agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

formullaone 01-10-2015 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperalper (Mesaj 1412562)
maaşallah. allah bereket versin.

benimkiler henüz olmadı da :)

kaçtan sattınız? kabuk çatlamadan mı topladınız? 4 yaş ağaç başına 250 gr. ceviz az değil mi? (hani 5 yaşında 30 kilo vereceğidi :) ) kurutup mu sattınız yaş mı? bu ağırlık kuru ağırlığı mı yaş mı?

teşekkurler. tekrardan bereketini görün.

Kuru kabuklu olarak 2O liradan sattım. Aslında 550 kg ama kuruduğunda 500 kg kalır diye düşünüyorum. Cevizler çatlamaya başlamıştı ki ben de toplamaya başladım. Sonra 2 gün yağışlı geçince beklemek zorunda kaldık. 4 yaşında hiç ceviz vermese daha iyi olurdu. Sürgün gelişimini kısıtlıyor erken meyve almak. 5 yaşında 30 kg gibi söylemler tamamen uydurmacadır. 30 Kg lara 8. yaşlarda ulaşılabilir.

formullaone 01-10-2015 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1412584)
sayın alperalper forumları okur ve cevizle ilgili programları izlerseniz hiçbir yerde 5.yılda 30kg.ceviz alırsınız denmedi.ceviz tam verimli yılına 7-8yaşında girdiği söylenmektedir.ayrıca bunlar sayın formoulluone nin sanırım moral meyveleri diye tabir edilenlerden.umarım seneye tozlayıcaların da daha çok devreye girmesiyle ürünü artacaktır.

Evet henüz tozlayıcılarda erkek çiçek yok ve ağaçların sert kesimi yapılarak şekil budaması devam ediyor. Sürgünlerin uzaması benim için daha önemli. İlerleyen yıllarda küçük kalmış ağaçlarım olmasını istemem. Önce ağaçları büyütmek gerek. Meyve için acele edenin bozai cevizi olur :)

formullaone 01-10-2015 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 (Mesaj 1412574)
2000 ağaçtan 500 kilo ceviz çok az ağaç başı 25 adet ceviz benim geçen yıl aşıladığım cevizlerde bile en az 30 adet ceviz vardı

Sayın fındıkçı, aşılanan ağaçlar fidanlara göre daha erken meyveye yatar ve daha çok meyve verir. Fidan olarak dikilip 4 yaşına gelmiş bir ağacın gelişimi ve verimi , güçlü bir gövdeye aşılanmış 4 yaşında bir çeşite göre çok düşük olur.

formullaone 01-10-2015 13:07

Arkadaşlar benim ağaçlarım genel olarak oldukça sağlıklı ve yaşına göre güzel gelişmiş durumdalar. Belki de bu güçlü gelişimden dolayı verime daha geç yatacaklardır, ancak ben her gün bahçemde olan bir üretici olarak 4-5 yaşlarında ağaçlarınızı meyveye yatırmamanızı tavsiye ederim. Böylece ağpaçlarınız daha güçlü gelişir ve 6. yaştan itibaren bol miktarda ürün almaya başlayabilirsiniz.

alperalper 01-10-2015 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1412603)
Kuru kabuklu olarak 2O liradan sattım. Aslında 550 kg ama kuruduğunda 500 kg kalır diye düşünüyorum. Cevizler çatlamaya başlamıştı ki ben de toplamaya başladım. Sonra 2 gün yağışlı geçince beklemek zorunda kaldık. 4 yaşında hiç ceviz vermese daha iyi olurdu. Sürgün gelişimini kısıtlıyor erken meyve almak. 5 yaşında 30 kg gibi söylemler tamamen uydurmacadır. 30 Kg lara 8. yaşlarda ulaşılabilir.

ben de 5 yaşında 30 kilo derken ironi yapmıştım ama anlaşılmamış sanırım. düzeltir. ironiden anlamayan arkadaşlardan özür dilerim.

