![]() |
Alıntı:
Merhaba ben burada kilo ile alakalı ne yazsam siz ikna olmayacak görünüyorsunuz fidanlığın adresini veriyorum sivrihisar badat köyü buyrun gelin üzerindeki meyveleri sayın kaç kilo geleceğine siz karar verin umuyorumki siz bu işin uzmanısınız meyve sayısından kilosunu çıkaracaksınız -Biz fidanların boyu 15 cm kökü 30 cm iken söküyoruz dolayısıyla iki metrelik çukur açmıyoruz Sütyemez hocamızın söylediklerine saygı duyarım ben prof değilim Burada isim vermeyeceğim 2012 - 2016 orman bakanlığı ceviz eylem planı sayfa 11 homogamy yapılı cevizden bahsediliyor kimin arşivinden alındığına bakın saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Tamam olabilir. Ama arkadaşım akıl var mantık var. Cevizde Dünyayla Yarışıyoruz Dünyada ceviz üretimine baktığınız zaman dünya ortalaması dekar bazında 240 ile 300 kg arasında değişiyor. Hadi bu cevizden bizim haberimiz yok. Kazakistandaki soydaşlarımızın da mı haberi yok. O zaman dünya ceviz üretiminde Kazakistan'ın bir numara olması gerekmez mi. Öyle ya. 8 yaşında 150 kg ceviz alsa dekara 2.5 ton ceviz demek. Dünya ortalamasının 8 katı. Ben diyorum ki bu cevizleri kaça kaç ekmişler? Dekara ne kadar verim alınıyor? Siz ne kadar verim aldınız? Laf salatası ile konuyu geçiştirmeye çalışıyorsunuz. O yüzden söylediklerinizin ciddiye alınacak bir tarafı yok. Ben de desem ki cevizden 8 yaşında 1500 kg verim aldım ama Himalayaların tepesinde. Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Dişi çiçek dökümünü engellemek için çeşitli kimyasallar uygulanmaktadır. Bu kimyasallar nelerdir paylaşabilirmisiniz. |
Sayın LİLİUM , her şey ancak bu kadar net anlatılabilir.
|
Alıntı:
Ama cevizin ani sıcaklık değişimlerine hassas olduğunu biliyoruz. Bu nedenle olabilir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Bakınız burada ne diyor 4 cü yıl 25 kg. bende soruyorum bu 25 kilogram yeşil kabuklu mu? yoksa bizim bildiğimiz yeşil kabuksuz kurumuş ceviz kilogramı olarak 25 kilomu? Sizin 25 kilogramınız hangisi? önce bir cevap verin, ikna olup olamayacağımızı sonra konuşalım. Alıntı:
Haa merak etmeyin onları sayan delilerin var olduğunu da unutmayın. Alıntı:
Bakınız ne diyorsunuz. Alıntı:
Nedenini ben söyleyeyim mi, bırakın altı yaşını sizin türkiye de beş yaşında ağacınız bile yok, siz bu milleti koyun ya da sağmal inek mi zannediyorsunuz. 25 tl den fidan satacaksınız 3 yıl vuracaksın vurgunu ondan sonra ara bul mehmet ağa. Hadi kardeşim başka kapıya. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Siz gözlerinizi kapatın bu cevizi görmemezlikten gelmeye devam edin (sitenin sahibi gibi hareket ediyorsunuz) sanırım menfinize dokunduk bu saatten sonra eğer bilgi alacaksanız arayın **** buyrun gelin ağaç üzerinde meyveli halini görün sonra yorumunuzu yazın ve lütfen üslubunuza dikkat edin Bilimsellikten bahseden siz arkadaşlarada bir sorum olacak Birileri aşağıdaki görüntülerin ne olduğunu açıklarsa sevinirim enazından bizde öğrenelim bu işin bilimselliğini SAYGILAR http://www.agaclar.net/forum/ceviz/31551.htm ALTAY CEVİZ - YouTube |
ustteki fotograflar bana genetigiyle oynanmis bitkiler gibi geldi ?
