agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   cnrtkt / Ceviz Bahçesi (Tokat) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/33996.htm)

cnrtkt 24-06-2014 09:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TreeKing (Mesaj 1298783)
abi ticari amaçlı bir bahçemiz yok ama aşı yapmayı planlıyorum bende, umarım birde biz tuttururuz şu anlık yeni çıkan sürgünler üzerinden göz aşısı yapmayı planlıyorum yerden yüksek olacak biraz garip olacak ama deneme yapacam umarım başarılı olur birkaç foto da ben atarım ceviz aşısı bölümüne.

İnşallah başarılı olursunuz. Uygulayın da fotoğrafları görelim.
Göz aşısını bir kaç sürgün üzerinde ben de deniycem bu sene.
Elim alışsın lazım olur ilerde.
Tecrübe kazandıkça farklı ağaçlarda diğer aşı çeşitlerini de uygulamak istiyorum tabi. Hoşuma gidiyo bu işler.

cnrtkt 25-06-2014 13:43

2 Eklenti(ler)
Yeniden aşıladığım kalemleri inceledim, gözler patlıyo yavaş yavaş.

Eklenti 504625

Eklenti 504624

Diğerlerinden 1 ay sonra yaptığım aşılardaki sürgünler daha hızlı gelişiyor.
Hımmm ! yapılan aşı nekadar kaliteli ise sürgünler de o kadar sağlıklı ve hızlı gelişiyomuş demekki.

cnrtkt 25-06-2014 13:51

4 Eklenti(ler)
Bazı sıkıntılar tespit ettim.

Aşı sürgünlerinin yaprakları çok sağlık bi sorun göremedim ancak, dallarda siyah lekeler mevcut. Henüz araştırmadım ama, yağmurlardan dolayı olduğunu düşünüyorum.

cnrtkt 25-06-2014 14:02

2 Eklenti(ler)
Bunlar da aşı yaptığım anaçtaki sıkıntılar.
Parçalanmalar rüzgar kaynaklı gibi. Siyah benekleri bilemedim. Araştırıyım bakalım bi çaresini buluruz elbet.
Anaçlarda kesmeyip te bıraktığım dallarda meyve yok denecek kadar az ve seneye bu dalları da kesip çeşit değiştireceğim. Tabii bunlar bakımsız bırakmak için mazeret değil. Sağlıklı olmasında fayda var.

fahris 25-06-2014 17:03

Siz ağaç yetiştirmeyi bırakın başka ticari işlerde bulunursanız daha başarılı olursunuz. Karlı ve masrafsız bahçeçilik yapmak için ağaç sökmeniz hiç doğru olmadığı gibi başkalarına da kötü örnek oluyorsunuz..

cnrtkt 25-06-2014 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahris (Mesaj 1299302)
Siz ağaç yetiştirmeyi bırakın başka ticari işlerde bulunursanız daha başarılı olursunuz. Karlı ve masrafsız bahçeçilik yapmak için ağaç sökmeniz hiç doğru olmadığı gibi başkalarına da kötü örnek oluyorsunuz..

Sayın fahris, tam olarak anlayamadım.
Bizim yapmaya çalıştığımız bahçecilik kârlı ve masrafsız mı?

Sizin, sebze, meyve, fidan, ağaç yetiştirmeyle ilgilenip ilgilenmediğinizi bilmiyorum. Ama, "ben şu hataları yaptım, siz yapmayın ve kendimce tespit ettiğim doğrular da şunlar" diye yazarak ve fikir alışverişi yaparak başkalarına nasıl kötü örnek olabiliyoruz.

Bu arada başka ticari işlerde de bulundum ve hâlâ da ticaretin içindeyim. Doğduğumdan beri de bağ bahçe işlerinin içindeyim. Çiftçilik kadar, özellikle de meyvecilik kadar; emek, özveri, ilgi isteyen hiçbir meslek görmedim. Kısa yoldan para kazanmak istesem bu işlere elimi sürmezdim.