berk10 01-10-2015 14:11

Sayın formulloune
Sakıncası yoksa cevizleri nasıl topladınız ve kabuklarını nasıl soydunuz nasıl araç alet kullanıyorsunuz
acıklar mısınız

formullaone 01-10-2015 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1412620)
Sayın formulloune
Sakıncası yoksa cevizleri nasıl topladınız ve kabuklarını nasıl soydunuz nasıl araç alet kullanıyorsunuz
acıklar mısınız

Sayın berk10, cevizleri elle tek tek kopartarak topladık. Boyumuzun ermediği yerlerde traktör römorkunun üzerinden uzanarak topladık. Biraz zor oldu ama bu yıl ürün az olduğu için bu şekilde çözüm bulduk. Seneye de, 5. yaşında yine el ile toplamaya çalışacağız ama sonraki yıllarda ağacı titreten makinelerle hasat yapmaya devam ederiz gibi görünüyor. Bu yıl bizim bölgede bu makinelerden bir tanesi çalıştı. Kadıoğlu firmasının spedo isimli makinesi geldi Bursa'dan. Ağaç başı 7 tl silkeleme ücreti alıyorlar.

Kabuklarını bir akrabamın yeşil kabuk soyma makinesinde soydum. Rica ettim kendisi de kırmadı. Ancak seneye soyma makinesi alırım büyük ihtimalle.

formullaone 01-10-2015 20:05

Konu açılmışken bir de küçük bir hesap bilgisi vermek istiyorum. Bu yıl ( 4. yılında ) cevizlerin bakım masrafı her şey dahil yaklaşık olarak 20 bin lira oldu. Sezon başında ve yaz boyunca aşı kalemlerini değerlendirerek 8 bin, ürün geliri olarak da 10 bin civarında gelir elde ettim. Toplam 18 bin ile yıllık masrafı çıkarmaya yaklaşmış oluyorum. Tabi ki, bahçe kurulum ve 3 yıllık giderler hariç. Onları çıkarmak için daha çok ceviz toplamam lazım. Yatırım bedeli için 10 ton yeter :cool::D

berk10 01-10-2015 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1412658)
Konu açılmışken bir de küçük bir hesap bilgisi vermek istiyorum. Bu yıl ( 4. yılında ) cevizlerin bakım masrafı her şey dahil yaklaşık olarak 20 bin lira oldu. Sezon başında ve yaz boyunca aşı kalemlerini değerlendirerek 8 bin, ürün geliri olarak da 10 bin civarında gelir elde ettim. Toplam 18 bin ile yıllık masrafı çıkarmaya yaklaşmış oluyorum. Tabi ki, bahçe kurulum ve 3 yıllık giderler hariç. Onları çıkarmak için daha çok ceviz toplamam lazım. Yatırım bedeli için 10 ton yeter :cool::D

Konuyu siz açmışken aşı kalemlerinin fiyatı kaçtan gidiyor(boyu kaç cm.)

formullaone 01-10-2015 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berk10 (Mesaj 1412668)
Konuyu siz açmışken aşı kalemlerinin fiyatı kaçtan gidiyor(boyu kaç cm.)

Ben toplu olarak verdiğim için piyasa fiyatını tam bilmiyorum ama 3 gözlü kalemi 50 kuruşa veren de var 1 tl ye veren de. Değişiyor fiyatlar.

kararsız 08-10-2015 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NİHATS (Mesaj 1398088)
Arkadaşlar Selam.

1570 rakımlı kızılcahamdaki yaylaya Nisan 2014 te 8 adet chandler 2 adet fernor ceviz fidanı diktim. 15 haziran 2015 te uyandılar. Fakat 3 tane ceviz fidanının aşılı sürgünleri kurumuş ve kökten sürgün verdiler. Fotoğraflarıda ekte olan bu kökten gelen sürgünlerle ilgili ne yapacağım konusunda bilgisi olan varmı?

