![]() |
Alıntı:
Sulama sahasında köylü suyu kullanmak istemiyor birkaç bahçe hariç hala kuru mahsül ekiyorlar. Biz de olmasak kooperatif tedaşa olan trafo kayıp bedelini ödeyemeyecek neredeyse. Suyun yetmeme gibi bir durumu da yok benim su aldığım pompadan 15 günde sadece 4 saat sulama yapılıyor. Ancak tüm bunlara rağmen hala şikayet var. Ben fidanları diktiğim köyden değilim biraz da ondan oluyor sanırım. Durum böyle işte Sn. Lilium. |
Alıntı:
valla bir an evvel köyde sözü geçen kişilerle iyi ilişkiler kurmanın yolunu bulun |
bende sulama için haftada 1 gün tarlaya gittim.o köy *** babamın köyü değildi ve hep bir dedikodu sormayın...her kez jandarma olmuş elen geçen imalı imalı sorular sorup durdu .ama suan gıkları çıkamıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Bu hafta cevizlerin fotolarını çektim , sulamayı ne zaman kesmem gerektiği hakkında bir fikir verebilirmi sizce ? :) ...
|
Sulamadan sonra çapa yapmamışsınız ki, tekrar sulamayı mı düşünüyorsunuz?
Çapasını yapınız, Bundan sonra yağışlar başlar sulamanıza gerek yoktur. |
sayın lilium
son mesajınızını attığınız saate dikkat ettim 3:25
anlaşılan sizin hayatınızda 24 saat ceviz aşkı var. aşkın mesaisi olmaz 24 saat te yetmez ....gibi geliyor |
4 yaşındaki şebin cevizinden 450 adet yeşil kabuklu meyve toplanmıştır. Sizce nasıl acaba?
|
yaklaşık 5,5 kilo kabuklu ceviz yapıyor. maşallah maşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn.Helot bu 4 yaşın da olan şebin cevizinin tam olarak dikim tarihini yazarmısın?
|
Alıntı:
4 yaşında olduğuna emin misiniz? Burada üreticiler,bahçeleri bakımlı olduğu halde, 7 yaşındaki şebin ağaçlarından sizinki kadar toplayamadılar. |
1 Eklenti(ler)
Bu tabloda verilen yerli ırklar arasında en verimli olarak Sütyemez 1 gösteriliyor.
Acaba konu hakkında bilgisi olan var mı? Kaynak:Samsun Valiliği İl Tarım Müdürlüğü Ceviz Yetiştiriciliği broşürü |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sn. ceviz dostları , cevizlerimdeki kurumaların sebebini ,daha da önemlisi çaresini yazarsanız sevinirim.
|
resimler ne zaman çekildi? Sonbahar olabilir mi? :)
|
resimleri bu gün çektim.
|
Alıntı:
|
4 yaşındaki Bilecik cevizinden 150 adet toplanmıştır.Sizce nasıl?
|
Sn Çetiner samsuntarim.gov tr adresinde ceviz hastalıkları ile konuyu bir araştır.Ben şimdi baktım magnezyum nıksanlığına benziyor.Birde sn Çamtepe arkadaş bu konularda iyi irtibat kurmaya çalış o araştırır cevaplar.
|
Sn. Çamtepe , Sn. Lilium değerli yorumlarınızı bekliyorum.
|
Sayın çetiner,çok sıcak rüzgarlar estiyse,kurutmuş olabilir.
Bizim de yaprakları kuruyanlar oldu ama sadece alttan bir kaç yaprak sapıyla birlikte kurudu. Bir de su şokundan dolayı aniden ve tamamen kuruyanlar oldu. Ancak,bu şekilde kuruyan hiç olmadı. |
Daha dün su verdim ,sulamayı henüz kesmedim. Geçen haftalar da aşırı sıcaklar oldu, sebebi bu mudur bilmiyorum.
|
Alıntı:
Dün verdiğin su zararı değil bu, daha önce sıcaklarda verdiğin bol su zararı, fidanları antraknoza kaptırmışsın, üstelik tekrar sulaman üstüne ilaç olmuş diyeceğim, ilk zararda fidanlar yapraklarını dökseler de kendilerini kurtarabilirlerdi, ikinci bir suyun zararını kestiremiyorum umarım kendilerini kurtarırlar, toprağı çapalayıp havalandırman yararına olur. |
sayın çetiner toprak analizinizde çinko ve potasyum değerleri nasıl? eksikse potasyumlu ve çinkolu gübreleme yaptınızmı ?
yaprak kenarlarında kurumalarla birlikte resimde çok net olmasada yaprak ayalarında sararmalarda var yanılıyormuyum? birde enson ilaçlamayı ne zaman yaptınız ne ilacı kullandınız ?? |
Cevizler'de kurt
Selam arkadaslar. Bahcemizde 1 adet ceviz agaci var ve her sene bir miktar ceviz topluyoruz cok sukur ama maalesef topladigimiz cevizlerin yarisi kurtlu cikiyor. Bunu nasil onleyebiliriz? Onerilerinizi bekliyorum. koksalan75@hotmail adresinede mail atabilirsiniz **** 0-312-3560083 nolu telefondan Muharrem Koksalan'a ulasabilirsiniz. Cok tesekkurler
|
bildiğim en iyi iç kurdu ilacı calipso.bu ilaç aynı zamanda dip kurdunuda yok ediyor.ilk ilaçlamayı iç kurdu için cevizler fındık iriliğine ulştığında dip kurdu için mayıs 15 de ikinci ilaçlamayı yaprak dökümünden önce yapmak gerekir.ancak bu ilacı kullandıktan sonra bahçeye en az 1 hafta canlı girmemesi gerekir.ayrıca 21 gün bahçeden meyve ve sebze yememek gerekir.
|
Hastalık ve zararlılarla ilgili soru-cevapları Ceviz Hastalıkları başlığında toplayabilir miyiz?
http://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634.htm |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benim ağaçlarda durum buydu tepede 5 cm kadar yeri sonradan sürgün yapan yer orda sorun yok.verdiğim gübrede ağaç başına yarım kahve fincanı kadar.
Eklenti 440181 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025