Ağaç sökmem mi sizi bu düşüncelere sevk etti?
Daha kârlı ve daha masrafsız olduğunu düşündüğüm için mi, ağaç sökmüşüm?

Böyle düşünüyorsanız kısmen doğru tespit etmişsiniz. Ağaçları söktükten sonra; ön tarafa otopark, iç kısıma düğün salonu, kenarlara çay bahçesi, arka tarafa oyun parkı, belki bir kenara da aquapark yapsaydım emin olun şuan para sayma makinelerini koymak için depo kiralardım.

Sayın fahris.
Keşke, on iki yıl boyunca;her sezon, soğuklar yakacak, dolu vuracak, hastalık olacak, rüzgar dökecek, iç yurdu yiyecek, yan yatacak, çamura batacak, para etmeyecek düşünceleri olduğu halde, yinede, hiçbir bakımını aksatmadan, kan-ter içinde emek vererek gözümüz gibi baktığımız ve çoğu sezon; aldığım hasatla yaptığım masrafın beşte birini bile kurtaramadığım için söktüğüm ağaçlar hakkında olan yorumunuz kadar, söktüğüm ağaç miktarının beş, belki de on misli kadar (sayısını bilmem imkansız) diktiğim ağaçlar hakkında da yorum yapmaya çalışssaydız.

Saygılar.

fahris 26-06-2014 08:57

Sayın cnrtkt;

Sizinle polemiğe girmek için yazmadım. Sadece yaptığınızın doğru bir uygulama olmadığını ifade etmek istedim.. Bir meyve ağacı meyve vermek yanında daha bir çok aktivitesi mevcuttur. Ceviz bahçenizi var olan bir bahçeyi yıkmak yerine başka bir arazide yapsaydınız doğaya ve çevreye duyarlılığınız herkese güzel bir örnek olacaktı. Umarım bundan sonrakiler sizi örnek almaz..

tiryaki 26-06-2014 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1299241)
Bazı sıkıntılar tespit ettim.

Aşı sürgünlerinin yaprakları çok sağlık bi sorun göremedim ancak, dallarda siyah lekeler mevcut. Henüz araştırmadım ama, yağmurlardan dolayı olduğunu düşünüyorum.

O siyah lekeler benim cevizlerde de vardı, sanırım onlar odunlaşma göstergesi. Dallar böyle böyle odunsulaşıyor diye düşünüyorum

ykaya194 26-06-2014 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahris (Mesaj 1299513)
Sayın cnrtkt;

Sizinle polemiğe girmek için yazmadım. Sadece yaptığınızın doğru bir uygulama olmadığını ifade etmek istedim.. Bir meyve ağacı meyve vermek yanında daha bir çok aktivitesi mevcuttur. Ceviz bahçenizi var olan bir bahçeyi yıkmak yerine başka bir arazide yapsaydınız doğaya ve çevreye duyarlılığınız herkese güzel bir örnek olacaktı. Umarım bundan sonrakiler sizi örnek almaz..

Sizin de bağınız bahçeniz olsaydı farklı düşünürdünüz (olmadığı anlaşılıyor zira olsaydı burada paylaşırdınız). Anlaşılan Siz masa başında ahkam kesenlerin etkisinde kalmışsınız.
Verimi düşük meyve ağaçların yerine, yüksek verim verebilecek fidan dikmenin neresi kötü örnek olduğu çıkardınız anlamadım.

cnrtkt 26-06-2014 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahris (Mesaj 1299513)
Sayın cnrtkt;

Sayın fahris.
Mesele polemik değilki.
Ben, benim durumumda olan insanlar için gayet güzel örnek olduğumu düşünüyorum.

Benim konumumda olan arkadaşlara her zaman söylerim. Bahçenizden verim alamıyorsanız, imkanınız varsa çeşit değiştirin ya da farklı türlere geçiş yapın.

Başka bir araziye bahçe kurmak için maddi durumun müsait olması gerekir. Benim için öyle kolay değil sıfırdan arazi alıp bahçecilik yapması.
Yapabilen kişileri tebrik ederim tabi.