Eklenti 568108

Eklenti 568109

chandler cevizi o rakımda soğuktan etkilenir donar ve kurur. bildiğim kadarıyla chandler çeşidi ceviz 800 rakımdan yukarı olan arazilere dikilmemeli, dikilecek olursa hava iyi analiz edilmeli mikro kilima ise dikilmeli

ademileri 11-10-2015 16:03

tebrikler

alperalper 12-10-2015 13:50

1 Eklenti(ler)
bu cevizin derdi nedir acaba?

odunsu çok kabuk yumuşak kalmış.

nacidulus. 20-10-2015 16:24

fernor cevizleri kilosunu ne kadardan sattınız..

BURGAZ73 28-10-2015 18:30

bandırmada ismıne dogru guvenılır ronde ve fernette bulacagım fıdancı varmıdır. ismini ve telefonunu rıca edecegım

İsmail Kuzucu 28-10-2015 18:38

Varlık fidancılığı araştırabilirsiniz. İletişim -- VARLIK FİDANCILIK www.varlikfidancilik.com

Çiftçi Tv'de çalışan Sinan Kara (ziraat mühendisi ve program yapımcısı) bu firma ileçalışıyor sanırım. Bizim burada 100 dönümlük bahçe yaptılar.

BURGAZ73 31-10-2015 21:45

Tesekkurler ismail kuzucu. Varlık fıdan nurı beyden 2 adet ronde ve 2 adet fernette tuplu fıdan aldım. ınsallah ismıne dogru cıkarlar.İ

kırkdilim 02-11-2015 07:24

3 Eklenti(ler)
31 Ekim'i 1 Kasım'a bağlayan gece don oldu.Yapraklar yine sararamadan kavruldu.

nacidulus. 02-11-2015 09:00

kırkdilim,
cinsi nedir

kırkdilim 02-11-2015 16:04

Fotoğraftakiler 2010 dikimli chandler. Sürgünleri iyi kötü pişkinleşmişti. Benim korkum bu sezon diktiğim fernor fidanlarının zarar görmesi.

Gördüğünüz gibi yel değirmenlerine karşı savaşıp duruyoruz.Toprağın yapısı iyi değil,iklim malum.Ama diktik bir kere.Sevgimizle nereye kadar giderse oraya kadar.

alperalper 03-11-2015 07:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kırkdilim (Mesaj 1417697)
Fotoğraftakiler 2010 dikimli chandler. Sürgünleri iyi kötü pişkinleşmişti. Benim korkum bu sezon diktiğim fernor fidanlarının zarar görmesi.

Gördüğünüz gibi yel değirmenlerine karşı savaşıp duruyoruz.Toprağın yapısı iyi değil,iklim malum.Ama diktik bir kere.Sevgimizle nereye kadar giderse oraya kadar.

sn. kırkdilim pişkinleşmemiş sürgünlere ne gibi etkisi oluyor. yani sürgünün tamamı mı zarar görüyor yoksa belirli bir kısmı mı? zarar gören kısmın akıbeti ne oluyor?

kırkdilim 03-11-2015 19:52

Yapraklar kavruldu ama sürgünlerin yeterince pişkinleştiğini düşünüyorum.Kışı zarar görmeden atlatacaklardır.

Benim esas korkum ilkbahar donları.Geçtiğimiz Nisan'ın sonlarına doğru don olmuş,ağaçlarım anca Mayıs'ın ortalarında uyanabilmişlerdi.

seayden 04-11-2015 10:14

Ceviz Don Riski

Aynı sorunun bir benzerini bu yıl da ben yaşadım,
Chandler, Kaman-1, Maraş 18 ve Fernette aşılı ceviz bahçem var.
Aşılar üç yaşında.
Chandlerdan ürün aldım ancak Ekim ayı 14'ünde bile yeşil kabuklar ayrılmamıştı. Kasım'ın ikinci haftası da bölgemizde donlar başlayacak.
Bu ağaç nasıl yaprak döküp kışa hazırlanacak bilmiyorum.
Kaman-1 Eylül ayı sonunda olgunlaştı ancak 2014 yılı 31 Marttaki don felaketinde zarar görmüştü.
Yerlilerde ise kaman-1 de bir kaç meyva vardı üzerinde. Maraş 18 ve fernette de hiç meyve yoktu.
Chandler geç çiçek açıyor erken ürün veriyor ancak meyve olgunlaşması da buna göre geç. Sanırım Akdeniz iklimine uygun bir tür, iç ve doğu anadolu bölgesinde sonbahar donlarına yakalanma riski var.
Bazı uzmanlar tarafından önerilen Fernor ve Fernette de geç hasat oluyor.

Tür, Vejatasyon Süresi, Hasat Tarihi
Chandler, 166 Gün, 10 Ekim
Fernor, 157 Gün, 13 Ekim
Fernette, 154 Gün, 12 Ekim
* Veriler Kaliforniya üniversitesi 2012 Walnut Breeding programından alınmıştır.

Yerli türler için bu bilgiyi bulamadım.

İç Anadolu ve Doğu Anadolu için geç çiçek açan ve vejatasyon süresi 150 gün ve altı olan bir tür daha uygun olacak gibi.
Aslında bu özelliklere uygun türler geliştiriliyor ancak, yaklaşık 10-15 yıl denenmeden satışa sunulamıyor.

Cakilli-76 05-11-2015 18:11

Ceviz boyanirmi

*** arkadadlar benim bir sorum olacak yardimci olursaniz senirim.1yasinda fernor fidanlarim var bizim buralar kislar sert geciyor.nevsehir.acaba fidanlar beyaz biya ile boyasam vi zarari olur mu.faydasi varmidir.boyayan arkadslar bizarar gordumu acaba tskler.

ibas06 06-11-2015 06:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cakilli-76 (Mesaj 1418432)
*** arkadadlar benim bir sorum olacak yardimci olursaniz senirim.1yasinda fernor fidanlarim var bizim buralar kislar sert geciyor.nevsehir.acaba fidanlar beyaz biya ile boyasam vi zarari olur mu.faydasi varmidir.boyayan arkadslar bizarar gordumu acaba tskler.

Yok Kardeş herhangi bir zararı yok faydası var ben ilk yıl boyadım sıkıntı yaratmadı yalnız ikinci yıl boyamadım agaçlarım dondu kısmende olsa boya koruyor
selamlar

gladioman 08-11-2015 12:33

Degerli üyeler bende şebin cevizi dikmeyi düşünüyorum.

İsmail Kuzucu 08-11-2015 15:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cakilli-76 (Mesaj 1418432)

Aşağıdaki ürünler ülkemizde de üretilmeye başlanmış. Boyadan daha iyi olur gibime geliyor. (Fotoğraf alıntıdır.)

Eklenti 584411

deli_dervish 09-11-2015 19:20

nedir tam olarak bu ürün nereden temin edebiliriz

bülent özler 10-11-2015 09:44

Fidan Koruyucu Çim Koruyucu Geosentetikler Lokasyon Tabanlı Meteoroloji Ticari Trüf Mantarı Üretimi

