View Single Post
Eski 09-06-2014, 12:52   #569
ermana
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
cumartesi günü tırpanım geldi. pazar sabahı hemen kurulumunu yapıp besmeleyi çektim. akşamı düğün olduğu için işimi erken bırakmak zorunda olmama ve makinanın acemisi olmama rağmen 1.5 dönümlük bir alanın temizlemesini gerçekleştirdim. son iki gündür yağmur yağmıyor ve toprak kupkuru hatta taş gibi olmuş. kaymak tabakasının altına baktığımda hatta tava geldiğini gözlemledim. antaknozun biraz daha ilerlediğini ve yapraklarda da zararın görülmeye başladığını gördüm. küllenmede yayılım olarak bir azalma olsada olanlarda yapraklar üzerinde ki sarı lekeler kabarmaya ve hatta kurumaya dönüşmeye başlamış. bugün buralarda bulamadığım ve sağolsun necip abinin kendi ziraatçısından alıp bana kargoladığı bellis ilacını kargodan alarak iş çıkışı gidip ilaçlamayı da yapacağım. biran önce otları biçerek bahçaye daha fazla havalanma imkanı sağlayarak bu hafta içerisinde siparişini verdiğim çapa makinasınında gelmesi ile biçtiğim otları hem toprak altına alma hemde toprağı havalandırma işlemine geçeceğim.
bu arada yapraklarını döken fidanlardan bir kaç tanesinde yanılmıyorsam tekrar yeşerme çabası gördüm. sanırım bir kaç gün içerisinde daha net belli olacak. bahçe kuruduğu için tüm fidanları daha iyi dolaşarak gözlemleme imkanına sahip oldum. yapraklarını döken fidanaların 10 tanesi hafif çukur kalan ve dibinde su biriken 7 tanesinin ise drenajının güçlü olduğu ve tepe dikili fidanlar olduğunu gördüm.
verdiğiniz değerli bilgiler doğrultusunda gerekenleri yapmaya çalışıyorum. bakalım kurtarma çalışmalarımdan sonra durum ne olacak.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön