02-11-2014, 15:50
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2011
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imujde
Arkadaşlar Benim behçemde 50 tane ceviz ağacı var yaklaşık 5-6 yaşlarında. Ancak daha bahçemden olması gereken kadar ceviz toplamak nasip olmadı. Tam bu sene oldu cevizlerimiz çok güzel derken 1 ay önce bazılarında kararma başladı. Şimdi ağaçların bazılarında %70 e yakın kayıp var çıkan cevizlerin yeşil kabuğunda kararma ve kararmalarda sümüksü yumuşak bir yapı var. Bazı Cevizlerin içerisinden de kurt çıkıyor. Bu sene geçti ama gelecek sene aynı sorunu yaşamak istemiyorum.Bu arada cevize uyguladığım ilaç ve zamanları şöyle kasım ayında ve mart ayında bordo bulamacı attım, Mayıs başı( Pomarsol Ford ve tusban4 ) Karıştırıldı ve Haziran başında da mantar ilacı( MAgnep %80 WP+tursban 4 )karıştırılarak atıldı.Bu iki ilaca yaprak gübresi(familton combi) de karıştırdım.Sonuç vahim oldu neden nerede yanlış yaptık yardımcı olursanız sevinirim. fotoğrafları yükleyemedim. İlgilenecek arkadaşlara mail atabilirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.
|
Mantar ilaçlaması yaparken özellikle gübre karıştırmamaya özen gösterin. Combi gübre içerisinde bakır gübresi mevcutmuydu?
|
|
|