![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Lütfen, hastalığı teşhis ettikten sonra ilaç uygulamasına karar veriniz. Daha önceki mesajlarımı okuyabildiyseniz, benim bahçemde bu hastalıklardan fotoğraflarla belgeselini çekecek kadar mevcut. Eğer hastalığın varlığını görmeden ilaç atıyorsanız, bence hem doğamıza hem de cebinize zarar veriyorsunuz demektir. Örneğin, bende bakteriyel yanıklık çok yaygın durumda, ama ikinci ilaçlamanın sonucunu görmeden üçüncüyü atmayacağım, ya da hastalık hafiflemişse biyofungisitlerle idare edeceğim. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Çamtepe, bakteriyel yanıklıklağa ne ilacı kullandınız, ve kaç uygulama önerdiler. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
10 gün arayla en az iki uygulama yapmam gerekiyor. En önemli ve birinci uygulama tomurcuklar patlarken (fare kulağı aşamasında), ikinci uygulamayı da 10 gün sonra yapmak lazım. Ancak yoğun yağmurlar nedeniyle ben 10 günlük süreyi maalesef geçirmek zorunda kaldık. Hem muhtemelen ilk yaptığımız uygulama yıkandı, hem nem oranı çok artttı, hem de yağmurun çok yağmasından ötürü arazi çamur olduğundan (bakınız ceviz çiftçisinin killi toprakla imtihanı ) traktör giremiyor. İşimiz zorlaştı anlayacağınız. İki üç gün içerisinde traktör girebilir olunca ikinci uygulamayı yapacağız. Hafta sonu bahçeye gidip durumu göreceğiz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Alıntı:
Bu yıl mart ve nisan ayı içinde birer kez maneb ve en son dodine uygulamama rağmen bu gün bahçeme gittiğimde halen bazı fidanlarımda enfeksiyonun başlangıç etkilerini gördüm. Söylemek istediğim bulunduğum bögeye has bi durum olabilir çünkü Enez ilçesi etrafı akarsu,deniz ve lagün gölleri ile dolu. Bu ortam nem oranlarını korkunç seviyelere çıkarabiliyor. Ve tabi Mantari hastalık riskini. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Bu yıl mart ve nisan ayı içinde birer kez maneb ve en son dodine uygulamama rağmen bu gün bahçeme gittiğimde halen bazı fidanlarımda enfeksiyonun başlangıç etkilerini gördüm. Söylemek istediğim bulunduğum bögeye has bi durum olabilir çünkü Enez ilçesi etrafı akarsu,deniz ve lagün gölleri ile dolu. Bu ortam nem oranlarını korkunç seviyelere çıkarabiliyor. Ve tabi Mantari hastalık riskini.[/QUOTE] Evet arkadaşım bu yazına tamamen katılıyorum.Ne kadar ilaçlarsan ilaçla hangi ilacı kullanırsan kullan dere kenarı,göl kanarı ,nem olayından ötürü çeviz bahçelerinde mantari hastalıktan kurtulamıyorsun.Bizim 20 dönümde 9 yaşında 266 yerli cins(şebin,bilecik,yalova) ceviz ağaçlarımız var.Daha yaz gelmeden hastalıktan havlu attık.Yapraklar döküldü,sürgün dalları karardı,ceviz tanelerinde kara kara lekeler var.Sizin anlayacağanız bizde bu sene ceviz yok. Burda bilinmesi gereken şey yer seçimi çok önemli.Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem yer ve çeşit seçimini çok iyi yapmaları. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Benomyl Sistemik bir ilaç diye daha etkili olabilir diye düşünmüştüm ama yazdıklarınıza göre haklsınız biraz daha araştırmam gerekicek. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|