yeter. 2. ve 3. kat liderlerini bağlamaya yetmez. Rüzgarlı bölge ise liderler yamuk olur. Böylece liderlere bağlı olan yan dallar da yamulur. Kat sistemine gerek yok derseniz o zaman budamayla ağaçları yukarı doğru fazla uzatmadan ve hakim rüzgar yönüne göz bırakarak şekil vermeye çalışabilirsiniz.

ermana 25-09-2015 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1411584)
Sayın tiryaki, bambuyu toprağa saplamak mümkün olmuyormuş. Çekiç ile vuracak olursanız kırılıyormuş. Benim gördüğüm bahçelerde fidanın dibine önce 1 metre civarında kısa bir herek sağlam şekilde vuruluyor ve sonra bambu bu hereğe bağlanıp yukarıya doğru uzatılıyor. Fidan büyüdükçe bağlanarak 2. hatta 3. kat liderleri bile bağlanabiliyor. Bambuların boyu oldukça uzun oluyor. 3-3.5 metre gibi. Bu gördüğüm bahçeler sık dikim olduğu için modifiye lider şekli vermek adına bambu çubuğu kullanarak lideri her zaman dik tutmak ve kat oluşturmak çok önemliymiş. 180 cm ya da 210 cm ancak 1. kat için yeter. 2. ve 3. kat liderlerini bağlamaya yetmez. Rüzgarlı bölge ise liderler yamuk olur. Böylece liderlere bağlı olan yan dallar da yamulur. Kat sistemine gerek yok derseniz o zaman budamayla ağaçları yukarı doğru fazla uzatmadan ve hakim rüzgar yönüne göz bırakarak şekil vermeye çalışabilirsiniz.

Kışın yağmurlar ile yumuşayan toprağa sokulabilinir düşüncesindeyim. Ya da toprağa önce demir çubuklar ile yatak açılıp o şekilde de sokulabilinir. Ben dişbudakları da bu yöntem ile sokuyorum. Toprağa giren kısım çürüyen bir yapıda olduktan sonra üst kısmın pek önemi kalmıyor. Bambuda ki amaç toprağa giren kısmın çürümemesi.

formullaone 25-09-2015 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ermana (Mesaj 1411759)
Kışın yağmurlar ile yumuşayan toprağa sokulabilinir düşüncesindeyim. Ya da toprağa önce demir çubuklar ile yatak açılıp o şekilde de sokulabilinir. Ben dişbudakları da bu yöntem ile sokuyorum. Toprağa giren kısım çürüyen bir yapıda olduktan sonra üst kısmın pek önemi kalmıyor. Bambuda ki amaç toprağa giren kısmın çürümemesi.

Dediğiniz gibi çabuk çürümeyecekse daha mantıklı ve ucuz olur. Hereğe gerek kalmaz.

ermana 26-09-2015 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1411810)
Dediğiniz gibi çabuk çürümeyecekse daha mantıklı ve ucuz olur. Hereğe gerek kalmaz.

Bildiğim kadarı ile bambu çürüme yapmıyor. Ancak dediğim gibi bunlar tamamen mantığımdan ürettiklerim kullanmış değilim.

banned77 28-09-2015 21:00

teşekkürler

banned77 28-09-2015 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1410400)
Sn banned77 hayırlı olsun yeni nesil derken neyi kastediyorsunuz özellikleri nelerdir motor kontrolü sürücüylemi yapıyorsunuz

300-350 kg/30dk içerisinde ayıklamaktadır.
güç kaynağı traktör kuyruk mili olup hareketlidir.
ister tarlada ister evinizin önünde ayıklama yapmakta olup
kırık veya fire yoktur.(çürük ve bozuk cevizleri kırmaktadır.)
ürünün patenti alınmış olup en kısa zamanda resimleri ve tanıtımını yapacağım.

berk10 29-09-2015 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banned77 (Mesaj 1412208)
300-350 kg/30dk içerisinde ayıklamaktadır.
güç kaynağı traktör kuyruk mili olup hareketlidir.
ister tarlada ister evinizin önünde ayıklama yapmakta olup
kırık veya fire yoktur.(çürük ve bozuk cevizleri kırmaktadır.)
ürünün patenti alınmış olup en kısa zamanda resimleri ve tanıtımını yapacağım.

Traktör kuyruk miline uyarlanmış olan bu makina güç kaynağı çapa miline de uyarlana bilir mi? Ya da böyle bir makina var mı? Sizin bu makinenin fiyatı nedir?

tiryaki 29-09-2015 20:46

PTTde çalışmış bir abinin tavsiyesiyle mevcut çam direklerin toprağa girecek kısımını ziftleyip kurutup tekrar tesis etme kararı aldık.

agacarkadas 30-09-2015 07:47

[QUOTE=tiryaki;1412374]PTTde çalışmış bir abinin tavsiyesiyle mevcut çam direklerin toprağa girecek kısımını ziftleyip kurutup tekrar tesis etme kararı aldık.[/QUOTE

Sayın Tiryaki,
Direklerin toprağa girecek yerlerini ateşte dağlayarak da çürümesi engelleyebilirsiniz,

alperalper 30-09-2015 10:56

chandler ler oldu mu selelere doldu mu?

formullaone 30-09-2015 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperalper (Mesaj 1412422)
chandler ler oldu mu selelere doldu mu?

Oldu da sattık bile.

formullaone 30-09-2015 23:02

Arkadaşlar, bu yıl 4. yaşındaki 2000 ağaçtan 500 kg ürün topladım. Tozlayıcılarda ceviz yoktu, o yüzden hesaba katmadım.

berk10 30-09-2015 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1412532)
Oldu da sattık bile.

Sakıncası yoksa kac tl den verdiniz? Toptan veya parekende nasıl verıldi.ürünün kalitesi nasıldı.kurban bayramı öncesi pazardan yeni mahsul adapazarı bölgesi cevizi aldım.eve gelip kırdığımızda çoğu çürük ve içi siyah çıktı.sanırım iyi bakım yapılmamış.

alperalper 01-10-2015 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1412532)
Oldu da sattık bile.

maaşallah. allah bereket versin.

benimkiler henüz olmadı da :)

kaçtan sattınız? kabuk çatlamadan mı topladınız? 4 yaş ağaç başına 250 gr. ceviz az değil mi? (hani 5 yaşında 30 kilo vereceğidi :) ) kurutup mu sattınız yaş mı? bu ağırlık kuru ağırlığı mı yaş mı?

teşekkurler. tekrardan bereketini görün.

fındıkçı74 01-10-2015 10:11

2000 ağaçtan 500 kilo ceviz çok az ağaç başı 25 adet ceviz benim geçen yıl aşıladığım cevizlerde bile en az 30 adet ceviz vardı

berk10 01-10-2015 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperalper (Mesaj 1412562)
maaşallah. allah bereket versin.

benimkiler henüz olmadı da :)

kaçtan sattınız? kabuk çatlamadan mı topladınız? 4 yaş ağaç başına 250 gr. ceviz az değil mi? (hani 5 yaşında 30 kilo vereceğidi :) ) kurutup mu sattınız yaş mı? bu ağırlık kuru ağırlığı mı yaş mı?

teşekkurler. tekrardan bereketini görün.

sayın alperalper forumları okur ve cevizle ilgili programları izlerseniz hiçbir yerde 5.yılda 30kg.ceviz alırsınız denmedi.ceviz tam verimli yılına 7-8yaşında girdiği söylenmektedir.ayrıca bunlar sayın formoulluone nin sanırım moral meyveleri diye tabir edilenlerden.umarım seneye tozlayıcaların da daha çok devreye girmesiyle ürünü artacaktır.

formullaone 01-10-2015 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1412547)
Sakıncası yoksa kac tl den verdiniz? Toptan veya parekende nasıl verıldi.ürünün kalitesi nasıldı.kurban bayramı öncesi pazardan yeni mahsul adapazarı bölgesi cevizi aldım.eve gelip kırdığımızda çoğu çürük ve içi siyah çıktı.sanırım iyi bakım yapılmamış.

Sayın berk10, ben köyde eşe dosta kuru kabuklu olarak chandler ve fernoru 20 liradan verdim. Verdim derken şu an cevizler kuruyor ama 1 ay önceden isteyenler ayırttı cevizini. Liste yaptım, kuruyunca alacaklar. Toptan veren henüz yok , çünkü toptan vermeye gerek kalmıyor. Zaten gelip ayağından alıyor duyanlar. Toptan da isteyen çok ama 15-17 tl arası veriyorlar chandler ve fernora.

Aldıgınız cevizler güneş yanıgı ya da iç kurdu olmuştur. Bakımsızdır. O yüzden siyah olur içleri.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025