![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Birde ilk fotoda 2 sürgün birden büyümüş. birisinin ucunu kopartırsanız. diğeri lider olarak büyür ve enerjisini dek sürgüne verdiğinden daha fazla büyür kanaatindeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Uzman arkadaşlar düşüncelerini yazarsa daha yönlendirici olur kanaatindeyim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2013
|
Lütfen yardım
Arkadaslar 2 yaşındaki ceviz agaclarinda alt yapraklarinda kuruma bazilarinda ise sararma ve sonbahar gelmiş gibi yapraklari dökülüyor acaba nedendir . Soylenilen olculerde 20 20 20 gubresi humik asit ve amino asit bunlari karistirarakta verdim sulama suyunu haftada bir en az 35 lt veriyorum ama yinede bu sorunla karsilasiyorum ve ağaçlar kuruyor lutfen yardim edin acaba ne yapmaliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2015
|
merhaba arkadaşlar ceviz yapraklarında büyük ölçüde sararma ve yaprağın uçtan kuruması problemi neden olur.nasıl bir önlem alınmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2015
|
bunun için köklerine demir verdik ancak yeterli sonucu alamadık.acaba nasıl bir önlem alabılıriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
sayın lilium tüm forumu bir kez daha okudum kafama birsey takıldı. kaolin kullandıktan sonra yine gerekırse fungusıt kullanılırmı? kaolınden dolayı etkısı azalırmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kaolin temmuz gibi kullanılır temmuz ayına kadar fungusıt insektisit gibi ilaçlara ihtiyaç varsa bu aya kadar kullanılır bu aydan sonra fungusıt insektisit gibi ilaçlara çok ihtiyaç olmaz bu aylarda görülen kırmızı örümcek ve ikinci döl ceviz iç kurdudur, bunlarada insektisit atabilirsiniz kaolin etkisini azaltmaz fakat kaolini biraz yıkamış olursun, Dolayısıyla kaolinden önce ilaçlamalarınızı bitirmeniz daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2015
|
Merhabalar. Afyonkarahisar, Dazkırı ilçesine bağlı İdris köyünde babamdan kalma 32 ceviz ağacı var. Bu güzün 3 yaşına girecekler. Ekli resimde görüleceği üzere ağaçların yarısına yakınını böcek sarmış durumda. Konuya vakıf olan arkadaşlar bunun hangi böcek olduğunu ve mücadelesini nasıl yapabileceğimiz konusunda yardımcı olabilirler mi. İlginiz için şimdiden teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2015
|
Teşekkür ederim Lilium. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-09-2014
|
Aslına bakarsanız benimkisi tahmin edemeyeceğim bir talihsizlik oldu. Bahçem ovadan 70 mt. kadar yüksekte bir tepenin yamacında üst-alt baş kot farkı da yaklaşık 8-10 mt. kadar , yani eğimli bir arazi. Ama dikim yaptıktan sonra kışın ortasında gördüm ki yoğun yağışların ardından bahçenin ortasında 2 yerde su gözü oluşuyor. Böyle bir arazide taban suyu sorunu yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. En büyük pişmanlığım en başta patlatma çektirmemem oldu. Kendimce sorunu çözmeye çalışıyorum , sonuç verip vermeyeceğini bu kış göreceğim . Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu oluşumu su gözü diye adlandıramayız, su gözü başka bir şey, gördüğünüz durum arazinin çukur oluşumu ve kış suyu dediğimiz yağan yağmurların birikmesidir. Zararı varmıdır vardır. Bahçelerde biriken göllenen su olmamalıdır. Alıntı:
O nedenle bu işi büyük çapta yapacak kâr gelir bekleyenler, ucuz, paspal, verimsiz, dağ yamaçlarına, taban arazilere asla ve asla bahçe kurmamalılar kuruyorlarsa da bu bir risk olduğunu bilsinler. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
ceviz
cevizlerimde yeni çıkan yapraklarda bu şekilde kurumalar oluyor neden olduğunu ve ne yapmam gerekiyor bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Kalsiyum ya da mangan eksikliği gibi geldi bana. Yaprak analizine gönderirseniz daha emin olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
selamlar değerli fprum üyeleri alttaki resimlerdeki fernor fidanlarında genc yapraklarda hastalık mevcuttur. Yaprakların ucları kıvrılıyor ve içlerinde kurt bulunmaktadır. neden olabilir? bunu önlemek için ne yapabiliriz. hangi ilacı ne zaman kullanmalıyız? yardımlarınız ve desteginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Rüzgar yanığına benziyor ama araştırmak lazım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Yaprak biti gibi decis kullanırsanız faydasını göreblirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Bu sene cevizlerin bazılarının yeşil kabuğunda buruşmalar var. Normal bir durum mu acaba. ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
Sayın Juglandales bahçemde dolaşırken bir fidanımda ben de meyvelerin bir kısmının buruşmuş olduğunu gördüm.Araştırmalarım sonucunda o fıdandaki damlamanın tıkalı olduğunu ve mevsim boyunca sulanmadığını farkettim.Neden sulama yetersizliğiydi.Sizde soruna bu yönden de bakıp belki çözüm bulabilirsiniz .Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
aynı durum bende de oldu .Nedeni az sulama olarak tespit eildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim. (Nail abi bu sene 4. sulamam oldu) Sanırım sorunun nedeni belli. Aşırı sıcak ve kurak. Bazı cevizler yeşil kabuğun suyunu içine çekmiş. Bu zamanda normal şartlarda su vermem ama ağaçlar strese girmesin diye ağaç başı 100 lt. su verdim dün. Herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Bu cevizin derdi ne acaba? Odunsu kabuk çok yumuşak kalmış. http://www.agaclar.net/forum/1414322-post5536.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2014
|
Merhaba, Gumusyakada bulunan yazlığımızda bir ceviz agacimiz var yaklaşık 20 yaşında olan agacimiza hic bir bakım yapmamamiza karsin o bize vefakarca ceviz veriyor. Cevizlerimiz cok lezzetli ancak yaklasik % 40 civarında iç kurdu var. Bu sene artik bakim yapmaya karar verdim. Oncelikle forumdan okudugum kadariyla govde etrafını yaklaşik 4 metre çapında açarak kuru koyun gubresi ilave etmeyi düşünüyorum. Agacta ic kurdu dişinda bir problem yok. Uzmanlarımizdan ricam iç kurdu ile nasıl mucadele edecegim konusunda yardimci olabilmeniz. Syg. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
fidan gövdesi zarar
3 yaşında fidanları gövdesindeki bu arazlar ne olabilir sizce? Daha önce ağaçlarında böyle bir oluşum gören ve tedavisini yapan oldumu? Zarar tanısı ve tedavi önereliriniz nelerdir? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
boya ile kapat gitsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2014
|
Sayın ibas 06 bu fidanlardaki görüntünün dolu yarası olamayacağından eminim.Hastalık olduğu bana göre kesin ama bu konuda tecrübeli arkadaşların yazması ve yönlendirmesi daha isabetli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2013
|
Gövdede Kurt
Bence gövde içinde kurt olma ihtimali yüksek.Akıntı varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |