![]() |
|
![]() |
#541 | |||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burdaki durum yeni ekilen bir fidanın daha ilk yılı, üç beş yıllık olsa toprak biraz daha oturuşmuş olur bu kadar kesin su kesmesi diyemem. Ya da şöyle sorsam daha aydınlatıcı olacak, sizin yaprak uyuzu ya da küllleme olan fidanlarınız da bu durumda mı? lütfen resimleyiniz de ne olduğu öğrenilsin. 533 okuyun demek savunduğunuzun doğru olduğunu göstermez, şimdi 534 de siz okuyun desem kime ne yararı faydası olacak kısır çekişmeden başka. "Su tazelendiği müddetçe sorun yaşamazsınız" farzedelim ki, doğru, peki buradaki resimlerde siz su tazelenmesimi görüyorsunuz, Alıntı:
Buysa O halde savunduğunuz söylemek istediğiniz ne? ölmüş ağaçı ilaçlamak mı? Bana kulağımı tersten tutturmak mı? hangisi? Bir çok çelişkili cevaplarınız var, sadece son yazdığınızdan bir örnek. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu kişiyle ilgili son mesajımdır, güzel paylaşımlar dilerim. |
|||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
cevap bile vermeye değecek birşey yok burada. sizin ve herkesin yazdığını tek tek tek okuyorum yani sizin yazılarınızı hala takip ediyorum. ben her zaman yazdıklarıma sadığım. ne yazmışsam arkasındayım yanlışımdada bu yanlış demeyi bilirim. ben bilirim edasıyla salınmam sağa sola saldırmam.. bırakın çarpıtmayı bahçede kaç fidan var? kaçı ölmüş? kaçı hastalığa maruz kalmış? bahsi geçen bahçe yanılmıyorsam 10 dekar ne sıklıkta diktiğini hatırlamıyorum ama en az 150 fidanı vardır diye düşünüyorum bunun kesin olmamakla 17 si ölmüş .. ne yapsın şimdi??? önümüzdeki bir hafa boyunca aralıklarla yağış var. yani bahçe toprağı işlenecek kıvama gelemeyecek gibi görünüyor. ayağına çizmesini giyip en azından hastalık bulaşık fidanları ilaçlama şansı var ilaçlamasınmı? illada toprağı işlemek için beklesinmi?? bahsi geçen bahçe fidanların bahçeye ilk uyanışlarımı??? evet bahçesine ilk uyanan fidanlar az ve ya çok mutlaka kayıp verirmi??? evet bu fidanlara ait resimlerde antraknoz varmı???? evet bu fidanlara ait resimlerde külleme varmı??? evet bu fidanlara ait resimlerde fidan yakınlarında su birikintisi varmı???? evet su kesmesinden fidan ölmüşmüdür? evet olabilir ölen fidanların hepsi su kesmesindenmi ölmüştür ?hayır buraya kadar anlaşamadığımız hiç bir şey yok benim açımdan. sizin derdinizi anlıyorum siz gal akarı dediniz ben külleme olabilir ile başlayıp evet bu küllemeymiş dedim.. ben herşeyi bilmiyorum ve böyle bir iddiam hiç birzaman olmadı.. sizinde bilmedikleriniz olabilir. insanoğlu beşerdir şaşabilir.... lütfen uzatmayalım.. benim için bu konu kapanmıştır.. Düzenleyen ncp1963 : 05-06-2014 saat 06:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
gerçekten bu gereksiz tartışmalara nasıl girilmiş anlamadım. bu forumda ki herkez çok değerlidir. bu forumda ki paylaşılan her biligi çok değerlidir. bu forumdaki her tartışma da çok değerlidir bize doğruyu verir. büyüklerim abilerim ben mesajımda da belirttiğim gibi sorunlarımın su kesmesi küllenme ve antaknoz olduğu teşhislerini hep beraber koyduk. tedavileri için yapmam gerekenleride sizlerin sayesinde öğrendim. bende tedavileri için ilk fırsatta küçük bir çapa makinası ile fidan diplerini çapalayacağımı ve bellis bularak ilaçlayacağımı söyledim. hangisine ilk fırsat bulabilirsem onu yapıcam ancak ikisinide yapıcam. sorunum tek su kesmesi ya da antaknoz küllenme değil. hangisi daha önemlidir bilemem ama benim için hepsi önemli ve tüm tedbirleri biran önce alacağım. lütfen birbirimizi kırmayalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Eğer fidanınız sağlıklı kök gelişimi sağlayıp kendini dirençli hale getirseydi bu hastalığı yakalanma riski çok çok düşüktü. Burda sayın Lilium haklı, siz ne kadar ilaçlamada yapsanız da bitkinin kök yapısı bozuksa hiç bir etkisi olmayacaktır. Diğer taraftada sayın ncp1963 haklı, külleme hiç önemsenmeyecek bir hastalık değildir. Eğer hava nemli veya sıcak olursa diğer ağaçlara yayılması söz konusu. İleri seviyelerde olursa ağaçları kurutma riski bile. Bu işte tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan olayına döner ![]() Birde şu var külleme geleli en az 10 gün geçmiş, ilk görüldü zaman gerekli önlemler alınması gerekliydi. Burada bahçe sahiplerinin gözlemi çok önemli. Her gün bahçenin içinde özenle gezen bir kişi bu değişimi hemen görüp gerekli önlemleri alabilirdi. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
