agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   cnrtkt / Ceviz Bahçesi (Tokat) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/33996.htm)

kkeremk 17-04-2014 04:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1271312)
Bir haftadır farelerle mücadele ediyorum. Baykuş mu beslesem, bahçeye piton mu bağlasam, bilemedim.

Son çare toprağın üzerine zehirli buğday döktüm. Bu seferde alttan girmeye başladılar. Halbu ki bıraksalar da ağaçlar büyüse sonra doya doya yeseler. Altın yumurtlayan tavuğu kesiyolar resmen. Dur bakalım bana ceviz bırakacaklar mı?

Bidaha ki sefer, cevizleri, çekilmiş çok acı biber ve mazotla hazırlanmış karışıma batırıp öyle ekecem. İnat değil mi kardeşim.
Haaa, eğer benim gibi acı biberi seviyolarsa o başka tabi. Mazotta kafa yapar, üstüne cila olur, oooh :)

Merhaba,

Zehirli buğday dökmeniz farelerden çok kuşlara zarar verebilir.

cnrtkt 17-04-2014 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kkeremk (Mesaj 1271690)
Merhaba,

Zehirli buğday dökmeniz farelerden çok kuşlara zarar verebilir.

Haklısınız, ben de üzerini ince bir toprak tabakasıyla kapatmıştım bu yüzden.

Önceden fare mi sincap mı artık neyse, üstten kazıp cevizi alıyodu. Aldığı yer belliydi yusyuvarlak. Buğday döktükten sonra üstten hiç bir iz olmadı ama alttan tünel açıldığı topraktaki kabarmadan belliydi. Elimle tüneli takip ettiğimde aşağıya doğru giden küçücük bi delik çıkıyodu. Fare cevizi orda yer diye tahmin ediyodum ama alıp götürüyolar, köstebekte olabilir. Gerçi delikler çok küçük parmak bile zor giriyor. Bazılarının da dibine kadar geliyolar ama almıyolar. Keşif yapıp işaret koyuyolar sanırım :)
İyi besledik bu sene, semirirler artık. Belki kurbana 7 kişi ortak paylasırız :)

Neyse, şimdi acı biber ve mazotlu karışım yapıp kalıcı yerlerine koyacağım, deneyelim bakalım. Ayrıca fidan poşetine de ekeceğim.

kkeremk 19-04-2014 18:46

o dediğiniz köstebek olmalı, onların cevizlerin köklerini havalandırıp kurutmak gibi zararları yanında ceviz diplerindeki kurtları yemek gibi faydaları da var, avlamak da oldukça zor köstebekleri. bazı cins köpekler başarılı olabiliyor bu konuda.

cnrtkt 23-04-2014 15:07

1 Eklenti(ler)
Kurcalamış , acil bi işi çıkmış heralde, bırakıp gitmiş :)

cnrtkt 28-04-2014 17:17

2 Eklenti(ler)
Traktör, tırmık çekerken üç cevizimden iki tanesinin kabuğunu parçaladı. Hemen çivi ile kabukları çaktım ve sutut ile boyadım. İnşallah sorun olmaz.

Bir yerde duymuştum, cevizin gövdesini kalınlaştırmak için alt kısımdan, gövdenin kabuğuna dikey çizik atıp kabuğun yırtılmasını sağlayın demişlerdi. Bu ağaçlarda öyle oldu. Bakalım gövde kalınlaşacak mı?

Dur ben bu üçünün de basen ölçüsünü bi alıyım. Seneye bi daha bakıyım ne olacak.

cnrtkt 28-04-2014 17:23

5 Eklenti(ler)
10 Nisanda yaptığım aşıların şu anki durumları.
Chandler,

cnrtkt 28-04-2014 17:25

3 Eklenti(ler)
Fernette aşıları.

veli33 28-04-2014 21:09

Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim bende ceviz bahçesi üzerine araştırma yapıyorum, cins konusunda kararsızım ve bu konularda çok acemiyim. Sanırım en iyisi düzgün bir kitap okumak.1

cnrtkt 29-04-2014 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi veli33 (Mesaj 1276894)
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim bende ceviz bahçesi üzerine araştırma yapıyorum, cins konusunda kararsızım ve bu konularda çok acemiyim. Sanırım en iyisi düzgün bir kitap okumak.1

Evet katılıyorum, bulabildiğimiz her kaynağı okumalıyız..

