agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2014, 02:07   #541
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş Mesajı Göster
sn arkadaşlar aynı sorun benim ağaçların bazılarındada var benim bahçe çağıllı milli su tutma olayı kesinlikle yok yağmurlardan sonra oldu bu hastalık hemen hemen heryerde var
Sayın karaçepiş, Evet var bu yıl gönende de bigada da edirnede de var, olamaz dediğimi de hatırlamıyorum, konu olup olmaması değil sizde de var olabilir varsa bile bu durum yoktur Fidanların dibine bakarmısınız Suyun fazla uzun süre durması toprak da yosunlaşmaya sebep olmuş, bu durum ortadayken fidanlarınızda uyuz, külleme, antraknoz, var şu ilacı atın demek size de komik gelmiyor mu?

Burdaki durum yeni ekilen bir fidanın daha ilk yılı, üç beş yıllık olsa toprak biraz daha oturuşmuş olur bu kadar kesin su kesmesi diyemem.

Ya da şöyle sorsam daha aydınlatıcı olacak, sizin yaprak uyuzu ya da küllleme olan fidanlarınız da bu durumda mı? lütfen resimleyiniz de ne olduğu öğrenilsin.

533 okuyun demek savunduğunuzun doğru olduğunu göstermez, şimdi 534 de siz okuyun desem kime ne yararı faydası olacak kısır çekişmeden başka.

"Su tazelendiği müddetçe sorun yaşamazsınız" farzedelim ki, doğru, peki buradaki resimlerde siz su tazelenmesimi görüyorsunuz,

Alıntı:
buraya kadar kabul edilmeyen hiç birşey yok durağan su ağacı öldürür.
Biz ne söylüyoruz?
Buysa
O halde savunduğunuz söylemek istediğiniz ne? ölmüş ağaçı ilaçlamak mı?

Bana kulağımı tersten tutturmak mı? hangisi?

Bir çok çelişkili cevaplarınız var, sadece son yazdığınızdan bir örnek.

Alıntı:
toplu alımlarda fidancılar %10 kadar tutmayanı karşılarım diye güvence vermez..
Hiç bir fidancının böyle güvence verme şartı yoktur, bu pazarlıkla ilgili bir şeydir, fidan satabilme adına fidancının yaptığı bir güzelliktir.

Alıntı:
komik oluyorsunuz.. ben kimseye soru sormadım,
Komik olmak! güldürmeyin beni.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
selamlar sayın lilium

sizin gibi bilgi dolu öğrenme ve öğretme isteği ile dolu bir insanı kaybetmek en son istediğim bir şeydir. tüm çalışmalarınızı ilgi ile izliyor sizi takdir ediyorum.

çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Necip DİNÇER
Bana değil, yazılanlara yazdıklarınıza sadık, saygınız, olsa sorun kalmayacak.

Bu kişiyle ilgili son mesajımdır, güzel paylaşımlar dilerim.

alper04 beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 06:29   #542
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
cevap bile vermeye değecek birşey yok burada.

sizin ve herkesin yazdığını tek tek tek okuyorum yani sizin yazılarınızı hala takip ediyorum.

ben her zaman yazdıklarıma sadığım. ne yazmışsam arkasındayım yanlışımdada bu yanlış demeyi bilirim. ben bilirim edasıyla salınmam sağa sola saldırmam..

bırakın çarpıtmayı

bahçede kaç fidan var? kaçı ölmüş? kaçı hastalığa maruz kalmış? bahsi geçen bahçe yanılmıyorsam 10 dekar ne sıklıkta diktiğini hatırlamıyorum ama en az 150 fidanı vardır diye düşünüyorum bunun kesin olmamakla 17 si ölmüş ..

ne yapsın şimdi???

önümüzdeki bir hafa boyunca aralıklarla yağış var. yani bahçe toprağı işlenecek kıvama gelemeyecek gibi görünüyor.

ayağına çizmesini giyip en azından hastalık bulaşık fidanları ilaçlama şansı var ilaçlamasınmı? illada toprağı işlemek için beklesinmi??

bahsi geçen bahçe

fidanların bahçeye ilk uyanışlarımı??? evet

bahçesine ilk uyanan fidanlar az ve ya çok mutlaka kayıp verirmi??? evet

bu fidanlara ait resimlerde antraknoz varmı???? evet

bu fidanlara ait resimlerde külleme varmı??? evet

bu fidanlara ait resimlerde fidan yakınlarında su birikintisi varmı???? evet

su kesmesinden fidan ölmüşmüdür? evet olabilir

ölen fidanların hepsi su kesmesindenmi ölmüştür ?hayır

buraya kadar anlaşamadığımız hiç bir şey yok benim açımdan.

sizin derdinizi anlıyorum

siz gal akarı dediniz

ben külleme olabilir ile başlayıp evet bu küllemeymiş dedim..

ben herşeyi bilmiyorum ve böyle bir iddiam hiç birzaman olmadı..

sizinde bilmedikleriniz olabilir. insanoğlu beşerdir şaşabilir....

lütfen uzatmayalım.. benim için bu konu kapanmıştır..

Düzenleyen ncp1963 : 05-06-2014 saat 06:59
ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 07:25   #543
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
gerçekten bu gereksiz tartışmalara nasıl girilmiş anlamadım. bu forumda ki herkez çok değerlidir. bu forumda ki paylaşılan her biligi çok değerlidir. bu forumdaki her tartışma da çok değerlidir bize doğruyu verir.
büyüklerim abilerim ben mesajımda da belirttiğim gibi sorunlarımın su kesmesi küllenme ve antaknoz olduğu teşhislerini hep beraber koyduk. tedavileri için yapmam gerekenleride sizlerin sayesinde öğrendim. bende tedavileri için ilk fırsatta küçük bir çapa makinası ile fidan diplerini çapalayacağımı ve bellis bularak ilaçlayacağımı söyledim. hangisine ilk fırsat bulabilirsem onu yapıcam ancak ikisinide yapıcam. sorunum tek su kesmesi ya da antaknoz küllenme değil. hangisi daha önemlidir bilemem ama benim için hepsi önemli ve tüm tedbirleri biran önce alacağım.
lütfen birbirimizi kırmayalım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 08:05   #544
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Eğer fidanınız sağlıklı kök gelişimi sağlayıp kendini dirençli hale getirseydi bu hastalığı yakalanma riski çok çok düşüktü. Burda sayın Lilium haklı, siz ne kadar ilaçlamada yapsanız da bitkinin kök yapısı bozuksa hiç bir etkisi olmayacaktır.

Diğer taraftada sayın ncp1963 haklı, külleme hiç önemsenmeyecek bir hastalık değildir. Eğer hava nemli veya sıcak olursa diğer ağaçlara yayılması söz konusu. İleri seviyelerde olursa ağaçları kurutma riski bile.

Bu işte tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan olayına döner

Birde şu var külleme geleli en az 10 gün geçmiş, ilk görüldü zaman gerekli önlemler alınması gerekliydi. Burada bahçe sahiplerinin gözlemi çok önemli. Her gün bahçenin içinde özenle gezen bir kişi bu değişimi hemen görüp gerekli önlemleri alabilirdi.

Saygılar..

alper04 ve akikem beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 14:38   #545
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
bordo bulamaci,fungusit,insektisit sabit uygulamalar degil mi zaten.. neyi tartisiyoruz .. kokunde su biriken ,asiri kil **** kist tabakasina denkgelmis fidana ilac atsan ne olur atmasan ne olur.. 24 saat yaninda yatsanda biseye yaramaz..

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 14:42   #546
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2012
antraknozdan ,kullemeden ,uyuzdan olen fidan varmi onuda bilmem..

bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 20:13   #547
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
sn ncp1963 size katılıyorum ben ilk yıl damlama yaptım çakıllı yerlerde damlama olmuyor damlamaların azını tamamen açtığıma rağmen sadece aktığı yeri ıslatıyodu yani 25kuruş büyüklüğünde bile yoktu yonca ekince yağmurlama olduğu için sorun olmuyor

ncp1963 beğendi.
karaçepiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2014, 21:55   #548
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Diyorsunuz,

Bu noktada hemen şunu belirtmeliyim, bir fidan ne yaprak uyuzundan ne antraknozdan, ne küllemeden aşırı zarar görmemişse kolay kolay bu kadar kısa sürede kaybedilmez bunu bilir bunu söylerim. Sizin fidanlarınızı bu hale getirecek aşırı olarak nitelendirilecek bir hastalık yok.

Belki yanlış biliyorumdur siz yinede diğer yöntemleri deneyin vebal altında kalmak istemiyorum.

Bildiğimizi paylaşıyor bilmediğimizi de sorup öğrenmeye çalışıyoruz, umuyorum ve diliyorum insanın soracak kimsesi kalmayışı durumuna hiç birimiz düşmez

Sormayı biliyorsak birileri mutlak cevap vermeye çalışır, sormayı ve öğrenmeyi bilmiyorsak soracak kimseyi de bulamayız.

Soruları cümlelerin içine gizleyerek sormak, istediği soruyu bulmak, ya da bir şeyi hiç sormadan herhangi bir konuyu bilgiyi ortaya koymak atmak, yahu kişi senin istediğin bilgiyi nereden bilecek, bilse de kimsenin böyle bir mecburiyeti yok, biliyorsan kendin yazarsın, Ya da söylenenin yanlış olduğunu düşünüyorsan çıkar tezlerini ortaya koyar çürütürsün, bilmiyorsan sorar öğrenirsin, "bunu net bir şekilde ortaya koyup sonra zararlı demek gerekliymiş" (baş üstüne efendim emredersiniz) böyle bir soru vardı da biz mi cevap veremedik, biri sizin isteğiniz doğrultuda cevap vermek ya da yazmak mecburiyetinde olmadığını öğrenin artık.

Ya da

Sonsuz bilgi kaynağına müracaat,

Sahi biz burada niye yazışıp duruyoruz ki, sor sonsuz bilgi kaynağına öğren, zeka buna denir.

Sayın bozy, yanlış biliyor olmayasınız, külleme, antraknoz, uyuz, olmasın o.
Sen demişsin ama ben demiyorum su kesmesine gırgır geçer gibi külleme antraknoz uyuz olmasın diye. Ermananın bahçesinde külleme var su kesmesi var ama gal akarı yok 2x2=4 lütfen herkes her şeyi bilecek değil.Bilgilerden çok faydalanıyoruz ama bazı şeylerde hocalar bile net olamaz.Bu formdaki arkadaşlar her şeyi araştırıyor bakıyor insanlardan yorum alıyor. Gırgır geçmeninin anlamı yok.Cevizin zaten kaç hastalığı var.Mantar, iç kurdu. Gerisi koruyucu önlemler ağaç bakımı.Konu dersen çok çeşit,iklim,yer,tozlama,aşı,fidan gitte git burada bildiklerimiz yazmaya çalışırız ama külleme antraknoz uyuz olmasın diye gırgır geçilmez. Tekrar gırgırsız ciddice yazıyorum ermananın bahçesinde su kesmesi var külleme var ama gal akarı yok. Gal akarı yaprağın altında olu üstünü kabartır.Su kesmesi haricinde hepsi tedavi olur.Su kesmesindede direnej tahliye gibi uğraşlarla halledilebilir.Zor bir uğraşın yok ermana yağmurlar dinince külleme ilacı at su kesen ağaçlarıda tüplü olarak yenile.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 00:54   #549
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2010
Name:  image (1).jpg
Views: 2007
Size:  18.2 KB
Bu lekeler nedir?

