![]() |
randop marka kullan ama dıkkat et yaprağa sakın deymesin
|
|
|
|
|
Yüklediğiniz resimler çok büyük :) bakmaya çalışırken yoruldum :)
Bahçenize tekrar özen göstermeye başlamanız ve sulama kararı alıp uygulamanız gerçekten iyi olmuş. Bahçenize ilk baktığımda,içindeki ot yoğunluğu dikkatimi çekti.Bu otlar cevizlerinizin gübresine,suyuna ortak olur ki zaten bunu biliyorsunuzdur. Diğer dikkatimi çeken durum da,ağaçlarınızın çift gövdeli ya da 3 gövdeli oluşu.Gerçi,bunu düzeltmek artık çok zor gibi görünüyor. İlk göze çarpan eksiklikler bunlardı,beni yanlış anlamayın lütfen,sadece fikrimi söyledim. İyi çalışmalar. |
Arkadaşlar bugün bahçede gezinirken bir pedro cinsi cevizimizde bunu gördük. Sanırım erkek çiçek. Sizlerle paylaşmak istedim.
http://k1308.hizliresim.com/1d/g/rgzsx.jpg |
Alıntı:
Bu iki ve üç dallı ağaçlarımız yerli çeşitlerdi. Biz bunların bütün dallarına aşı yaptık. Hepsi de tutunca inanın kesmeye kıyamıyoruz. Defalarca testereyle yanlarına gittik. Şunu söylemek istiyorum: Ne ellerim testereyi tuttu, ne kollarım çalıştı. Bizde bu şekilde bıraktık. İlerde ne olur bilemem. Gelelim ot meselesine sonbaharı dört gözle bekliyoruz. Bahçemizi kaz ayağıyla tekrar işleyerek otlardan kurtulmayı düşünüyoruz. Bu sene baharın otları kurutmak için zirai mücadele yapmayı düşündük. Ama gerçekleştiremedik. Şimdi makinayla otları biçerek şimdilik idare ediyoruz. Saygılarımla Aksoy17 |
Sayın Aksoy 17 cevizlerinizi pedro ve chandlere aşıladığınızı söylediniz. Ne kadar zaman oldu aşılanalı acaba? Pedro ve chandler bol verim yapıyor olmalı tahminimce.
|
Sn.aksoy17, resimlerinizi küçültüp tekrar yükleyebilir misiniz çok zor açılıyor sayfalar...
|
Sayın Helot Kardeşim,
Aşı yapmaya başlayalı 3 yıl oldu. Bu fotoğraftakiler ilk yılın aşıları. Bu yıl bile yaptığımız aşılar var. Önümüzdeki yıl tutmayan 15 ağacımız var onları yapacağız. Çok olmasa da epey meyve görünüyor. Yalnız Çetnır ve Pedro larımız meyvelerini yapraklarıyla saklıyor. İnşallah net rakamı hasatta bildiririm. Sayın Ladikli Kardeşim, Hemen isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca şimdi bahçeden geliyoruz. Çok ilginç bir detay yakaladık. Onu da sizlerle paylaşıyorum. Saygılarımla Aksoy17 http://o1308.hizliresim.com/1d/g/rgzn2.jpg 2. Resim Yeni Frangoet aşımız, tozlayıcı olarak düşündüğümüz ceviz. http://o1308.hizliresim.com/1d/g/rgzpj.jpg http://n1308.hizliresim.com/1d/g/rgzpv.jpg |
2 nolu fotoğraf 4 ay önce yaptığımız fıranguayt cinsi tozlayıcı olarakdüşündük bahçenin ceşitliyerlerine böyle 15 adet tozlamak amacıyla aşı yaptık
|
öncelikle merhaba
yeni bir üyenizim.yaklaşık 8 yıldır ceviz bahçesi üzerinde uğraşıyorum. yalova1 yalova3 şebin ve chandler ağaçlarım bulunmaktadır. forumda çok güzel bilgileriniz bulunmaktadır. 14 dönüm kapama ceviz bahçesi yapmayı planlamaktayım.gerekli analizleri yaptırdım ama aktoprak tabir edilen bir toprak çeşidi mevcuttur. yer yalova olup rakım 143 metredir.sizin önereceğiniz bir ceviz tipi varmıdır ? |
sulama
ağustos ayının ilk haftası veya ikinci haftası sulamayı kesmekten bende dahil birçok kişi bahsetti.
bu ne kadar doğru? yeni diktiğimiz fidanın ağustosun sıcağında suyunu kesmek ne kadar doğru ??. suyu kesilen verim hazırlığındaki ağaç (malum meyvayı bu yıldan oluşacak meyva gözlerinden alacağız.) kış geliyor hazırlanayımmı diyecek, yoksa kuraklık var ben seneye vereceğim meyvayı azaltayımmı diyecek?? |
Merhaba Ben bu konuda bulunduğum iklimi göz önünde bulundurarak (Edirne/Uzunköprünün rakımı 10 metre olduğu için) eylülün ilk haftasına kadar su vermeyi düşünüyorum.Geçen yıl ağustosun 2. haftasına kadar sulama yaptım bir sıkıntı olmadı.
|
Arkadaşlar ben Malatya Hekimhan'da 1500 rakımlı 6 dekarlık tarlamda ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum. Karasal iklim hakim. Yabani cevizlerimiz hemen her yıl ürün veriyor. Zaman zaman geç donlardan etkileniyor. Su yetecek kadar mevcut. Toprak tahlilini yapıp sonbaharda çukurları hazırlayıp, mayıs ayında tüplü fidan dikmeyi düşünüyorum. Sulamada 1. ve 2. yıl hortumla normal sulama daha sonar da damla veya mini yağmurlama düşünyorum.
Gelelim en önemli meseleye: Çeşit olarak ne seçmeliyim? Chandler çok güzel ama 1000 metreden yükseğe önerilmiyormuş. Fernor ve tozlayıcı Fernette diksem nasıl olur? Lütfen görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum. |
Alıntı:
Filizler odunlaşmadan önce pek soğuk olmuyor buralarda.Fidanlar normal periyodunu tamamlayıp,soğuk zararı olmadan kışa giriyor.Gerçi her bölge aynı olmaz. |
Alıntı:
Ancak,her bölgede erken sonbahar donları aynı tarihte başlamaz.Fernor,vejetasyon süresi uzun bir bitki olduğu için,ekim,kasım aylarında olabilicek soğuklar fidanlarınızı kurutabilir. Bölgenizin meteoroloji verilerini inceleyiniz ve çeşit konusunda bir uzmandan yardım alınız. Başarılar. |
Teşekkürler sayın formullaone,
Belki sulamayı erken keserek sonbahar soğuklarından kurtarabilirim diye düşünüyorum. Öncelikle bnir kaç fidan dikip deneme yapsam aslında daha iyi olacak gibi. |
arkadaşlar 3 sm buyume kazanmak ugruna fıdanlardan olmayın sakın, ben 2011 de eylul başında yaptıgım sulama sayesinde 18 dönum şebin bilecik bahcesini sıfırladım, 10.10.2011 bir gunluk kar yagdı, erler akardı bişey olmaz dedik.. oldu, 99% aş altına kadar dondu . 2012 bagzıları toparladı, digerlerı tamamen kurudu.. havanın nasıl oyun oynayacagı belli olmuyor malesef
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sulama
geçenlerde sayın sebahattin yılmaz ile yaptığımız sohbette konuyu uzunca izah etti.
sulamanın devam etmesi gerektiği suyun erken kesilmesinin bitkide su stresi yaratacağını, suyu erken kesmenin bitkiye kış geliyor hazırlan sinyalini veremeyeceğini, bu sinyali bitkinin değişik şekillerde doğadan aldığını, sonbaharda erken don olursa susuz bırakılan fidanında mutlaka zarar göreceğini, esas olanın bitki besleme olduğunu v.s uzun uzun anlattı ve ikna oldum eylülün ilk hafta sonuna kadar sulamaya devam edeceğim. |
bizim bölgedeki cevizlerin kenarından dere geçer ve sürekli akar hiçbiride bir sonraki sene üşümüş olarak çıkmaz sonraki seneye
rakım 1300..yani diyeceğim ağaçlar ve bitkiler çak akıllı varlıklardır..:) |
şimdi de sulama konusunda çok farklı fikirler ortaya çıktı ..hani agustoun ilk haftasından sonra chanler a su vermeyin tezi.
|
Alıntı:
bu fikride tartışarak doğru olanı bulmaya çalışacağız. daha önce bende bu şekilde düşünerek ağutos başında sulamayı kestim. ama şimdi bilimsel bir yaklaşım söz konusu bunuda dinleyip doğru olanı bulmaya çalışacağız. işin sonunda herkes yine kendi inandığını yapacak :) |
Alıntı:
|
peki ağustos sonun da suyu kesersek eylül sonun da meyve hasadı yapılan ağaç uykudan önce kendisini nasıl toparlayacak?
|
Alıntı:
|
ağacın uykuya yatması sulama ile ilgili değildir. toprak sıcaklıkları ile ilgilidir.meyve kopan yerler ve olgunlaşmayan sürgünler kışın zarar görür. hasattan sonra son bir kez sulama yapılmalıdır ( diyor büyüklerimiz).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025