Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş
sn arkadaşlar aynı sorun benim ağaçların bazılarındada var benim bahçe çağıllı milli su tutma olayı kesinlikle yok yağmurlardan sonra oldu bu hastalık hemen hemen heryerde var
|
Sayın karaçepiş, Evet var bu yıl gönende de bigada da edirnede de var, olamaz dediğimi de hatırlamıyorum, konu olup olmaması değil sizde de var olabilir varsa bile bu durum yoktur
Fidanların dibine bakarmısınız Suyun fazla uzun süre durması toprak da yosunlaşmaya sebep olmuş, bu durum ortadayken fidanlarınızda uyuz, külleme, antraknoz, var şu ilacı atın demek size de komik gelmiyor mu?
Burdaki durum yeni ekilen bir fidanın daha ilk yılı, üç beş yıllık olsa toprak biraz daha oturuşmuş olur bu kadar kesin su kesmesi diyemem.
Ya da şöyle sorsam daha aydınlatıcı olacak, sizin yaprak uyuzu ya da küllleme olan fidanlarınız da bu durumda mı? lütfen resimleyiniz de ne olduğu öğrenilsin.
533 okuyun demek savunduğunuzun doğru olduğunu göstermez, şimdi 534 de siz okuyun desem kime ne yararı faydası olacak kısır çekişmeden başka.
"Su tazelendiği müddetçe sorun yaşamazsınız" farzedelim ki, doğru, peki
buradaki resimlerde siz su tazelenmesimi görüyorsunuz,
Alıntı:
buraya kadar kabul edilmeyen hiç birşey yok durağan su ağacı öldürür.
|
Biz ne söylüyoruz?
Buysa
O halde savunduğunuz söylemek istediğiniz ne? ölmüş ağaçı ilaçlamak mı?
Bana kulağımı tersten tutturmak mı? hangisi?
Bir çok çelişkili cevaplarınız var, sadece son yazdığınızdan bir örnek.
Alıntı:
toplu alımlarda fidancılar %10 kadar tutmayanı karşılarım diye güvence vermez..
|
Hiç bir fidancının böyle güvence verme şartı yoktur, bu pazarlıkla ilgili bir şeydir, fidan satabilme adına fidancının yaptığı bir güzelliktir.
Alıntı:
komik oluyorsunuz.. ben kimseye soru sormadım,
|
Komik olmak! güldürmeyin beni.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963
selamlar sayın lilium
sizin gibi bilgi dolu öğrenme ve öğretme isteği ile dolu bir insanı kaybetmek en son istediğim bir şeydir. tüm çalışmalarınızı ilgi ile izliyor sizi takdir ediyorum.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum
Necip DİNÇER
|
Bana değil, yazılanlara yazdıklarınıza sadık, saygınız, olsa sorun kalmayacak.
Bu kişiyle ilgili son mesajımdır, güzel paylaşımlar dilerim.