Diyelim ki farklı bir yere kurduk bahçemizi. Var olan bahçeye ve yeni kurulan bahçeye aynı anda kim bakacak. Kolay değil bu işler. A dan Z ye her işiyle tek başıma ilgileniyorum.

Ağaçları sökmek hoşuma gittiği için yapmadım bunları.

-Kendinizi tüketircesine emek verdiğiniz halde, karşılık alamıyorsanız.
-Mart-Nisan ayının bir gecesinin 3' ünde, bir elinizde araba lastiği, diğer elinizde saman, tütün, talaş vs. çuvalı ile soğuk havada kan ter içerisinde oraya buraya koşturduğunuz halde, iki saat içerisinde emeklerinizin tükendiğini boğazınızdaki yumruk eşiliğinde ve çaresizlik içinde izliyorsanız.
-Aman zedelenmesin diye kovaların altına ot doldurup yumurta dizer gibi, elma-şeftali topluyor, 40-50 kuruşa kilosunu satıyor, iki ay sonra parasını alabiliyor ve üstelik sattığınız ürünün tezgahlarda 2,00 - 3,00 TL fiyat etiketini görüyorsanız.
-Bahçenizdeki meyvenin çeşidi çok olduğu için;budama, ilaçlama, hasat, sulama vs. bakım işlemlerinin yoğunluğundan, özelliklede her çeşidin ayrı ilaç dönemi oluşmasından dolayı sürekli elinizde zehir kusan namlunun altında bir ömür geçirip kendinizi zehirliyor ve türlü bela hastalıklara yakalanıyorsanız.
-Kurulum aşamasında hatalar yapıldığı için, yukarıda saydıklarım ve aklıma gelmeyen daha birsürü gereksiz çabalamanızın olduğunu düşünüyorsanız.
Sizin de bahçenizin değişime ihtiyacı var demektir.

Meyvesinden ziyade, ağacınızı diğer aktiveteri için yetiştiriyorsanız, benim yaptığım gibi dağa taşa çam ağacı dikelim.
Saygılar.

cnrtkt 26-06-2014 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1299529)
O siyah lekeler benim cevizlerde de vardı, sanırım onlar odunlaşma göstergesi. Dallar böyle böyle odunsulaşıyor diye düşünüyorum

Odunlaşma için henüz erken değil mi? Eğer odunlaşma ise müdahaleye gerek yok.

Emin olmamakla beraber bakteriyel yanıklık başlangıcından şüpheleniyorum.
10 -20 gün evvel 8-10 gün süre boyunca, aşırı sıcaklar ve şiddetli yağmurlar oldu.

Organik bi çözüm araştırıyorum kimyasal kullanmak istemiyorum. Geç kalmakta istemiyorum.
Ceviz hastalıkları sayfasında yardım istiyim.

Lilium 28-06-2014 01:17

Bakteriyel yanıklık belirtisi

Organik bir çözümü olduğunu hiç duymadım.

cnrtkt 28-06-2014 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1300287)

Fırsat buldukça araştırdım fakat, net bişey bulamadım.
Farumda sayın Çamtepe 2012 yılında Regalia SC diye organik bir üründen bahsetmiş ama, sanırım o da kullanmamış. Türkiyede de pek bulunmuyormuş o zamanlar. Dediğiniz gibi abicim organik çözüm yok gibi.

tiryaki 28-06-2014 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1299564)
Odunlaşma için henüz erken değil mi? Eğer odunlaşma ise müdahaleye gerek yok.

Emin olmamakla beraber bakteriyel yanıklık başlangıcından şüpheleniyorum.
10 -20 gün evvel 8-10 gün süre boyunca, aşırı sıcaklar ve şiddetli yağmurlar oldu.

Organik bi çözüm araştırıyorum kimyasal kullanmak istemiyorum. Geç kalmakta istemiyorum.
Ceviz hastalıkları sayfasında yardım istiyim.

çok emin değilim, son yaptığım incelemede bazı lider formasyonundaki dallar iyice kahverengine dönmüştü, belki bakteriyel yanıklık vardı ve odunlaşma onları kaybetti.
Bir daha gittiğimde fotoğraflayıp paylaşırım

ek olarak, bakteriyel yanıklık neden sadece dalda oluyor, bu durumda yapraklarda da olması geremez mi? Sadece mantık yürütüyorum, bahçemin ilk senesi.

cnrtkt 02-07-2014 12:43

3 Eklenti(ler)
Gökhan hocamdan Allah razı olsun.
Saymaya fırsatım olmadı ama, bir pikap dolusu; tüplü, 2 inci yılında çöğürlere kavuşturdu beni. Bir de burdan teşekkür ediyim kendisine.

Keşke benim kapalı kasa pikapı satmasaydım. Açık kasa pikap ile akşam 22:00 civarında 70-80 km yol yaptılar ve bu hale geldiler. Yapraklar rüzgardan kavrulmuş gibi adeta, araca yüklerken böyle değilledi. Hafiften budanmalılar.

İlk fırsatta kalıcı yerlerine dikmem lazım. Bu sıcaklarda çalışılmıyo, Pazarı beklemiyim en iyisi, bir kaç gün sahurdan sonra gidip hallediyim bu işi.

gökhan07 02-07-2014 23:56

Sevgili caner güle güle büyüt. Dediğin gibi biraz budama ve bakımla düzelirler.
Dikimleri yaparken bu yılın sürgünlerinin kalın ve iyi gelişen fidanları dikersen aşı için daha iyi olur.

Yıllık sürgünlere yapılan aşılarda meristem dokular daha aktif olduğu için aşı tutma başarısı daha yüksek olur.

fahris 04-08-2014 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1299561)
Sayın fahris.
Mesele polemik değilki.
Ben, benim durumumda olan insanlar için gayet güzel örnek olduğumu düşünüyorum.

Benim konumumda olan arkadaşlara her zaman söylerim. Bahçenizden verim alamıyorsanız, imkanınız varsa çeşit değiştirin ya da farklı türlere geçiş yapın.

Başka bir araziye bahçe kurmak için maddi durumun müsait olması gerekir. Benim için öyle kolay değil sıfırdan arazi alıp bahçecilik yapması.
Yapabilen kişileri tebrik ederim tabi.

Diyelim ki farklı bir yere kurduk bahçemizi. Var olan bahçeye ve yeni kurulan bahçeye aynı anda kim bakacak. Kolay değil bu işler. A dan Z ye her işiyle tek başıma ilgileniyorum.

Ağaçları sökmek hoşuma gittiği için yapmadım bunları.

-Kendinizi tüketircesine emek verdiğiniz halde, karşılık alamıyorsanız.
-Mart-Nisan ayının bir gecesinin 3' ünde, bir elinizde araba lastiği, diğer elinizde saman, tütün, talaş vs. çuvalı ile soğuk havada kan ter içerisinde oraya buraya koşturduğunuz halde, iki saat içerisinde emeklerinizin tükendiğini boğazınızdaki yumruk eşiliğinde ve çaresizlik içinde izliyorsanız.
-Aman zedelenmesin diye kovaların altına ot doldurup yumurta dizer gibi, elma-şeftali topluyor, 40-50 kuruşa kilosunu satıyor, iki ay sonra parasını alabiliyor ve üstelik sattığınız ürünün tezgahlarda 2,00 - 3,00 TL fiyat etiketini görüyorsanız.
-Bahçenizdeki meyvenin çeşidi çok olduğu için;budama, ilaçlama, hasat, sulama vs. bakım işlemlerinin yoğunluğundan, özelliklede her çeşidin ayrı ilaç dönemi oluşmasından dolayı sürekli elinizde zehir kusan namlunun altında bir ömür geçirip kendinizi zehirliyor ve türlü bela hastalıklara yakalanıyorsanız.
-Kurulum aşamasında hatalar yapıldığı için, yukarıda saydıklarım ve aklıma gelmeyen daha birsürü gereksiz çabalamanızın olduğunu düşünüyorsanız.
Sizin de bahçenizin değişime ihtiyacı var demektir.