kocasedir 12-11-2015 10:26

ph ve kireç düzenleyici

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 (Mesaj 1204033)
Değerli ceviz dostları
Bulunmuş olduğum konum nedeniyle yapmış olduğum çalışmalarla ilgili son yıllarda uygulanmaya başlayan tarım tekniğinin geliştirdiği birtakım fidan dikim ve toprak ıslah metodundan bahsetmek istiyorum.
Çıplak kök fidanlarınızı diker iken mutlaka fidancınıza nogal uygulamasının yapılıp yapılmadığını sorunuz eğer yapılmadıysa kök kanserine karşı bu uygulamayı siz yapınız(bu konu önceden beri bilinir ama nedense ihmal ederiz).Diğer bir konu mikoriza(faydalı mantar)batılı ülkelerde oldukça kullanımı çok yapılan fakat ülkemizde daha yeni başlayan aşırı bir kök gelişmesine neden olarak bitkiyi hızlı geliştiren bir uygulama şekli.
Bir başka gelişme ise ülkemiz topraklarının büyük bir kısmı kireçli ve ph yüksektir(alkalik),bunun sonucu ise bu yüksekliğe bağlı olarak yaşanan verim düşüklüğü ve kurumalardır.Bu yüksekliği nötr seviyesine çekmek için önceleri toz kükürt kullanılırdı,toz kükürtün parçalanarak bitkinin alabileceği forma ulaşması için 3-4 yıl gibi bir zaman geçtiğinden sulu kükürt uygulamasına geçildi,Bu uygulamada süre 2 ile 4 hafta gibi kısa bir süredir. Yalnız bu yapılan uygulamalarda kükürtün kireç üzerindeki etkisi belirli bir süre ile sınırlıdır ve tekrar edilerek devam etmesi gerekmekteydi.Kireçin buradaki rolü bitki besin elementlerini depolayarak kökün alımına izin vermemesi, kükürtün ise toprak sıcaklığının +10 dereceyi geçtikten sonra kirece müdahale ederek bitki besin elementlerinin serbest bırakılmasını sağlayarak kök tarafından alımını kolaylaştırmasıdır.Şu anda yeni diyebileceğimiz bir uygulamadan bahsediliyor,firma yetkilisiyle yapmış olduğum görüşmede booltex denen bu bileşimin 1 veya 2 uygulamayla kireci yok ederek kalsiyuma çevirip bitkinin ihtiyacı olan duruma getirmesidir.Bunun sonucuda istenilen oranda kalıcı bir düşüş sağlanmaktadır,bu uygulamanın geçerliliğini öğrenmek için kendim deneyini yapıp sizlere tarafımdan duyurulacaktır. Saygılarımla.

Sayın Orkide01 2 yıl önceki Booltex adlı ph ve kireç düzenleyici ürün hakkındaki mesajınızı okumuştum.Ürünü kullanarak deneyimlerinizi paylaşacağınızı söylemiştiniz. Olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi öğrenebilirsek benzer problemi olan arkadaşlar için yararlı olacaktır. Saygılar.

acemiciftci 12-11-2015 19:06

Herkese selamlar, başka bir konuda sorduğum soruya somut cevaplar alamadım malesef birde bu konu altında sorayım;

Bende çoğunuz gibi önce siteyi şöyle detaylıca gezdikten sonra üye oldum ve aranıza katıldım. Geçen hafta Kırklareli'nden 13 dönüm bir yer aldım ve son karar olarak tohumdan ekerek bir bahçe yapmayı kafaya koydum. Bu hafta kısmet olursa tahlil ve profil açarak son duruma bakıp bismillah demeyi planlıyorum. Biri kış deresi (700mt önüne sulama göleti yaptıkları için) diğeri çok debili olmamakla beraber faal olan iki dereye sınır, Dereler bahçeye sıfır olmalarına rağmen kot ları 4-5 mt aşağıda ve 2 iki adet sanırım 15-20 yasında iyi gelişmiş aşısız ceviz ağacı var. bu derelerin aşağı kotları doğal drenaj yapıyor diye düşünüyorum(inşallah).
Tohumdan ekmek istememin nedeni bitmek bilmeyen tartışmalardan tohumdan yetişen ağacın daha kuvvetli ve sağlıklı olacağına inanan tarafa daha yakın olmam ve acelem yok.
Şimdi sizlere sormak istediğim şeyler şöyle;

1- Kasım ayı içinde 1 mt den patlatıp tam alan gübreleyip pullukla toprak altına almak ve 7x5 (yeni karar )dikmeyi planladığım sıra boyunca aralardaki yüzey toprağını sıyırıp sırt oluşturmak ve tohumları ekmek. Tohumları ekerken yanmış gübre ile beraber tatbik etmemi önerebileceğiniz gübreler ve uygulamalar hakkında fikir verirseniz sevinirim. Tohumları ekmek için geç kalmış olurmuyum(Kasım sonu Aralık başı)? Olursam tohumları buzdolabında saklayıp subat gibi ekmem uygunmu?