Bu da yetmez tabi.
Çevremizde bulunan her yaştaki kurulu bahçeleri gezmemiz ve ordaki tecrübelerden faydalanmamız gerek.

Burası zaten ayrı bir derya, anlatmaya gerek yok.

karabuz 29-04-2014 09:02

merhaba, ceviz fidelerinde bir gelişme var mı, pazar günü benimkiler topraktan ugramıştı.

gökhan07 29-04-2014 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1276786)
Fernette aşıları.

Caner bey, sututla yaptığınız aşı için yorum yapamıyacağım ama diğerleri tutmuş gibi görünüyor. Elinize sağlık, İnşallah sutut olan aşıda tutar.

cnrtkt 30-04-2014 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1277094)
merhaba, ceviz fidelerinde bir gelişme var mı, pazar günü benimkiler topraktan ugramıştı.

Malesef hiç bir hareket yok.
Bir iki tanesini kurcaladım, çimlenme de olmamış hiç.

Pazartesi günü 150 tane fidan poşetine çetin ceviz koydum. Şuan garajdalar. Haftasonu mini sera yapıp içine yerleştiririm.
Bu gün de, 200-250 tane cevizi, acı pul biber, toz fare zehiri ve biraz da motozla karıştırıp bahçedeki çukurla gömdüm.

Sanırım yavaş yavaş 2015 Mart ayına dilcikli aşı için kendimi hazırlamalıyım. Bu yıl durgun göz aşısına yetişmez gibi görünüyo.

cnrtkt 30-04-2014 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1277300)
Caner bey, sututla yaptığınız aşı için yorum yapamıyacağım ama diğerleri tutmuş gibi görünüyor. Elinize sağlık, İnşallah sutut olan aşıda tutar.

İnşallah böyle devam eder Gökhan Bey.

Moralim bozulunca gidip yaptığım aşıları seyrediyorum, inceliyorum, keyfim yerine geliyo. Terapi gibi bişey oldu valla :)

Toprak altında kalan gözler ne durumda acaba. Onları merak ediyorum şimdi.

gökhan07 30-04-2014 10:31

Caner bey tek göz bile sürse size yeter, toprak altında ki gözler de uyanmıştır fakat dışarı çıkması için biraz zaman lazım.

cnrtkt 12-05-2014 12:22

5 Eklenti(ler)
Aşıların son durumları.
Üst gözlere bakarak tutmamış dediğim aşıların, alttaki gözleri çalışmış ve filizler topraktan çıkmaya başlamış.
Bazı gözler ortadan kaybolmuş, alttaki gözlerden sürer inşallah.

cnrtkt 12-05-2014 12:24

3 Eklenti(ler)
Bunlar da fernette,
Sutut ile kapattığım aşıda hareket yok.
Aşıyı yenilemem gerekecek sanırım.

gökhan07 12-05-2014 12:42

Bu fotoların ne zaman çekildiğini söylersen daha doğru tespit yapabiliriz. Sanırım aşılar 10 nisanda yapıldı. Ayrıca kalemler kaç gözlü olarak takıldı.

cnrtkt 12-05-2014 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1282864)
Bu fotoların ne zaman çekildiğini söylersen daha doğru tespit yapabiliriz. Sanırım aşılar 10 nisanda yapıldı.