Meyvesinden ziyade, ağacınızı diğer aktiveteri için yetiştiriyorsanız, benim yaptığım gibi dağa taşa çam ağacı dikelim.
Saygılar.

Sayın cnrtkt;

Düşüncemi sizin gibi detaylı ifade etmediğim için sanırım yanlış anlaşıldım.
Maddi imkanların yetersizliği hususunu ve bu işin sizin tek gelir kaynağınız olduğunu düşünememiştim. Bu nedenle mesajımı yeniden düzeltirsek var olan meyve ağaçlarını söküp yenisini dikmek yapılabilecek en son işlemdir..

Bir başka hususta eleştiriye tahammülü olmayarak benim masa başında ahkam kestiğimi ifade edenler acaba kendilerinin yaptığı ne olmuş olur? Sizleri saygıya davet ediyorum..

modelci 20-10-2014 02:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1289891)
Gelmiş beni seyrediyo kerata, yine ceviz ekecek mi diye.
Bahçede bana ceviz bıraktığını hiç sanmıyorum.
Sağlık olsun. İyi de beslemişim, semirmiş :)
Evet, baykuş beslemek şart oldu bu arada :)

bahcenize hergün gidebiliyorsanız kedi besleyebilirsiniz,
belediye barınaklarından terkedilmiş kedilerden alabilirsiniz, hem bi kaç kediye yuva olmuş olursunuz, hemde farlerinizi kovalarlar. benimkiler sinekleri bile yakalıyo

Çamtepe 20-10-2014 09:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1300287)

Merhabalar

Organik çözümü var ama büyük bahçeler için çok pahalı. Regalia adında bir ürün. Güney Amerika menşeli bir bitkinin kökünden yapılıyor. Ufak bahçelerde kullanılabilinir.

Kışın iyi bir bordo bulamacı uygulaması ve bahar ayında da Regalia uygulaması ile yanıklık epey azaltılabilinir.

Şu mesajımda anlatmıştım. http://www.agaclar.net/forum/952410-post107.htm

Saygılar

Çamtepe

cnrtkt 22-10-2014 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1326357)
Merhabalar

Organik çözümü var ama büyük bahçeler için çok pahalı. Regalia adında bir ürün. Güney Amerika menşeli bir bitkinin kökünden yapılıyor. Ufak bahçelerde kullanılabilinir.

Kışın iyi bir bordo bulamacı uygulaması ve bahar ayında da Regalia uygulaması ile yanıklık epey azaltılabilinir.

Şu mesajımda anlatmıştım. http://www.agaclar.net/forum/952410-post107.htm

Saygılar

Çamtepe

Evet ilgili yazınızı okumuştum.
Regalia yı Notlarım arasına aldım.
Teşekkürler.

cnrtkt 22-10-2014 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi modelci (Mesaj 1326318)
bahcenize hergün gidebiliyorsanız kedi besleyebilirsiniz,
belediye barınaklarından terkedilmiş kedilerden alabilirsiniz, hem bi kaç kediye yuva olmuş olursunuz, hemde farlerinizi kovalarlar. benimkiler sinekleri bile yakalıyo

Maalesef, hergün gidemiyorum ve kediler için pek elverişli ortam değil.
Yoncayı biçerken, 5-6 tane köpek gelmişti yanımıza en az 30-40 tane koca koca fare avladılar.
Bahar ayı başlarında önlemimizi alacağız artık.

cnrtkt 22-10-2014 11:39

Uzun bir süredir yazamıyordum ama takipteydim tabi ki :)

Fareler benden azimli çıktı. Baya semirdiler, etli-butlu oldular :).
Araştırdığım kadarıyla, bu yıl pek kış olmadığı için, bir çok bölgede aşırı şekilde fare varmış. Tek başına mücadele sonuç vermiyor tabi, bölgesel mücadele şart.
Artık Mart ayı gibi bakacaz duruma.