barba1981 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 00:58   #550
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Name:  image (2).jpeg
Views: 2119
Size:  50.2 KB

Eski 06-06-2014, 01:01   #551
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Name:  image.jpeg
Views: 2025
Size:  55.9 KB
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 Mesajı Göster
merhabalar,dün bahçemi incelediğimde bazı fidanların yapraklarında kahverengi nokta nokta çil çil lekeler olduğunu fark ettim.bu bir hastalık belirtisi midir?yoksa element eksikliği ya da fazlalığı mıdır?yapılması gereken işlem nedir?

Eski 06-06-2014, 01:18   #552
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Sayın barba1981, gördüğüm kadarıyla antraknoz.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 01:22   #553
Ağaçsever

barba1981's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın barba1981, gördüğüm kadarıyla antraknoz.
Ne yapmalıyım?

Eski 06-06-2014, 01:46   #554
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Bu konuyu baştan sona okumalısınız
Şu dokümanı da okuyun
CEVİZ Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele

ncp1963 beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 02:35   #555
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.Kalemleri su yürümeden alacağız.Kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar hepinize kolay gelsin.
Alıntı:
Basit kolay bir yöntem,

Gözler Uyanmadan kalemleri al, hava alabilecek bir beze sar toprak altına göm. 5cm toprakla örtülmesi kafidir.
Alıntı:
Chandler çeşidine aşılamak istiyorum.Bazı duyumlarım naylona sar hava almasın dediler.Bu yötem bana ters geldi.Hava almazsa oksijen kesilir kalemler silaj olup bozulması lazım.Mutlaka hava almalı ama nemli olmalı diye düşünüyorum.Beze sarıp toprağa donmayacak şekilde gömeceğim.Lilium kardeşim tanişmıyoruz ama ben sizi yazılarınızdan videolarınızdan ağaç sevdanızdan çok iyi tanıdım.Mantıklı ve bilinçli yorumlarınız çok güzel.Yolum Gönen tarafına düşerse bahçenizde çayınızı içeceğim.Vadideki cennet sitenize devamlı giriyorum.Özellikle budama videolarınızdan çok faydalanacağım.Aşı konusunda kendime güvenemiyorum. Aşıcı arkadaşlar yapacak.Cevizlerim 12 yaşında 110 ceviz şebin bilecik yalova3 ve yavuz.Ayrıca 300 tane vişne ağacı ara ürün olarak ve diğer meyveler.İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.Diğer tüm formdaki arkadaşlarada başarılar dilerm.Sağolun.
Alıntı:
Balıkesirde aşı ustası çok ve başarıları yüksek.Tamamını aşıla derim. Gönende Lilium abemiz var formda takip et. Ben olsam hemen tanışır bilgi alırım.Ceviz konusunda saha tecrübesi yüksek araştırıcı ve deneyci. Birde 6x6 çok yakın budamalara dikkat et fazla salma. Kolay gelsin başarılar dilerim.

Alıntı:
Sen demişsin ama ben demiyorum su kesmesine gırgır geçer gibi külleme antraknoz uyuz olmasın diye. Ermananın bahçesinde külleme var su kesmesi var ama gal akarı yok 2x2=4 lütfen herkes her şeyi bilecek değil.Bilgilerden çok faydalanıyoruz ama bazı şeylerde hocalar bile net olamaz.Bu formdaki arkadaşlar her şeyi araştırıyor bakıyor insanlardan yorum alıyor. Gırgır geçmeninin anlamı yok.Cevizin zaten kaç hastalığı var.Mantar, iç kurdu. Gerisi koruyucu önlemler ağaç bakımı.Konu dersen çok çeşit,iklim,yer,tozlama,aşı,fidan gitte git burada bildiklerimiz yazmaya çalışırız ama külleme antraknoz uyuz olmasın diye gırgır geçilmez. Tekrar gırgırsız ciddice yazıyorum ermananın bahçesinde su kesmesi var külleme var ama gal akarı yok. Gal akarı yaprağın altında olu üstünü kabartır.Su kesmesi haricinde hepsi tedavi olur.Su kesmesindede direnej tahliye gibi uğraşlarla halledilebilir.Zor bir uğraşın yok ermana yağmurlar dinince külleme ilacı at su kesen ağaçlarıda tüplü olarak yenile.

