![]() |
|
![]() |
#691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
***.ben konyadan ekrem 150 adet ceviz ağacım var.geçen yıl çok zayiat oldu içkurdundan. elimde priban 4 diye bir insektisit var acaba bunu kullansam olurmu? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Forumdaki arkadaşların yardımına ihtiyacım var.200 ağaçlık chandler ceviz bahçeme çekirgeler dadanmış. Ne yapmalıyım?ilacı var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Bu sene düzenli aralıklarla Kaolin uygulaması yaparsanız kimyasal kullanmadan iç kurdu zararını azaltabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
|
İlacı var, ancak ergin mücadelesi 1 m2'lik alanda ortalama 8 veya daha fazla birey varsa kimyasal mücadele yapılır. Tarım Müdürlüğüne danışınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2015
|
Çanakkale Bayramiç ilçesinde; 2 yaşında Ceviz ağaçlarımın yaprak kenarlarında siyah yanıklar oluşmuş. Bahçede hemen her ağaçta yaprakların bazılarında var. Ceviz hastalıkları için olan örnek resimlere baktım fakat farklı gözüküyorlar. Lekelerden ziyade kenarlarda oluşan yanıklar gibiler. Sağa sola sorduğum kadarıyla geçenlerde buralarda şiddetli bir rüzgar oldu, o sırada rüzgar yanığı oluştuğu söylendi. Resimleri ekliyorum, yardımcı olur musunuz? Sizce tesbitler doğru mudur? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgar yanığı gibi duruyor, doğrudur.. Şu mesajlarda konuşulmuştu: http://www.agaclar.net/forum/1144964-post188.htm http://www.agaclar.net/forum/1145073-post192.htm Yabancı kaynak: Managing Pests in Gardens: Fruit: Environmental Disorders: Wind injury—UC IPM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
ceviz yaprağındaki zararlı hk.
merhaba, bazı fidanların yapraklarının altında ve yaprak sapı ile gövdenin birleştiği yerlerde tükürüğe benzer bir şey tespit ettim. Biraz incelediğimde içinde küçük kurtçuklar olduğunu başka fidanlarda da bu kurtçukların yeşil bir böceğe dönüştüğünü gördüm. Bu tükürüğe benzer madde kanaatimce bu kurtçukların salgısı. Suyla yıkayınca gidiyorlar bunların olduğu yapraklar içe doğru biraz büzüşmüş ciddi bir zararı var mıdır ilaçla mücadele etmek gerekli midir ? nasıl bir çözüm bulabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
filiz ve yapraklarda kararma
Merhaba ceviz sevdalıları, Aralık 2014' te açık köklü fidanlarla kurmuş olduğum bahçemde fidan uyanmaları çok dengesiz oldu. İlk uyanan ve çok iştahlı gelişen fidanlarda ise fotolardan göründüğü üzere filizlerde kararma ve kuruma oldu. Bazı fidanlarda izer gözler henüz yeni patlamışken uçlarında kararma oldu ve gelişemeden öylece kaldı. Gözlemim şu şekilde, fidanların filizlerinde genelde örümcek ağları var ve ellediğinde yapraklar yapışkan bir sıvı ile kaplı. Yine fotolardan görülebileceği üzere kahverengi bir örümcek gözlemledim ve ondan şüpheleniyorum. bu konudaki görüşlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyor herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Fatih TUNCER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Yeni Üye
|
fotoların devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Yeni Üye
|
Bunlarda henüz uyanma aşamasında kararmış sürgünler. Mayıs ın sonuna gelmişken aynı bahçede 25 cm. sürgün olması ve bazılarının böyle henüz uyananaması bir sorun olduğunu gösteriyor bence. Ama ne olabilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
yeni dikimden sonra %5-10 arası kuruma normal kabul ediliyor diye biliyorum, dikim hatalıysa oran artıyor. can suyunu yeterince vermiş miydiniz dikimden sonra? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Aralık ayında dikim esnasında yağmur başlamış ve ertesi gün de devam etmişti, yani toprak yeterince ıslandığı için cansuyu verme gereği duymamıştık. Belirttiğim gibi ilk uyanan en canlı fidanlarda böyle kurumalar olması, diğerlerinde de filizlerin kararmaya başlaması bana bir zararlıdan kaynaklanabileceği hissi uyandırdı. Uzman kişilerden yeterince bilgi almadan da bir insektisit kullanmak istemedim, ama garanti olsun diye kullanacağız herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
bence fidanlarınızın kökü can suyu verilmediği için havaya maruz kaldı uzun süre ve bu yüzden tutmadı. kuruyan bir tanesini söküp bakabilirsiniz, böcek bulacağınızı zannetmiyorum. kurumuş ya da çürümüş kökle karşılaşabilirsiniz ama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Yeni Üye
|
Fidanlardan bazıları hiç uyanmadı, uyanmayanlar için söylediğiniz doğru fakat uyanıp filizleri kuruyanlar ve henüz yeni uyanmakta iken yapraklarının ucu kararanların tutmamayla ilgisi olamaz diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Fotodan anladığım kadarı ile tepe vurmasını biraz yüksek yapılmış gibi duruyor. Eğer doğru tahmin ettiysem 80-90 cm gibi tepeyi vurduysanız uyanan fidelerin kökü gelişmediği için üstü besleyemiyor ve kurumalar başlıyor. Ben bunu geçen sene yaşadım ve bayağı bir fidem kurudu .Eğere tahminim doğru ise fidelerinizi 4 gözden kesmenizi öneririm Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2014
|
sayın ftuncer Fidanların arası bir fotoda çok otlu görünüyor, sanırım ilaçla mücadele yaptın. ilaç temas etmiş olabilir veya son yağmurlardan sonra dipleri kaymak yapıp çatladı ise kök hava almış olabilir. Benim fotolarda 2013 dikim diye gösterdiğim fidanlar yardımcı olan arkadaş hepsini bir metre yüksekten tepe vurdu. Gözlerle çok mücadele ettik. Ama kuruyan olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2014
|
Merhaba Fatih bey Geçen sene benimde aynı olay başıma geldi.35 adet fidanımı kaybettim.Bu işi mümkün olduğunca araştırarak bilimsel yapmaya uğraşıyorum.Geçen sene olan zararı hem sonbahar hemde 30 martta olan donlara bağladım.Sanırım içinde kalan öz suyu ile ceviziniz sürgün vermeye çalışıyor.Çıkan sürgünlerde resimdeki gibi yanma görüntüsü ortaya çıkıyor.Çok üzgünüm ama daha sonra ağaç kurumaya başlıyor.Ağaçlarımın köklerini söküp incelediğimizde hiç bir terslik yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2014
|
İnşallah öyledir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
can suyu mutlaka verilmeliydi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç ayrı kişi aynı şeyi söylerken siz toprağınıza zehir sıkacaksınız ve emin olun hiçbir işe yaramayacak, bari söylemeyin de biz de boşa dil döktüğümüzü görüp üzülmeyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Yeni Üye
|
Bir de benim bahçenin 100 mt. güneyinde kardeşim 30 fidan dikti, o dikimleri benden birkaç hafta önce yaptı. dikim yaparken diplerine bidonla can suyu verdi, aynı sıkıntı onun fidanlarda da var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2007
|
ceviz hastalığı
alttaki resimdeki gibi dallarda kırmızı benekler çıkıyor,,kara lekeye benzer bir hastalık la yaprakların ve meyvelerin yarısı kuruyup dökülüyordu.dallar uç kısımlarından kuruyor. dallar budanarak gençleşme sağlamaya çalıştık yine tam bir düzelme olmadı ,bu ağaçta birden fazla hastalık olma ihtimali var..yandaki ağaça da bulaştı ne olabilir hastalığı nasıl mücadele edebilirim şu an İki ağaçta 2013 yılında budanmış yeni filizleri var.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cevizin içi ile ilgili birşey diyemeyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2007
|
fidanların çoğu.. aşılı satışı hemen yapabilmek için kapalı sera ortamında erken aşılanmış 0 yaş lı çöğürler şubat gibi serada aşılanıp 2 yılda ulaşacağı büyüklüğe 1 yılda ulaştırılarak satışa sunulmaktadır. dışardaki ortama alışmadığından birde mevsimi kısa olan yüksek bölgelere ekilince..orada serada bulduğu sıcaklık minarel ve suyu nemi bulamayınca cennet gibi yerden çölü düşen fidan nasıl büyüsün ..hep aynı sikayet..le karşılaşan bir çok cevizseverden birisiiniz,,,para ve zaman kaybıyla tercübe edinmeye devam..aynısını bende yaşadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
|
2013 aralıkta ektiğimiz fidanlarda 400 te 3 kaybımız var, bir tanesi tavşan zararı yüzünden ikisi bizden kaynaklı. Doğru fidan + doğru toprak + doğru dikim + doğru bakım = yüksek tutma oranı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Basf Bellis in Cevizde görülen memeli pas ve antraknoz hastalıklarına karşı etkisi varmıdır. Ben kullandım yapraklar kedi kulağı kadar olunca yapraktan ilaç pompası ile kullandım.Bu gün bazı cevizlerde memeli pas ve antraknoza benzer siyah noktacıklar tesbit ettim Bellis acaba cevizde koruyucu değilmi diye aklıma geldi ilacı aldığım ziraatçi arkadaşı aradım sordum şu an antraknoza karşı en etkili olan ilaç bellis dedi kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
|
|