agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni594Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-06-2014, 02:35   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arkadaşlar 2013 mart ayında 12 yaşındaki ağaçlarıma kabuk aşısı ve yarma aşı yapılacak.Kalemleri su yürümeden alacağız.Kalemleri bozulmadan en iyi saklama yöntemini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar hepinize kolay gelsin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Basit kolay bir yöntem,

Gözler Uyanmadan kalemleri al, hava alabilecek bir beze sar toprak altına göm. 5cm toprakla örtülmesi kafidir.
Alıntı:
Chandler çeşidine aşılamak istiyorum.Bazı duyumlarım naylona sar hava almasın dediler.Bu yötem bana ters geldi.Hava almazsa oksijen kesilir kalemler silaj olup bozulması lazım.Mutlaka hava almalı ama nemli olmalı diye düşünüyorum.Beze sarıp toprağa donmayacak şekilde gömeceğim.Lilium kardeşim tanişmıyoruz ama ben sizi yazılarınızdan videolarınızdan ağaç sevdanızdan çok iyi tanıdım.Mantıklı ve bilinçli yorumlarınız çok güzel.Yolum Gönen tarafına düşerse bahçenizde çayınızı içeceğim.Vadideki cennet sitenize devamlı giriyorum.Özellikle budama videolarınızdan çok faydalanacağım.Aşı konusunda kendime güvenemiyorum. Aşıcı arkadaşlar yapacak.Cevizlerim 12 yaşında 110 ceviz şebin bilecik yalova3 ve yavuz.Ayrıca 300 tane vişne ağacı ara ürün olarak ve diğer meyveler.İşlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.Diğer tüm formdaki arkadaşlarada başarılar dilerm.Sağolun.
Alıntı:
Balıkesirde aşı ustası çok ve başarıları yüksek.Tamamını aşıla derim. Gönende Lilium abemiz var formda takip et. Ben olsam hemen tanışır bilgi alırım.Ceviz konusunda saha tecrübesi yüksek araştırıcı ve deneyci. Birde 6x6 çok yakın budamalara dikkat et fazla salma. Kolay gelsin başarılar dilerim.

Alıntı:
Sen demişsin ama ben demiyorum su kesmesine gırgır geçer gibi külleme antraknoz uyuz olmasın diye. Ermananın bahçesinde külleme var su kesmesi var ama gal akarı yok 2x2=4 lütfen herkes her şeyi bilecek değil.Bilgilerden çok faydalanıyoruz ama bazı şeylerde hocalar bile net olamaz.Bu formdaki arkadaşlar her şeyi araştırıyor bakıyor insanlardan yorum alıyor. Gırgır geçmeninin anlamı yok.Cevizin zaten kaç hastalığı var.Mantar, iç kurdu. Gerisi koruyucu önlemler ağaç bakımı.Konu dersen çok çeşit,iklim,yer,tozlama,aşı,fidan gitte git burada bildiklerimiz yazmaya çalışırız ama külleme antraknoz uyuz olmasın diye gırgır geçilmez. Tekrar gırgırsız ciddice yazıyorum ermananın bahçesinde su kesmesi var külleme var ama gal akarı yok. Gal akarı yaprağın altında olu üstünü kabartır.Su kesmesi haricinde hepsi tedavi olur.Su kesmesindede direnej tahliye gibi uğraşlarla halledilebilir.Zor bir uğraşın yok ermana yağmurlar dinince külleme ilacı at su kesen ağaçlarıda tüplü olarak yenile.

Öğrendik ve şimdi öğretmeye başladık, 2x2=4 ettiğini de buradan öğrenmiş oldum, çok teşekkür ederim sayın ömür uşak.

Boynuz kulağı geçer gecemez diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu, bu sözü hep benimsemişimdir, tabi ki geçer geçmelidir demişimdir, görüyorum ki, boynuz kulağı geçmiş, (Korkum testi ustası durumu olmasın) sizlerle gurur duyuyorum çok teşekkür ederim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025