umarim oyle degildir Cernobil civarindan bol miktarda ucuz cevizinde ulkemize bir sekilde sokuldugunu ve cok rekabetci fiyatlarla pazarlandigini biliyoruz. |
Sayın ceviz dostları.Altay cevizi hakkında soru işaretini ilk yazanlardan birisi olarak,eleştirel yaklaşımın doğru sonuca çabuk ulaştıracağına inananlardanım.İrdeleme dozlarının ılımlı olması,cevap vericiyi daha bir hızlandırdğını düşünürüm.
Olaya bir de optimist açıdan bakıldığında,varlığı kabul edilen türün ülke ekonomisine **** bireysel bütçelere katkısı hesaplandığında bazı arkadaşlarımızın da rakamsal veri notları gibi sonuçlar bayağı hayret verici. Yeni türleri teşvik etmenin daha verimli ve paylaşımcı sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. |
Altay cevizi ni takdirle izlemekteyim. Çok heyecan verici bilgiler ve videolar var. Umarım cevizin eylül ayı hasat dönemindede bol verim alınır. Videolarda gördüğümüz kadarıyla oldukça yüksek verimli. Tüm ceviz çeşitlerini çöpe atacak gibi duruyor. Altay ceviz fidanı fiyatı pahalı olsa gerek. Tek eksisi yuzde 45-50 lik yağ oranı. Baklavalarda rahatlıkla kullanılabilir ama. Sanırım 2-3 tl ye 1 kg. ceviz alabileceğiz. İyi ki çinliler el atmamış bu altay cevizine.
|
Alıntı:
Görmüşüm ve yazmışım, Ama siz sorulanlara cevap vermeyip siz görmek istemiyorsunuz diye bizi suçluyorsunuz, Yazdıklarınızı göremedik ya da cevap alamadık, görmeden görmemezlik nasıl oluyor, yani şimdi görmediğimizi aaa evet gördük mü diyelim? Bir soru daha sorayım boşuna soruyorum ya cevap vermeyeceksiniz nasıl olsa. Tescil almadığınız bir cinsin satışını nasıl yapabiliyorsunuz ne diye yapıyorsunuz? Tabi ki, altay cevizi diye, peki tescil alamassanız şimdiye kadar sattığınız fidanlar ne olacak? Alan kişiler kandırılmış aldatılmış olmuyorlar mı? Ürününüze madem bu kadar güveniyorsunuz neden satış için acele ediyor tescili beklemiyorsunuz? |
Bakınız burada ne diyor 4 cü yıl 25 kg. bende soruyorum bu 25 kilogram yeşil kabuklu mu? yoksa bizim bildiğimiz yeşil kabuksuz kurumuş ceviz kilogramı olarak 25 kilomu ?
Sayın lilium'un sorduğu soruyu bende merak ediyorum.4 kez sormuş cevap verin şu soruya da bilelim. 1 kabuklu ceviz 14 gram gelirken yeşil kabuklu olarak tartılması 28-30 gram oluyor bu da 4 yaşında 25 kilo değilde 12.5 kg ceviz yapar. |
Diyelim ki 4 yaşında kabuklu kurumuş 12 kg. veriyor. Hangi diğer çeşitler bu rakama ulaşabiliyor. 4 yaşında 3-4 kg. alan iyi diyor.
|
altay ceviz hakkında
Değerli arkadaşlar hepinize merhaba.Aranıza yeni dahil oldum.Altayceviz hakkındaki yorumlarınızı okuduktan sonra bu cevizi yakından takip eden bir kişi olarak birazda benim izlenimlerimi size aktarmak istedim.