2- Çeşitli yerlerde tohumları fare, köstebek vb. hayvanların yememesi için mazota batırılmaları gerektiğini okudum. Bu yöntem uygunmudur ? Yeterlimi dir ? Başka önerileriniz var mı?

3- Özellikle bu konu benim için açıklanmaya muhtaç. Tohumları ektik ve kısmetse mayıs gibi filizlendi. Şimdi bunları hemen Ağustos'ta aşılamalımıyız? Bir iki sene fidanın gelişmesi ve köklerinin gelişmesi için bekleyip öyle aşılamak istiyorum sizce bu düşüncemde haklımıyım ?

4- Tohumdan ceviz fidanı yetiştirirken yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı 2-3 sene aşı için beklerken kök gelişimini maximize etmek için aşısız fidan budanmalımı? budanmalı ise bu tür bir amaç için ne tür bir budama yapmak gerekir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Lilium 13-11-2015 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemiciftci (Mesaj 1420024)

1- Kasım ayı içinde 1 mt den patlatıp tam alan gübreleyip pullukla toprak altına almak ve 7x5 (yeni karar )dikmeyi planladığım sıra boyunca aralardaki yüzey toprağını sıyırıp sırt oluşturmak ve tohumları ekmek. Tohumları ekerken yanmış gübre ile beraber tatbik etmemi önerebileceğiniz gübreler ve uygulamalar hakkında fikir verirseniz sevinirim. Tohumları ekmek için geç kalmış olurmuyum(Kasım sonu Aralık başı)? Olursam tohumları buzdolabında saklayıp subat gibi ekmem uygunmu?

7X5 değilde 8x6 öneririm, Patlatmayı tabi ki, öneririm fakat 1 metre 2 metre toprağın altında sorun yoksa patlatma yapıp sırt oluşturabilirsiniz, ve bu sırtları daha erken bir dönemde yapmalıydınız şu an yapıp ekerseniz toprak oturuşmasından fidan kurumaları görebilirsiniz, Toprağın 2 metre altını görmenizi öneririm. (bunu bir profil açarak görebilirsiniz.)

Hayvan gübresini öneririm fakat malçlanmış yabani tohumlardan arınmış haşerelerden arınmış gübre olursa olur, aksi durumda malçlanmamış gübrelerde bilhassa cevizde müthiş bir ceviz gövde kurdu oluşturuyor ki, yarardan çok zarardır.
Tohum ekme ayı kasım ayıdır.

2- Çeşitli yerlerde tohumları fare, köstebek vb. hayvanların yememesi için mazota batırılmaları gerektiğini okudum. Bu yöntem uygunmudur ? Yeterlimi dir ? Başka önerileriniz var mı?

Mazota batırma olayı olabilir fakat içine girerse risktir.

3- Özellikle bu konu benim için açıklanmaya muhtaç. Tohumları ektik ve kısmetse mayıs gibi filizlendi. Şimdi bunları hemen Ağustos'ta aşılamalımıyız? Bir iki sene fidanın gelişmesi ve köklerinin gelişmesi için bekleyip öyle aşılamak istiyorum sizce bu düşüncemde haklımıyım ?

Ağustosta aşılamanızı öneririm size yıl kazandırır.