Her işte bir hayır vardır diyerek tohumdan çoğaltma yönteminden istemeyerek te olsa vazgeçtim.Farklı yerlere diktiğim tohumlar yeşerdiler, ancak gördüğüm kadarıyla, aşı yaparsam bana 1 yıldan daha fazla kayıba neden olabilecek gibi duruyorlar.

gökhan07 vasıtası ile aldığım aşısız çöğürleri de kış bitiminde köye dikmeyi (rakım 1420 metre) planlıyorum. Birkaç tene de Şebin, Bilecik, Maraş18, Sütyemez1, Fernor vb. açık köklü dikip, gelişimlerine göre, ömrümüz yeterse, 2-3 yıl sonra bu çöğürlerin çeşit değişimini yaparız.

Kendi yerim için de Ekiz Fidancılıktan 140 tane fidan şiparişini verdim.
Aralık gibi sanırım gelirler.Gerçi buralarda kış sert geçecek gibi, şimdiden yükseklere kar düştü bile.

Buradan da sayın chandler ' e fidan siparişi sırasında gösterdiği alakadan dolayı teşekkür ediyorum.

Yoncanın son biçimini yaptık ve şu an fidan çukuru ile sulama sisteminin toprak altı tesisatı için trancher/kepçe vs. arayışı içindeyim.
Haftaya yağmurlar gelmeden hallederim inşallah.

Herkese hayırlı günler.
Görüşmek üzere.

Şehirli 22-10-2014 15:38

Sayın: cnrtkt Orfe Teknik,ten aldığınız Agrohum Leonardi,ti uyguladınızmı! sonuç hakkında bilgilendirirmisiniz lütfen bende ankarada hobi bahçem için düşünmekteyin aynı şehirde olamamız nedeniyle.

cnrtkt 23-10-2014 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şehirli (Mesaj 1327120)
Sayın: cnrtkt Orfe Teknik,ten aldığınız Agrohum Leonardi,ti uyguladınızmı! sonuç hakkında bilgilendirirmisiniz lütfen bende ankarada hobi bahçem için düşünmekteyin aynı şehirde olamamız nedeniyle.

Evet, sayın Şehirli, uyguladım, araziye serdim ve peşinden toprağa karıştırm.
Fakat şuan yorum yapamam.
Toz Leonardit ten sonuç almak için en az 1 -2 yıl beklemek gerekiyor.
Daha sonra toprak analizine göre bir yorum yapılabilir.Ancak benim arazimde bu yorum Leonardit için net bir netice vermez, çünkü; bol miktarda iyi yanmış hayvan gübresi ve tsp de uyguladım ve şuan arazide yonca ekili.
Ben, killi-tınlı yapısı olan toprağımın bu özelliğini biraz kırmak, daha geçirgen bir yapı elde etmek için leonardit uyguladım.

Şunu söyleyebilirim, araştırdığım kadarıyla Agrohum, içerik, kalite ve fiyat açısından verimli bir ürün.

cnrtkt 06-01-2015 11:21

Sezonun son işleri;
Damlama sulama sistemi toprak altına gömülü olacak şekilde kuruldu.
Fidan çukurları kepçe ile 1,50 x 1,50 metre civarında açıldı.
Daha erken açmak isterdim ama fırsat olmadı, çukurlar 20-25 gün kadar açık kaldı.
Çukur tabanına 150-200 gram kadar leonardit serildi ve üzerine 3-4 kürek iyi yanmış keçi gübresi ilave edildi.
Çukur toprağına; 2 el arabası kadar keçi gübresi ve 8-10 kürek kum katıldı ve çukurlar kapatıldı.

Kepçeciye, alt toprak ve üst toprağı tarif ederek ayrı koymasını tembihlediğim halde, çukurdan çıkan toğrağın hepsini ayırmadan koymuş. Ayrıca toprağı, uzağa koyduğu için çukuru geri doldurmak çok uğraştırdı. Ben çukurlar açılırken kepçecinin yanında duramadım siz bu konuya dikkat edin.

Çok şükür, 28 Aralık 2014 itibarı ile yedekleriyle birlikte 130 adet fidan dikildi.

Fidanları;
3-4 göz üzerinden kestim, kestiğim yeri sutut ile kapattım, fidan aşı yerlerini arazi seviyesinden 15-20 cm yüksekte dikmeye gayret ettim.Dikilen fidanın üzerini toprakla kübbet yaparak kapattım.
Tek endişem, çalışırken toprak çamur halindeydi, inşallah zararı olmaz.

Mart ortasında kümbetleri dağıtırım artık.
Şuan, fidanları bu yıl en sağlıklı şekilde nasıl boylandırırım onu araştırıyorum.
Herkese kolay gelsin.

cnrtkt 06-01-2015 11:36

5 Eklenti(ler)
Toprak altına gömülen damlama sulama sistemi, dikim çukurları ve Ekiz Fidancılık' tan gelen fidanlar.

cnrtkt 06-01-2015 11:37

2 Eklenti(ler)
Üç-dört göz üzerinden kesilerek dikilen fidan ve fidan üzerinin toprakla kapatılması.

ykaya194 06-01-2015 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt (Mesaj 1345474)
Toprak altına gömülen damlama sulama sistemi,

Öncelikle bahçeniz hayırlı olsun. Fidanlar kısa sürede eminim büyüyeceklerdir zira doğru gübreleme yapmışsınız. Benim olumsuz gördüğüm husus ise; Resimde gördüğüm kadarı ile arazinizde eğim yok, düz ve su tutma olasılığı var gibi. Her yıl olmasa da 2 yılda bir dipkazan ile sürdürmekte fayda var derim (fidanlar belirli bir yaşa gelinceye kadar). Damlama boruları yerde olduğu için bunun yerine ancak pulluk ile sürmek veya çapalama kalır ki bu drenaj için yetersiz sayılır. Sırta dikim yapılsaydı çok daha iyi olurdu.
Damlama boruları üste olduğunda her yıl bir defa döşeyip toplamak için fazla zamana ihtiyaç yok zira bahçeniz büyük sayılmaz.

Kolay gelsin.

ykaya194 06-01-2015 14:13

Şimdi aklıma geldi. Damlama boruları için açılan kanal çakıl ile doldurulursa, etraftan kanala sızan su bir çukurda toplanarak drene edilebilir..

cnrtkt 06-01-2015 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 (Mesaj 1345499)
Öncelikle bahçeniz hayırlı olsun. Fidanlar kısa sürede eminim büyüyeceklerdir zira doğru gübreleme yapmışsınız. Benim olumsuz gördüğüm husus ise; Resimde gördüğüm kadarı ile arazinizde eğim yok, düz ve su tutma olasılığı var gibi. Her yıl olmasa da 2 yılda bir dipkazan ile sürdürmekte fayda var derim (fidanlar belirli bir yaşa gelinceye kadar). Damlama boruları yerde olduğu için bunun yerine ancak pulluk ile sürmek veya çapalama kalır ki bu drenaj için yetersiz sayılır. Sırta dikim yapılsaydı çok daha iyi olurdu.
Damlama boruları üste olduğunda her yıl bir defa döşeyip toplamak için fazla zamana ihtiyaç yok zira bahçeniz büyük sayılmaz.

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim.
Arazide eğim yok ve dediğiniz gibi su tutma özelliği oldukça fazla.
(Uzun vadede su geçirgenliğini artırmaya yönelik plan yapmam lazım, araştırıyorum).
Damlama boruları en az 70-80 cm derinden geçiyor. Geçen yıl dip kazan yapıldı tavına geldiğinde bu yıl da yaptıracağım. Zarar vermez düşüncesindeyim, bakalım.

Yonca olacağı için (biçme, toplama, çevirme, balyalama vb faaliyetler) yüzeydeki borular sıkıntı verecekti bana.

Çakıl tavsiyeniz hoşuma giti, güzel bir çözüm.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025