Evet aşılar 10 Nisan' da yapıldı.
Fotoğraflar, Pazar günü yani 11 Mayıs' ta çekildi.
Kalemler genelde sutut ile kapanan kalemlerdeki gibi.
Anaç ile birleşim yerlerinde bir göz, ortada bir göz ve toprak üstünde bir göz daha.
Yani toprak içinde kalmış en az iki göz var.

gökhan07 12-05-2014 12:52

İlk fotoğrafta solda ki kalem tutmuş. Diğerleri şuan için sağlıklı görünmüyor.
Bence sututla yapılan aşı tutmamış, beklemeye gerek yok. Hemen kesilip tekrar aşılanabilir. ( Diğer aşılara da daha yakından bakmak gerekiyor )

cnrtkt 12-05-2014 13:03

Chandler aşı kelemini nerden buluruz ki.

gökhan07 12-05-2014 13:07

Elimde az da olsa kalem var.

cnrtkt 12-05-2014 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1282884)
Elimde az da olsa kalem var.

Az olsun, öz olsun hocam.

ömür-uşak 12-05-2014 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1282856)
Bunlar da fernette,
Sutut ile kapattığım aşıda hareket yok.
Aşıyı yenilemem gerekecek sanırım.

Sutut ile yaptığın aşının gözlerinde hafif boya çatlaması görülüyor.O aşılar tutacak.Tokat hava durumuna baktım.Yarından itibaren 25 C nin üzerine çıkıyor.Lütfen 5 gün daha bekle. Sutut beyaz soğuk olduğu için ortam sıcaklığından biraz daha az sıcak oluyor.Geçen yıl başıma geldi.

gökhan07 12-05-2014 21:35

Caner bey kalemlere de sutut mu sürdünüz yoksa beyaz plastik boya mı?

cnrtkt 13-05-2014 11:14

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1283063)
Caner bey kalemlere de sutut mu sürdünüz yoksa beyaz plastik boya mı?

Kalemlerin üzeri beyaz plastik boya ile boyandı.
Aşı kesik yerleri ile anaç dalın kesilen yüzeyi ve kalem tepeleri sutut ile kapatıldı.
Yani sarı işaretli kısmlarda sutut kullandım.
Yarın sabah büyük ihtimalle bahçede olacağım, daha detaylı fotoğraf çekerim.

gökhan07 13-05-2014 22:03

Mantıklı olan, anaca sutut, kalemlere plastik boya sürmek. ( Her ne kadar sututla yapılan aşıları benimsemesemde )

cnrtkt 14-05-2014 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1283395)
Mantıklı olan, anaca sutut, kalemlere plastik boya sürmek. ( Her ne kadar sututla yapılan aşıları benimsemesemde )

Evet, gözleri sututla kapatmak mantıklı gelmemişti bana da.

cnrtkt 14-05-2014 08:47

5 Eklenti(ler)
Fer fidancılıktan aldığım 2 ad. chandler, 1 ad. pedro.
Dilcikli aşı yapılmış. Bir tanesinde aşı ve anaç birleşimine dikine kesik atılmış. Sebebini bilemedim.

En son fotoğrafta ki de yabani ceviz, kargaların eseri olsa gerek :)

cnrtkt 14-05-2014 08:51

4 Eklenti(ler)
Karadut ne alaka demeyin. Olmazsa olmaz.
Ceviz benim ağzımda, dudak içinde yara yapıyor.
Karadut ise en iyi ilaç, bu yaraya :)
Bi ceviz yiyecem, bi karadut :)

İlk ikisi aşılı tüplü, son ikisi de çelikten köklendirilmiş.
Yapraklar sıkıntılı biraz.

vetinte 14-05-2014 08:56

Merhaba,
Köstebek ler için bir çözüm bulmuş olabilirsiniz , yine de ben yazmak istedim.
Güneş enerjisi ile çalışan köstebek savar, ses dalgası yayan cihazlar var.
Topraga saplıyorsunuz, üstte sadece güneş ışığını toplayan yüzey kalıyor.
Her birisi yaklaşık 1 dekar alan da etkili oluyor.
Bunlardan 2 tane alıp çakın, o bölgeye bir daha yaklaşmazlar.
Bu cihaz güneş ışığı ile içindeki pili şarj yapıyor , böylece 24 saat çalışıyor.
Fiyatı da 50 TL civarında.
Kolaylıklar diliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025