4- Tohumdan ceviz fidanı yetiştirirken yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı 2-3 sene aşı için beklerken kök gelişimini maximize etmek için aşısız fidan budanmalımı? budanmalı ise bu tür bir amaç için ne tür bir budama yapmak gerekir?

Budamanıza gerek yok aşı için 20 -30 cm lik bir gövde oluşması yeterlidir.

...

acemiciftci 13-11-2015 12:31

Sn Lilium cevaplarınız için teşekkürler. Özellikle sırt oluşturulması konusundaki toprak oturumu hiç aklıma gelmeyen bir konuydu. Bütün toprak hazırlıkları bu aylarda yapılıp tohumlar şubat gibi ekilemez mi?

Lilium 13-11-2015 22:29

Toprak oturuşması için 3-4 ay yeterli gelmeyebilir gelebilir de bu sizin toprak yapınızla ve sizin toprağı nasıl ne tavda işlediğinizle ilgilidir, toprak iyi tavda sürüm yaptıysanız toprağınız zaten bulgur gibi olur, bu tavdayken birazda sıkıştırırsanız fazla bir çökme yapmaz.

Ekimi şubatta da yapabilirsiniz fakat cevizleri şimdiden (Kasım gibi) kum yastıklara koyum cimlendirirseniz şubattada uygun hava bulursanız ekersiniz.

deli_dervish 14-11-2015 18:48

2 Eklenti(ler)
arkadaslar ekteki resimlerdeki dişi cicekler döllenmiş mi oluyor yoksa daha döllenmemiş mi oluyor? Döllenmiş ise bunu nereden anlıyoruz? ilk Resim 1 yaşındaki fernora ait tarih 31 Mayıs. ikinci resim aynı bahçedeki 2 yaşında fernora ait tarih 18 haziran. Teşekkürler.

Eklenti 585446

Eklenti 585447

acemiciftci 19-11-2015 22:20

Hayvan gübresini öneririm fakat malçlanmış yabani tohumlardan arınmış haşerelerden arınmış gübre olursa olur, aksi durumda malçlanmamış gübrelerde bilhassa cevizde müthiş bir ceviz gövde kurdu oluşturuyor ki, yarardan çok zarardır.

Bu tavsiyenizi bu gün tecrübe etme fırsatı buldum ve iyi yanmış ahır gübresini ve gerekli koşullarda hazırlanmışını bulmanın neredeyse imkansız olduğunu gördüm ( arazimin 50 mt yakınında bir gübreci ve etrafında sayısız büyük ve küçük baş hayvan çiftliği olmasına ramen.) peki bunun yerine ne önerirsiniz?

Lilium 19-11-2015 22:37

Leonardit uygulayabilirsiniz.

keskin58 27-11-2015 13:47

Merhaba arkadaslar watsap grubu kurmus bulunmaktayiz. Foruma ek olarak anlik bilgi paylasimi ve yardimlasma icin faydali olacagini dusunduk isim ve telefon, ozelden gonderirseniz eklerim saygilar

kenanmavi 29-11-2015 18:54

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak eger cevaplarsaniz sevinirim . bu gune kadar en yuksek rakimda chandler ceviz bahcesi nerde gördünüz? Eğer görduyseniz verimi nasildi? Saygilarimla

hdoğan 29-11-2015 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kenanmavi (Mesaj 1423290)
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak eger cevaplarsaniz sevinirim . bu gune kadar en yuksek rakimda chandler ceviz bahcesi nerde gördünüz? Eğer görduyseniz verimi nasildi? Saygilarimla

Sayin kenanmavi, benim bahçem 1050 rakımda, bu sene ilk ornek meyvelerini aldım. Chandleri diktiğimden beri (4yildir) hiç sonbahar donlarindan etkilenmedi. Rakımla beraber bagçenin bulundugu konumda belirleyici olabiliyor. Baçemin fotograflari http://www.agaclar.net/forum/ceviz/32075-10.htm
Sayfamda mevcut.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025