Ben bahçelere gidip gördüm.Bahçedeki cevizlerin 3 çeşit altay cevizinden oluştuğunu söylediler.Birinci çeşit salkım şeklinde ikinci çeşit üçlü dörtlüşekilde üçüncü çeşit çok iri oluyormuş.Hasat zamanı gidilip yerinde gözlemlerimi sizlere aktaracağım.Şu andaki izlenimlerim kesin olmadığı için hiç kimsenin mağduriyetine sebep olmamak için yazamıyorum.Detaylı bilgi almak isteyen arkadaş olursa bana ulaştığında izlenimlerimi objektif olarak ona aktarırım. Arkadaşlar kurulacak ceviz bahçeleri ve kurulan bahçeleri göz önüne getirdiğimizde büyük bir kısmının ihracata yönelik olabileceğini düşündüğümüzde seçeceğimiz ceviz çeşidinin kaliteli çeşitlerden oluşması büyük önem taşımaktadır.Ş uanda konu olan altay ceviz çeşidinin meyve kalitesiyle ilgili hiç bir resmi belge açıklanmamaktadır.Eğer var ise lütfen bunu açıklayınızki almak isteyenler bunu bilsin. |
vaybe 4 yaşında 25 kilo 5 6 7 yaşlarında 70 80 kilo nerede alınmış kim denetlemiş bu rakamları biri resmi belgelerle açklasın hangi rakımda hangi iklimde alınmış bu ürün .
|
eğer bu rakamlar gerçekse kimse cevize yatırım yapmasın 5 6 sene sonra 1 ağaçtan 100 kilo ceviz alınınca dünyanın en ucuz gıdası ceviz olacak tabi bu rakamlar gerçekse
|
Amerikalılar çinliler uyuyorlarmı yahu onlar nasıl olurda bu cevizi keşfedememişler hayret
|
sayın Atay ceviz 4 yaşında 25 kilo 5 6 7 yaşlarında 70 80 100 kilo veren ağaçlarınızı yerinde görmek istiyorum eğer izin verirseniz ağustos ayında ziraat mühendisi arkadaşımla beraber incelemek istiyoruz .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın orkide01, Helot, ism ve gencmustiii merhaba,
Ağaçlar.net'e hoşgeldiniz ama öncelikle "Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın..." bölümünde kendinizi tanıtırsanız, foruma daha kolay katılıp, sorularınıza cevaplar alabileceksiniz. |
Alıntı:
İçi zedelemeyecek şekilde bıçağın ucu ile cevizin kabuğu hafifçe açılıp, bu şekilde 3 - 5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 8 - 10 günde çimlenirler. Burada önemli olan tohum içerisinde bulunan engelleyici maddelerin yıkanmasıdır. Bu nedenle gün içerisinde bir kaç defa su değiştirilmelidir. Eğer klorlu su kullanılırsa çimlenmeyi engelleyebilir. Kaynak : Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği, ÜÇM, Ekim 2011 : 47 |
Alıntı:
http://www.agri.ankara.edu.tr/bahce/1107__ceviz.pdf |
Sanırım kimse sormadı bu Altay cevizinin kabuklu ağırlığı nekadar , iç ceviz ağırlığı kaç gram
|
Eger bu altay cevizi söylendigi gibiyse bu firma iki yıl sonra batar alırsın bi fidan zaten tohum aynı agacı veriyor 3 yaşında 20 kilo ceviz 20 x 80 adet tohum 1600 yarısı çimlense al sana 800 fidan bahçene fidan parası 25 tl.... Eger dogruysa yaşadık valla alacam bi tane deneyecem.. fazla tohumları da kiloyla satarım...
|
8 sene sonra 150 kilo x 80 12000 tohum bir agactan bütün türkiyenin tohumlugunu ben satarım ..
|
Bence ceviz bahçesi kuracak arkadaşlar bi tane altay cevizi alsın diksin bi daha da fidana para vermesin zaten aşırı verimli bir çeşit her sene aldıgınız cevizleri çimlendirin yeterli...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025