bordo bulamaci,fungusit,insektisit sabit uygulamalar degil mi zaten.. neyi tartisiyoruz .. kokunde su biriken ,asiri kil **** kist tabakasina denkgelmis fidana ilac atsan ne olur atmasan ne olur.. 24 saat yaninda yatsanda biseye yaramaz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2012
|
antraknozdan ,kullemeden ,uyuzdan olen fidan varmi onuda bilmem.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn ncp1963 size katılıyorum ben ilk yıl damlama yaptım çakıllı yerlerde damlama olmuyor damlamaların azını tamamen açtığıma rağmen sadece aktığı yeri ıslatıyodu yani 25kuruş büyüklüğünde bile yoktu yonca ekince yağmurlama olduğu için sorun olmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
![]() Bu lekeler nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaçsever
|
Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Bu konuyu baştan sona okumalısınız Şu dokümanı da okuyun CEVİZ Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Öğrendik ve şimdi öğretmeye başladık, 2x2=4 ettiğini de buradan öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim sayın ömür uşak. Boynuz kulağı geçer gecemez diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu, bu sözü hep benimsemişimdir, tabi ki geçer geçmelidir demişimdir, görüyorum ki, boynuz kulağı geçmiş, (Korkum testi ustası durumu olmasın) sizlerle gurur duyuyorum çok teşekkür ederim. |
|||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki her işin bir püf noktası var ve bu püf noktalar insanları sonuca ulaştıran noktalardır. Bende çömlekçi hikayesini paylaşmak istedim. Bir çömlekçi ustasının çok hırslı bir kalfası varmış. Kalfa zamanla büyür, ustasından kendi işini açabilmek adına izin ister. Ustası henüz hazır olmadığını, bu işin püf noktasını iyice öğrenmesi gerektiğini söyleyerek evet demez. Bu durumdan sıkılan kalfa ustasının kendisini kıskandığını sanar ve bir süre sonra izin almadan ayrılır ve kendi atölyesini kurar. Ama yaptığı çömlekler fırınlama aşamasında çatlayıp patlar, tüm emeklerini ve zamanını boşa çıkarır. Çaresiz kalan kalfa dayanamayıp ustanın kapısına geri döner ve bunun nedenini sorar. Ustası elindeki işini tamamlar ve beraberce fırının önüne giderler. Çömleği fırına vermeden önce kaldırır ve çömleğin bazı yerlerine kuvvetlice üfürür. İşte der usta, çömlekte kalan hava kabarcıklarını bu “püf”le yok edip, fırında çömleğin çatlamasını engellersin. İşte şimdi öğrendin püf noktasını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
eee bu kıssadan çıkarılması gereken hisse nedir? onuda açıkça yazında bilelim.. ben biat edilmesi gerektiği hissine kapıldım, aksi taktirde ilerde takıldığınız yerde sorularınızı cevaplamamı demek oluyor? inşaallah yanılıyorumdur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
bambul, ekin böceği, iğde böceği.
benim bildiğim adları bunlar. merhabalar. bu böceğin ceviz ağacında işi ne?? bu böcek ceviz ağacına zararlımı ? zararlı ise mücadelesinde ne tür ilaç kullanılmalı?? şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım yanılıyorsunuz. Sadece hikayeyi paylaşmak istedim. ( güzel bir hikaye olduğu için ) Eğer bir şeyler çıkartılmak istenirse herkes bir şeyler çıkartabilir. ( Yazacaklarım olursa ima etmem açıkça yazarım ) Ayrıca alınganlık gösterip cümlenize eee diye başlamanıza da üzüldüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım zararlı bir böcek, bir ara araştırmıştım ama bilgiyi nereden bulduğumu hatırlamıyorum. Bulduğum zaman her zaman ki gibi seve seve paylaşırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
kırmızı olanlar her yerde dert bizde de var ama cevizde görmedim, insana gıcık kapıp saldırdığı oluyor bazen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kim ne yaparsa yapsın, bildiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz, en azından ben bunu böyle yapacağım. hep şuna inanmışımdır, bilgi paylaşıldıkça çoğalır. kendime sakladığım hiç bir şey benim bildiğimden bir adım ileri gidemez. kimseyede bana sorduğu soruyu daha sonra sen bunu benden öğrendin demedim dememde. herkesin her konuda mutlaka iyi ve ya kötü eksik ve ya fazla fikri vardır. önemli olan konuşulanların tartışılanların içinden doğruyu bulabilmektir. her fikre, her inanışa, her renge, saygımız sonsuz. heleki mesleğinde uzman birinin tavsiyesi için o öyle olmaz hiç demedim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Benim evin önündeki iğdede aşırı miktarda oluyor.Uçup evede giriyordu.Decis kullandım hepsi bitti.Orada cevizlerd vardı ama cevize gelmedi.Şaşırdım doğrusu.Çok zararlı bi böcek değil herhalde.Çok değilde cevizlere zarar vermiyorsa ilaçlama yapma olayı takip et.Birindede hiç ilaçlamadım iğdeyi.10 gün içinde kendileri kayboldu. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