Öğrendik ve şimdi öğretmeye başladık, 2x2=4 ettiğini de buradan öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim sayın ömür uşak.

Boynuz kulağı geçer gecemez diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu, bu sözü hep benimsemişimdir, tabi ki geçer geçmelidir demişimdir, görüyorum ki, boynuz kulağı geçmiş, (Korkum testi ustası durumu olmasın) sizlerle gurur duyuyorum çok teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 08:51   #556
Ağaç Dostu

Alıntı:
Öğrendik ve şimdi öğretmeye başladık, 2x2=4 ettiğini de buradan öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim sayın ömür uşak.

Boynuz kulağı geçer gecemez diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu, bu sözü hep benimsemişimdir, tabi ki geçer geçmelidir demişimdir, görüyorum ki, boynuz kulağı geçmiş, (Korkum testi ustası durumu olmasın) sizlerle gurur duyuyorum çok teşekkür ederim.
Sn Lilium kardeşim kırdımsa çok özür dilerim.Ayrıca formdaki faydaların tartışmasız çok büyük.Ceviz konusunda formda yararlı arkadaşlarımız var tecrübeli arkadaşlarımız,araştırmacı arkadaşlarımız var hepsi bir bütün olunca gerçekten ceviz formu harika. Sorulan bir soruya 5 dak cevap verilen bir sayfa ceviz sayfası bütün arkadaşlara teşekür ediyorum. Sadece alındığım nokta yaptığımz yoruma küçümser nitelikte alaycı yorum yapılması.Yanlışta yorumumuz olmuştur.Önemli olan harmanlanıp doğruyu bulmamız.Bu konuyuda burada kapatalım.Lilium-Necip-Ömür paylaşıma devam yararlı olabildiğimizce.

Eski 06-06-2014, 12:14   #557
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Tabi ki her işin bir püf noktası var ve bu püf noktalar insanları sonuca ulaştıran noktalardır.
Bende çömlekçi hikayesini paylaşmak istedim.

Bir çömlekçi ustasının çok hırslı bir kalfası varmış. Kalfa zamanla büyür, ustasından kendi işini açabilmek adına izin ister. Ustası henüz hazır olmadığını, bu işin püf noktasını iyice öğrenmesi gerektiğini söyleyerek evet demez. Bu durumdan sıkılan kalfa ustasının kendisini kıskandığını sanar ve bir süre sonra izin almadan ayrılır ve kendi atölyesini kurar. Ama yaptığı çömlekler fırınlama aşamasında çatlayıp patlar, tüm emeklerini ve zamanını boşa çıkarır. Çaresiz kalan kalfa dayanamayıp ustanın kapısına geri döner ve bunun nedenini sorar. Ustası elindeki işini tamamlar ve beraberce fırının önüne giderler. Çömleği fırına vermeden önce kaldırır ve çömleğin bazı yerlerine kuvvetlice üfürür. İşte der usta, çömlekte kalan hava kabarcıklarını bu “püf”le yok edip, fırında çömleğin çatlamasını engellersin. İşte şimdi öğrendin püf noktasını.

Lilium beğendi.
Eski 06-06-2014, 13:24   #558
Ağaç Dostu

Alıntı:
Tabi ki her işin bir püf noktası var ve bu püf noktalar insanları sonuca ulaştıran noktalardır.
Bende çömlekçi hikayesini paylaşmak istedim.

Bir çömlekçi ustasının çok hırslı bir kalfası varmış. Kalfa zamanla büyür, ustasından kendi işini açabilmek adına izin ister. Ustası henüz hazır olmadığını, bu işin püf noktasını iyice öğrenmesi gerektiğini söyleyerek evet demez. Bu durumdan sıkılan kalfa ustasının kendisini kıskandığını sanar ve bir süre sonra izin almadan ayrılır ve kendi atölyesini kurar. Ama yaptığı çömlekler fırınlama aşamasında çatlayıp patlar, tüm emeklerini ve zamanını boşa çıkarır. Çaresiz kalan kalfa dayanamayıp ustanın kapısına geri döner ve bunun nedenini sorar. Ustası elindeki işini tamamlar ve beraberce fırının önüne giderler. Çömleği fırına vermeden önce kaldırır ve çömleğin bazı yerlerine kuvvetlice üfürür. İşte der usta, çömlekte kalan hava kabarcıklarını bu “püf”le yok edip, fırında çömleğin çatlamasını engellersin. İşte şimdi öğrendin püf noktasını.

eee bu kıssadan çıkarılması gereken hisse nedir? onuda açıkça yazında bilelim..

ben biat edilmesi gerektiği hissine kapıldım, aksi taktirde ilerde takıldığınız yerde sorularınızı cevaplamamı demek oluyor? inşaallah yanılıyorumdur.

ömür-uşak ve YESHILL beğendi.
Eski 06-06-2014, 13:43   #559
Ağaç Dostu

bambul, ekin böceği, iğde böceği.

benim bildiğim adları bunlar.

merhabalar.

bu böceğin ceviz ağacında işi ne??
bu böcek ceviz ağacına zararlımı ?
zararlı ise mücadelesinde ne tür ilaç kullanılmalı??

şimdiden teşekkürler..

Eklenen Resimler

Eski 06-06-2014, 14:02   #560
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster

ben biat edilmesi gerektiği hissine kapıldım, aksi taktirde ilerde takıldığınız yerde sorularınızı cevaplamamı demek oluyor? inşaallah yanılıyorumdur.
Necip bey, alınganlık göstermişsiniz, ben hiç bir bilgiye taraflı bakmam.
Sanırım yanılıyorsunuz. Sadece hikayeyi paylaşmak istedim. ( güzel bir hikaye olduğu için )

Eğer bir şeyler çıkartılmak istenirse herkes bir şeyler çıkartabilir.
( Yazacaklarım olursa ima etmem açıkça yazarım )
Ayrıca alınganlık gösterip cümlenize eee diye başlamanıza da üzüldüm.

Eski 06-06-2014, 14:06   #561
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Alıntı:

merhabalar.

şimdiden teşekkürler..
Bu böcekleri bende 1 ay önce görmüştüm, biraz uğur böceğine benziyor ve hızlı ürüyor.
Sanırım zararlı bir böcek, bir ara araştırmıştım ama bilgiyi nereden bulduğumu hatırlamıyorum. Bulduğum zaman her zaman ki gibi seve seve paylaşırım.

ncp1963 ve ermana beğendi.
Eski 06-06-2014, 14:06   #562
Ağaç Dostu

TreeKing's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
Alıntı:

merhabalar.

şimdiden teşekkürler..
kırmızı olanlar her yerde dert bizde de var ama cevizde görmedim, insana gıcık kapıp saldırdığı oluyor bazen.

ncp1963 ve ömür-uşak beğendi.
TreeKing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2014, 14:37   #563
Ağaç Dostu

Alıntı:
Necip bey, alınganlık göstermişsiniz, ben hiç bir bilgiye taraflı bakmam.
Sanırım yanılıyorsunuz. Sadece hikayeyi paylaşmak istedim.