cevizlerde yeni süren sürgünleri keserek öz suyundan beslenen badem şeklinde siyah ve krem rengi benekleri olan böcek var bunun resmi yok şuan ama buna çare ilaç nedir? öldürmek sert yere koymadıkça imkansızdır acayip sertler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşte anlatmaya çalıştığım da buydu ve herkesin anlaması gereken de bu, tartışılanların içinden doğruyu bulmak, bulabilmek bence olayın püf noktasıdır. Daha önce ki yazımda da belirtmiştim, bir şey yazacaksam ima etmem. Ben size hiçbir zaman eeee'li cevaplar ya da sorular sormadım, sormamda. Bana yazılan bir mesajda hitap şekli benim için önemli. Ben dikkat ediyorsam karşımdakinden de beklerim. Düzenleyen gökhan07 : 07-06-2014 saat 02:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu eee şaşkınlığı ifade etmek için kullnılır içanadoluda. yazınıza şaşkınlığımı ifade etmek istemiştim hepsi bu.. eğer yanlış anladınızsa ve ya hala o şekilde düşünüyorsanız sizi kırdımsa özür dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
böcek adındanda belli olduğu gibi normalde hububat zararlısıdır. iğde ağaçlarındada çiçekleri yiyerek zarar verir. cevizde bulunuşu ? bu sene popilasyon fazlalığından vede yağışların geç kalmasından mütevellit hububatın yeterli olgunluğa ulaşamamasından dolayı buldukları herşeye saldırdılar. meyve alınacak bahçelerde zararlılara karşı mutlaka kontak etkili ilaçlar kullanılmalıdır. uygulama ile hasat arasındaki süre uzun olanları tercih ediniz. Kontak etkili ilaçlar : Atıldıklarında bitki yüzeyinde kalırlar ve temas ettikleri canlıları öldürürler. Göreceli olarak daha az tehlikelidirler. ağaçlarınızdaki zararlılara karşı sistemik ilaçlar meyve hasadı yapılmayacak bahçelerde kullanılabilir. Sistemik etkili İlaçlar : Bitki bünyesi içerisinde hareket ederek meyveye, yaprağa ve bitki köküne ulaşabilirler. Dolayısıyla içsel beslenen zararlı ve hastalıkları da öldürürler. Bu özellikleri sistemik ilaçların kullanımı esnasında çok daha fazla dikkat ve önem gösterilmesi gerekliliğini doğurur. http://www.izto.org.tr/portals/0/izt...2022-03-49.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
cumartesi günü tırpanım geldi. pazar sabahı hemen kurulumunu yapıp besmeleyi çektim. akşamı düğün olduğu için işimi erken bırakmak zorunda olmama ve makinanın acemisi olmama rağmen 1.5 dönümlük bir alanın temizlemesini gerçekleştirdim. son iki gündür yağmur yağmıyor ve toprak kupkuru hatta taş gibi olmuş. kaymak tabakasının altına baktığımda hatta tava geldiğini gözlemledim. antaknozun biraz daha ilerlediğini ve yapraklarda da zararın görülmeye başladığını gördüm. küllenmede yayılım olarak bir azalma olsada olanlarda yapraklar üzerinde ki sarı lekeler kabarmaya ve hatta kurumaya dönüşmeye başlamış. bugün buralarda bulamadığım ve sağolsun necip abinin kendi ziraatçısından alıp bana kargoladığı bellis ilacını kargodan alarak iş çıkışı gidip ilaçlamayı da yapacağım. biran önce otları biçerek bahçaye daha fazla havalanma imkanı sağlayarak bu hafta içerisinde siparişini verdiğim çapa makinasınında gelmesi ile biçtiğim otları hem toprak altına alma hemde toprağı havalandırma işlemine geçeceğim. bu arada yapraklarını döken fidanlardan bir kaç tanesinde yanılmıyorsam tekrar yeşerme çabası gördüm. sanırım bir kaç gün içerisinde daha net belli olacak. bahçe kuruduğu için tüm fidanları daha iyi dolaşarak gözlemleme imkanına sahip oldum. yapraklarını döken fidanaların 10 tanesi hafif çukur kalan ve dibinde su biriken 7 tanesinin ise drenajının güçlü olduğu ve tepe dikili fidanlar olduğunu gördüm. verdiğiniz değerli bilgiler doğrultusunda gerekenleri yapmaya çalışıyorum. bakalım kurtarma çalışmalarımdan sonra durum ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
arkdaşlar hastalıklı ağaçların yapraklarını kopardım şimdi tarım il müdürlüğünden geldim altı beyaz üstü kabarık olan yapraklar yaprak uyuzuymuş ve asma ağaçlarında çoğunlukla bulunurmuş hastalığın sebebi yağmurlarmış ve yaprakları kurutuyormuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
|
|