Eğer bir şeyler çıkartılmak istenirse herkes bir şeyler çıkartabilir.
gökhan bey merhabalar

kim ne yaparsa yapsın, bildiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz, en azından ben bunu böyle yapacağım.

hep şuna inanmışımdır, bilgi paylaşıldıkça çoğalır. kendime sakladığım hiç bir şey benim bildiğimden bir adım ileri gidemez.

kimseyede bana sorduğu soruyu daha sonra sen bunu benden öğrendin demedim dememde.

herkesin her konuda mutlaka iyi ve ya kötü eksik ve ya fazla fikri vardır. önemli olan konuşulanların tartışılanların içinden doğruyu bulabilmektir.

her fikre, her inanışa, her renge, saygımız sonsuz.

heleki mesleğinde uzman birinin tavsiyesi için o öyle olmaz hiç demedim

Eski 06-06-2014, 15:26   #564
Ağaç Dostu

Alıntı:

merhabalar.

şimdiden teşekkürler..
Benim evin önündeki iğdede aşırı miktarda oluyor.Uçup evede giriyordu.Decis kullandım hepsi bitti.Orada cevizlerd vardı ama cevize gelmedi.Şaşırdım doğrusu.Çok zararlı bi böcek değil herhalde.Çok değilde cevizlere zarar vermiyorsa ilaçlama yapma olayı takip et.Birindede hiç ilaçlamadım iğdeyi.10 gün içinde kendileri kayboldu. Kolay gelsin.

Eski 06-06-2014, 16:22   #565
Ağaç Dostu

TreeKing's Avatar

Giriş Tarihi: 19-08-2013
cevizlerde yeni süren sürgünleri keserek öz suyundan beslenen badem şeklinde siyah ve krem rengi benekleri olan böcek var bunun resmi yok şuan ama buna çare ilaç nedir? öldürmek sert yere koymadıkça imkansızdır acayip sertler.

acemi_cevizci beğendi.
TreeKing Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 00:39   #566
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Alıntı:

Herkesin her konuda mutlaka iyi ve ya kötü eksik ve ya fazla fikri vardır. önemli olan konuşulanların tartışılanların içinden doğruyu bulabilmektir.
Necip bey,
İşte anlatmaya çalıştığım da buydu ve herkesin anlaması gereken de bu, tartışılanların içinden doğruyu bulmak, bulabilmek bence olayın püf noktasıdır.

Daha önce ki yazımda da belirtmiştim, bir şey yazacaksam ima etmem.
Ben size hiçbir zaman eeee'li cevaplar ya da sorular sormadım, sormamda.
Bana yazılan bir mesajda hitap şekli benim için önemli.

Ben dikkat ediyorsam karşımdakinden de beklerim.

Düzenleyen gökhan07 : 07-06-2014 saat 02:17
Eski 07-06-2014, 06:35   #567
Ağaç Dostu

Alıntı:
Necip bey,
İşte anlatmaya çalıştığım da buydu ve herkesin anlaması gereken de bu, tartışılanların içinden doğruyu bulmak, bulabilmek bence olayın püf noktasıdır.

Daha önce ki yazımda da belirtmiştim, bir şey yazacaksam ima etmem.
Ben size hiçbir zaman eeee'li cevaplar ya da sorular sormadım, sormamda.
Bana yazılan bir mesajda hitap şekli benim için önemli.

Ben dikkat ediyorsam karşımdakinden de beklerim.
buradaki eeee ye takılmayın bu asla ve asla sizin anladığınız şekilde bir ifade değil..

bu eee şaşkınlığı ifade etmek için kullnılır içanadoluda. yazınıza şaşkınlığımı ifade etmek istemiştim hepsi bu..

eğer yanlış anladınızsa ve ya hala o şekilde düşünüyorsanız sizi kırdımsa özür dilerim..

gökhan07 beğendi.
Eski 07-06-2014, 22:47   #568
Ağaç Dostu

Alıntı:

merhabalar.

şimdiden teşekkürler..
sorumun cevabını ben vereyim..

böcek adındanda belli olduğu gibi normalde hububat zararlısıdır. iğde ağaçlarındada çiçekleri yiyerek zarar verir. cevizde bulunuşu ?
bu sene popilasyon fazlalığından vede yağışların geç kalmasından mütevellit hububatın yeterli olgunluğa ulaşamamasından dolayı buldukları herşeye saldırdılar.

meyve alınacak bahçelerde zararlılara karşı mutlaka kontak etkili ilaçlar kullanılmalıdır. uygulama ile hasat arasındaki süre uzun olanları tercih ediniz.

Kontak etkili ilaçlar : Atıldıklarında bitki yüzeyinde kalırlar ve temas ettikleri
canlıları öldürürler. Göreceli olarak daha az tehlikelidirler.

ağaçlarınızdaki zararlılara karşı sistemik ilaçlar meyve hasadı yapılmayacak bahçelerde kullanılabilir.

Sistemik etkili İlaçlar : Bitki bünyesi içerisinde hareket ederek meyveye, yaprağa ve bitki köküne ulaşabilirler. Dolayısıyla içsel beslenen zararlı ve hastalıkları da öldürürler. Bu özellikleri sistemik ilaçların kullanımı esnasında çok daha fazla dikkat ve önem gösterilmesi gerekliliğini doğurur.

http://www.izto.org.tr/portals/0/izt...2022-03-49.pdf

Eski 09-06-2014, 12:52   #569
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
cumartesi günü tırpanım geldi. pazar sabahı hemen kurulumunu yapıp besmeleyi çektim. akşamı düğün olduğu için işimi erken bırakmak zorunda olmama ve makinanın acemisi olmama rağmen 1.5 dönümlük bir alanın temizlemesini gerçekleştirdim. son iki gündür yağmur yağmıyor ve toprak kupkuru hatta taş gibi olmuş. kaymak tabakasının altına baktığımda hatta tava geldiğini gözlemledim. antaknozun biraz daha ilerlediğini ve yapraklarda da zararın görülmeye başladığını gördüm. küllenmede yayılım olarak bir azalma olsada olanlarda yapraklar üzerinde ki sarı lekeler kabarmaya ve hatta kurumaya dönüşmeye başlamış. bugün buralarda bulamadığım ve sağolsun necip abinin kendi ziraatçısından alıp bana kargoladığı bellis ilacını kargodan alarak iş çıkışı gidip ilaçlamayı da yapacağım. biran önce otları biçerek bahçaye daha fazla havalanma imkanı sağlayarak bu hafta içerisinde siparişini verdiğim çapa makinasınında gelmesi ile biçtiğim otları hem toprak altına alma hemde toprağı havalandırma işlemine geçeceğim.
bu arada yapraklarını döken fidanlardan bir kaç tanesinde yanılmıyorsam tekrar yeşerme çabası gördüm. sanırım bir kaç gün içerisinde daha net belli olacak. bahçe kuruduğu için tüm fidanları daha iyi dolaşarak gözlemleme imkanına sahip oldum. yapraklarını döken fidanaların 10 tanesi hafif çukur kalan ve dibinde su biriken 7 tanesinin ise drenajının güçlü olduğu ve tepe dikili fidanlar olduğunu gördüm.
verdiğiniz değerli bilgiler doğrultusunda gerekenleri yapmaya çalışıyorum. bakalım kurtarma çalışmalarımdan sonra durum ne olacak.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2014, 13:59   #570
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
arkdaşlar hastalıklı ağaçların yapraklarını kopardım şimdi tarım il müdürlüğünden geldim altı beyaz üstü kabarık olan yapraklar yaprak uyuzuymuş ve asma ağaçlarında çoğunlukla bulunurmuş hastalığın sebebi yağmurlarmış ve yaprakları kurutuyormuş

Eklenen Resimler

karaçepiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025